Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 08:30, 25 kwi 2014

Kondzio napisał(a)
Piękną wiosnę masz uwielbiam zaglądać do twojego ogrodu

hihihi
mira 08:33, 25 kwi 2014

agatanowa napisał(a)
cudnie, ślicznie, podoba mi się wszystko, również to małe białe, drobne kwitnące razem z tulipanami

a jabłoń champion masz jak długo? rozumiem, że chcesz jabłka w tym roku?
jesli to młodziutka, nowa sadzonka, kwitnie pierwszy raz, to nalezy wszystkie kwiaty oberwac, albo zawiązki jabłuszek, aby nie osłabiać. Taka teoria,a zrobisz, co zechcesz

To jest jej 3 sezon, kupilismy miały dwa wielkie jabłka, w kolejnym roku były może 3 ale maleńkie coś nie tak, no i teraz powinna już wystartować a że jest oblepiona kwiatkami to muszę coś zadziałać czyli oberwać choć pewnie część spadnie, nie wiem poczekać na zalązki i te najsłabsze usunąć i ile zostawić z 10?

dzięki za radę
mira 08:36, 25 kwi 2014

Monic napisał(a)
Ależ masz piękną i dużą tę kalinę
Zachwyciły mnie tulipany Jan Reus - są cudne! Czy ten kolor jest taki w rzeczywistości?

Tak mniej więcej ten kolor, one dopiero zaczynają kwitnąć więc są jak żyleta, w week porobię zdjęcia jeszcze w porannym dobrym świetle i wstawię bo są ładne i mam je pierwszy raz, nie są duże ale eleganckie z pewnością
Agania 14:10, 25 kwi 2014

Cudowne zdjęcia Mirko, zachwycam się każdym zakątkiem, ładnie je urządziłaś, cudna kalina, czy przy domu rośnie może sztywnolistna?

Ach te Twoje tulipanki, jak deser dla moich oczu, wieesz..............wygladają bajecznie, wkomponowane po prostu po mistrzowsku..........sama nabieram coraz większej ochoty na nie jak patrzę na Twoje tulipankowe kompozycje............takie eleganckie i dostojne

Mam maleńką prośbę napiszesz mi na pw. nazwy tych w kolorze burgunda i tych bordo z żółtym refleksem, bo znając siebie jak zapiszę to zaraz zgubię

Pozdrawiam i słonecznej majówki ci życzę
Anita1978 14:38, 25 kwi 2014

Ale odmian tulipanów! Piękne! Mi zawsze szkoda kasy na nowości, bo u mnie pola wkoło i nornice szaleją....a nowości ksztują...piękny ogród masz i Kalina jaka dorodna! Pozdrawiam cię
Pszczelarnia 14:48, 25 kwi 2014

mira napisał(a)

mój nowy nabytek storczyk wodny - nie umię się obsługiwać

Podasz instrukcję zagospodarowania takiej balii? Przybyło mi ostatnio takich gadżetów. W jednych trzymam nawozy bio (pokrzywa/żywokost) a inne stoją z wodą, która ma się ogrzewać. A można przecież zrobić namiastkę ogrodu wodnego.

Mirko, pamiętam o seslerii ale po łykendzie będę bardziej czasowa. Bo teraz to z doskoku jestem.
jotka 15:18, 25 kwi 2014

mira napisał(a)

To jest jej 3 sezon, kupilismy miały dwa wielkie jabłka, w kolejnym roku były może 3 ale maleńkie coś nie tak, no i teraz powinna już wystartować a że jest oblepiona kwiatkami to muszę dcoś zadziałać czyli oberwać choć pewnie część spadnie, nie wiem poczekać na zalązki i te najsłabsze usunąć i ile zostawić z 10?

dzięki za radę

Mira, na razie nic nie rób z kwiatuszkami, bo nie wiadomo, które zawiażą owoce.
Cześć z nich opadnie sama. Jak już będą owoce, to je przerzedzisz do rozsadnej ilości. Pogadamy jak już pokażesz zawiązki
EPODLAS 17:48, 25 kwi 2014

Miro, pięknie u ciebie, ale najbardziej podoba mi się psi ząb. Poluje na cebulki, ale nigdy nie udało mi się je kupić. Nie jest często w ogrodach, raczej to cebulowy rarytas. Kalina prześliczna. Ach, pochwalę zdjęcia, bardzo dobre.
agatanowa 20:08, 25 kwi 2014

jotka napisał(a)

Mira, na razie nic nie rób z kwiatuszkami, bo nie wiadomo, które zawiażą owoce.
Cześć z nich opadnie sama. Jak już będą owoce, to je przerzedzisz do rozsadnej ilości. Pogadamy jak już pokażesz zawiązki

tak też bym zrobiła

Mira, balia rzuca na kolana
kasiek 22:00, 25 kwi 2014

[quote

A to klon i rabata klonowa w przedogródku

jaki kolor tulipanów tu pasuje, żółty, różowy????????????????

Genialne zestawienie zółtego z oranżem! Byle nie rózowy, to juz bardziej żółty lub bordowy.

Ach cudowne fotki wiosny, u mnie też bez kwitnie, pogoda majowa!