Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:30, 08 lut 2016

margaretka3 napisał(a)
Dostałaś nasionka? Do mnie dziś dotarła paczuszka

Nie może jutro.
mira 22:34, 08 lut 2016

Zmykam i lecę przygotować 4 rocznicę .

A wogóle same okazje się kumulują - Walentynki, dzień Kobiet, mam urodziny i imieniny - to argumenty za aby dokonać stosownych zakupów - zatem muszę katalogi przeglądnąć albo się wybrać do ogrodniczego.

No i do ogrodu jeszcze trzeba bo jest ciepło w lutym jak nigdy a nie mam zaufania do marca.

A tak było 8 marca 2015

Katkak 22:37, 08 lut 2016

mira napisał(a)

Kasia Ty jak taki radosny motylek

Miruś radosna może i jestem, ale motylek to będę za 6 kg .
AnnaCh 22:40, 08 lut 2016

Mira, nie mam garażu, dlatego nie przetrzymuję moich pelargonii.
Dziękuję za fotki The Fairy, tak ja o nią pytałam Zakochana jestem w niej i muszę mieć w tym sezonie Muszę i już!
mira 22:50, 08 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
Mira, nie mam garażu, dlatego nie przetrzymuję moich pelargonii.
Dziękuję za fotki The Fairy, tak ja o nią pytałam Zakochana jestem w niej i muszę mieć w tym sezonie Muszę i już!

To pamiętaj że rośnie w taki krąg szeroko.
Muszę się przyznać że przez kilka lat nie darzyłam jej szczególną sympatię. Nacieszyłam się wielkimi różami i od 2 lat skradła mi serce.
Uwielbiam jak nawet nie kwitnie listki lśnią do słonca, piękne pączki, jak wszystkie przekwitną to ona zaczyna i odkryłam coś jeszcze jest super do wazonu - bardzo długo się trzyma.
Jana 22:52, 08 lut 2016

Widzę, że już mocno działasz w ogrodzie, zazdroszczę bo mnie tylko soboty zostają..... jak wyjdą krokusy to już caly ogród będziesz mieć posprzątany fajne te drewniane skrzynie powstają, jakiej masz długości? A czy byliny jakieś już obcinałaś? Mam bodziszka, liści nie ma, tylko taki kikut mu został, nie wiem czy ciachnąć
Katkak 22:57, 08 lut 2016

Mirciu widziałam Twoją peralgonię matkę i uwielbiam takie wyrośnięte egzemplarze. Kojarzą mi się z takimi babcinymi okienkami i skansenami, zobacz
AnnaCh 22:58, 08 lut 2016

mira napisał(a)
To pamiętaj że rośnie w taki krąg szeroko.
Muszę się przyznać że przez kilka lat nie darzyłam jej szczególną sympatię. Nacieszyłam się wielkimi różami i od 2 lat skradła mi serce.
Uwielbiam jak nawet nie kwitnie listki lśnią do słonca, piękne pączki, jak wszystkie przekwitną to ona zaczyna i odkryłam coś jeszcze jest super do wazonu - bardzo długo się trzyma.
Ale bardzo szeroko? Bo jak tak szeroko, to mi nie pasuje w miejsce o którym myślałam Czytałam gdzieś, że jakieś 70 cm w górę i w boki też.
mira 22:59, 08 lut 2016

Jana napisał(a)
Widzę, że już mocno działasz w ogrodzie, zazdroszczę bo mnie tylko soboty zostają..... jak wyjdą krokusy to już caly ogród będziesz mieć posprzątany fajne te drewniane skrzynie powstają, jakiej masz długości? A czy byliny jakieś już obcinałaś? Mam bodziszka, liści nie ma, tylko taki kikut mu został, nie wiem czy ciachnąć

Akurat w soboty też działałam bo ładnie było i zawsze to mniej będzie.
Skrzynie długie na jakieś 2.20m to w zasadzie podwyższone grządki będą tylko muszą powstać na razie idzie wolno .

Bardzo niewiele bylin ciachałam takie co już się wykluły rozchodniki, astry.
Bodziszka nie ciachaj bo zapomnisz gdzie jest, muszę zobaczyć na moje.

W planie mam cięcie powojników.Nigdy nie wiem które można ciąć a które nie ale już sobie sprawdziłam. No i cały czas grabienie trawników to jakiś proces który nie chce się skończyć.

Krokusy będą za miesiąc jeszcze trochę może się uda podziałać jak pogoda, czas i zdrowie pozwoli.
sylwia_slomc... 23:01, 08 lut 2016

Oj czekomy już na te pirsze kfiotki z utynskniniem