Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Monic 10:58, 24 maj 2015

Miro, piękny masz trawnik, bez chwastów - czy robisz opryski przeciw chwastom?
AgataBC 09:19, 25 maj 2015

Widzę, że też byłaś w jakimś japońskim ogrodzie wiosna w słońcu u Ciebie jest taka romantyczna.. coś pięknego te kolory..
Pozdrawiam
Pszczelarnia 12:05, 25 maj 2015

Ta tawlina podoba mi się od zawsze? Czy ta jest w odmianie 'Sem'? Ta nierozłogowa?
mira 00:00, 26 maj 2015

agatanowa napisał(a)

az
niestety ja też miałam, spryskałam Karatem, u mnie rok do roku są (a mam róże zaledwie od 2 lat)
tyle ze w ubiegłym roku doczytałam się, że to nie skoczek (bo moje nie skaczą, może zbyt opasione), ale już nie pamiętam co to niby miało być; w każdym razie liście wyglądają dokładnie tak jak moje, a Karate + bioczos + parafina dają sobie radę
za to obecnie mam nowy atak mszyc (uwielbiają comte de chambord i jasminę), "skoczka" - czy co to tam jest - jest już mniej
aaaa...mam jeszcze nimułkę i pewnie bruzdownica też będzie, bo w ubiegłym roku była
powodzenia z różami i innymi

dzięki za informacje

u mnie róże w tym roku mają wieeeelkie pączki, takich nie miały w ub roku - dziś to wyczaiłam, chyba to efekt cięcia jednak a tak byłam zła na siebie, że za mocno ciachałam
czekam na róże, czekam i muszę je podwiązać co niektóre i dać podpory wszędzie bo za
chwilkę się zacznie

to z 19 maja i dziś znacznie większe
mira 00:07, 26 maj 2015

Monic napisał(a)
Miro, piękny masz trawnik, bez chwastów - czy robisz opryski przeciw chwastom?

Moniko to jest właśnie efekt zdjęciowy.
Aż mnie zatkało jak to przeczytałam. Otóż ja mam trawnik wyłącznie z chwastami w tym dużą za dużą ilością koniczyny.
My nie mamy trawnika zakładanego - to jest efekt koszenia, koszenia i dosiewania, ostatnio nawet areacji i piaskowania.
3 lata temu był pryskany na dwuliścienne. A w tym roku odwlekam to działanie które musi jednak się zadziać bo za dużo koniczyny i zagłusza trawę. No i nie nawozimy trawnika, może z raz na rok.
Trawnika nie mam katalogowy a że sporo przerabiam z naruszeniem trawnika to na razie nie jest na uwadze.

pozdrawiam
mira 00:10, 26 maj 2015

Agcia napisał(a)
Widzę, że też byłaś w jakimś japońskim ogrodzie wiosna w słońcu u Ciebie jest taka romantyczna.. coś pięknego te kolory..
Pozdrawiam

Dzięki za kolory - uwielbiam ten okres w ogrodzie każdym.

Byłam we Wrocławiu a tu mała relacja

https://www.ogrodowisko.pl/watek/175-ogrod-japonski-we-wroclawiu?page=4

mira 00:12, 26 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Ta tawlina podoba mi się od zawsze? Czy ta jest w odmianie 'Sem'? Ta nierozłogowa?

Ewa nie wiem jaka to odmiana ale nie ma rozłogów na szczęście bo świadoma nie byłam co kupowałam poza tym że liście mi się podobały - ehh jak większość no teraz mam już inną świadomość i brak miejsca w ogrodzie na spore konkrety ale takie maleństwa jak te różowe pałeczki co pokazujesz to wcisnę.

pozdrawiam
Rench 00:41, 26 maj 2015

Twoje różyczki też powolutku będa rozkwitały
Po niedzieli ma być już bardzo ciepło,mimo że z burzami,to u wszystkich zaszaleją
Wyczekaj taki moment z pryskaniem,żeby chociaż przez 7 godzin oprysk był na krzakach,zanim go spłucze.
Monic 07:02, 26 maj 2015

mira napisał(a)

Moniko to jest właśnie efekt zdjęciowy.
Aż mnie zatkało jak to przeczytałam. Otóż ja mam trawnik wyłącznie z chwastami w tym dużą za dużą ilością koniczyny.
My nie mamy trawnika zakładanego - to jest efekt koszenia, koszenia i dosiewania, ostatnio nawet areacji i piaskowania.
3 lata temu był pryskany na dwuliścienne. A w tym roku odwlekam to działanie które musi jednak się zadziać bo za dużo koniczyny i zagłusza trawę. No i nie nawozimy trawnika, może z raz na rok.
Trawnika nie mam katalogowy a że sporo przerabiam z naruszeniem trawnika to na razie nie jest na uwadze.

pozdrawiam

czyli tak jak u mnie koniczyna mnie dobija...
Bogdzia 09:52, 26 maj 2015

Mirus roślinki zdrowe i piękne u Ciebie , chyba deszczyk macie często. u mnie tylko kropi i z ogrodu przegania ale dla rh to susza bo pod krzaki nic nie wpada i musze podlewac. miłego dnia.