Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Agania 21:48, 10 lut 2016

Trochę narozrabiałyśmy w ogrodach...w sumie cieszę się, że dobrze wykorzystałam słoneczną weekendową pogodę

Śliczna ta skansenowa chata...a widziałaś Zalipianki?

Zatęskniłam już za pelargoniami na tarasie dawno ich nie miałam
U nas śnieżyca i od razu włączył się wiosenny hamulec

Ja jeszcze zapytam Cię jak się nazywa ta róża za Fairy?
mira 22:05, 10 lut 2016

Agania napisał(a)
Trochę narozrabiałyśmy w ogrodach...w sumie cieszę się, że dobrze wykorzystałam słoneczną weekendową pogodę

Śliczna ta skansenowa chata...a widziałaś Zalipianki?

Zatęskniłam już za pelargoniami na tarasie dawno ich nie miałam
U nas śnieżyca i od razu włączył się wiosenny hamulec

Ja jeszcze zapytam Cię jak się nazywa ta róża za Fairy?

Prace w ogrodzie u mnie to takie porządkowe więc jak najbardziej się przydało a te chwile w słonku bajeczka.
Zalipianki oczywiście choć dawno nie byłam - właśnie trzeba na listę

Pelargonie są niezawodne i zawsze choć jedną warto mieć.

Nie poznałaś nie wiem czy masz - To Rosarium Uetersen
Długo miałam mieszane uczucia ale chyba się polubiłyśmy, a jak wreszcie się okaże że dobrałam odpowiednie towarzystwo w postaci stachys to będzie super. Podsadzałam przywrotnikiem i jakieś inne i źle, dobrze by tez pasował biały powojnik i o tym myślę

Jana 22:50, 10 lut 2016

mira napisał(a)
Ta chałupa to jedna z wielu w Skansenie Wsi Pogórzańskiej w Szymbarku. Tam są pokazane chałupy z czasów I-szej Wojny czyli 100 letnie. Niesamowicie ciekawe historie, pięknie oprowadzają przewodnicy, obok pięknie odrestaurowany Kasztel też ciekawe wystawy.
Jedna z chałup była jeszcze niedawno zamieszkała. Ostała się tylko dlatego że cała rodzina pana który zamieszkiwał wyjechała do Ameryki bo tak jak przewodniczka powiedziła z pewnością była by unowocześniona.

Ciekawe miejsca mamy i warto odwiedzać. zapisałam Wasze sugestie dzięki.

Ale kiedy zwiedzać ?

Ja dziś dostałam masę nasionek a wcześniej mnie zawiało i odwiedziałam nasienny

Jak ja to wysieje no nich 1/100 mi wzejdzie chociaż - no ale ciesze się jak dziecko z najlepszej zabawki.

pozdrawiam lecę segregować nasiona

i jeszcze jedno na razie nic nie wysiałam a za oknem mam teraz bieluuuuutko
u mnie też biało, to się porobiło....
Agania 23:47, 12 lut 2016

Ogród Vivy bardzo chcę odwiedzić, wspólny wyjazd popieram, ja bardzo lubię wypady w ilości więcej niż jeden..bo w grupie raźniej i weselej, a u Bogdzi byłaś, też się wybieramy z Kasią niespodzianką
Jana 15:10, 13 lut 2016

Jak tam Miro plany ogrodowe na ten weekend, u mnie biało, kolejny stracony...
Gruszka_na_w... 16:11, 16 lut 2016

A jakie będą bratki w tym roku? Są już jakieś plany?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 19:56, 16 lut 2016

Agania napisał(a)
Ogród Vivy bardzo chcę odwiedzić, wspólny wyjazd popieram, ja bardzo lubię wypady w ilości więcej niż jeden..bo w grupie raźniej i weselej, a u Bogdzi byłaś, też się wybieramy z Kasią niespodzianką

U Bogdzi nie byłam a chciałabym ale maj zawsze jakiś mam ograniczony.
Tym razem już wiem że na lilaki nie pojadę jak planowałam a potem no się zobaczy.
Dzięki bliżej terminu będzie lepiej coś ustalić.

mira 19:59, 16 lut 2016

Jana napisał(a)
Jak tam Miro plany ogrodowe na ten weekend, u mnie biało, kolejny stracony...

Jana plany były poza ogrodem - choć coś by zrobił jagodnik daje zajęcie teraz, luty nawet przyjazny ciekawa jestem czy marzec nam da pogodę ogrodową.

Ja dziś wysiałam karczochy do doniczek, groszek pachnący, cleome i zrobiłam częśc sadzonek z pelargoni - orobiłam się
mira 20:04, 16 lut 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
A jakie będą bratki w tym roku? Są już jakieś plany?

Nie ma szczególnych planów - mogę sobie planować potem idę na giełdę i dostaję małpiego rozumu. Na pewno będą ciemne i duże i te drobne i najlepiej w dużej ilości i wytrzymam w tym roku i ciut później kupię bo wtedy jest lepszy wybór - zwykle 8 marca się wyrywałam.
Mam też wielką ochotę na stokrotki bo te można wysadzić i mogą być na kolejny rok.

bratki powiadasz ?
a Ty co tam planujesz?

mira 20:09, 16 lut 2016

Pozdrawiam wszystkich i zmykam bo mam dużo czytania - wątki tematyczne warzywne są teraz moim żywiołem a i ogrody zagraniczne nie opuszczam bo tam sporo jest nowych tematów

tak więc się szkolę, i powolutku organizuję miejsce na parapetach bo trochę się tego uzbierało

nakupiłam ale i też dostałam oby ani ziarenko się nie zmarnowało będę walczyć