Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

Zeta 12:20, 16 lip 2013

Ale się załapałam na babeczki truskawkowe ....mniam.......
Basia_1987 17:51, 18 lip 2013

Nazwy tej różowej hortensji nie znam ,ale to raczej ogrodowa bo mam taką samąPozdrawiam
Mala_Mi 12:01, 03 sie 2013

Rewizyta.. a tu ciszaaaaaaaaa .
00:30, 12 sie 2013
Dziękuję Agatko, że zaglądasz do mnie z pozdrowieniami.
Zobaczyłam u Ciebie hortensje, bardzo je lubię, ale bardzo ucieszyłam się widokiem parzydła, jest bardzo dekoracyjne, też miałam w swoim ogrodzie krzew męski i żeński,masz tylko jeden krzew? Wiesz, że to roślina trująca: w nasionach zawiera trujące saponiny, w liściach pochodne cyjanowodoru, wiosną zaczyna wytwarzać glikozydy, zjedzenie liści albo nasion jest niebezpieczne.
Takie białe kwiatostany są żeńskie, ale jeśli nie rośnie w pobliżu roślina o kwiatostanach męskich (bardziej puszystych, lekko kremowych, o miodowym zapachu), to Twoja nie zawiąże nasion. Masz dzieci, warto o tym wiedzieć.
agata19762 21:29, 14 sie 2013

asc napisał(a)
Rewizyta.. a tu ciszaaaaaaaaa .

Aniu jestem codziennie na forum ....
to już nałóg
agata19762 21:31, 14 sie 2013

Iwa napisał(a)
Dziękuję Agatko, że zaglądasz do mnie z pozdrowieniami.
Zobaczyłam u Ciebie hortensje, bardzo je lubię, ale bardzo ucieszyłam się widokiem parzydła, jest bardzo dekoracyjne, też miałam w swoim ogrodzie krzew męski i żeński,masz tylko jeden krzew? Wiesz, że to roślina trująca: w nasionach zawiera trujące saponiny, w liściach pochodne cyjanowodoru, wiosną zaczyna wytwarzać glikozydy, zjedzenie liści albo nasion jest niebezpieczne.
Takie białe kwiatostany są żeńskie, ale jeśli nie rośnie w pobliżu roślina o kwiatostanach męskich (bardziej puszystych, lekko kremowych, o miodowym zapachu), to Twoja nie zawiąże nasion. Masz dzieci, warto o tym wiedzieć.

Iwa dziękuję za informacje....
mam dzieci ale one raczej z daleka od tych roślinek

wydaje mi się, że moje parzydło będzie męskie, jest bardziej kremowe...

dziękuję !!!
agata19762 21:36, 14 sie 2013

dawno nic nie pisałam u siebie ....
tak wyszło........

co nie znaczy, że nic w ogrodzie nie robię ....

wyrywam nieustannie chwaściory, koszę trawę .........
i podlewam, podlewam bo susza straszna

stworzyłam z pomoca mojego eMa duuuuuużą rabatkę .....
za rok może dwa będą widoczne efekty, jak wszystko ruszy.....

więc na razie zbytnio nie ma co pokazywać
agata19762 21:41, 14 sie 2013

Milka 12:15, 16 sie 2013

Agatko, i u ciebie też widzę sucho, podobnie u mnie, znowu czekam na deszcz...i tniesz bonsai i tworzysz cos nowego, powodzenia
agata19762 21:27, 16 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Agatko, i u ciebie też widzę sucho, podobnie u mnie, znowu czekam na deszcz...i tniesz bonsai i tworzysz cos nowego, powodzenia

Witaj Irenko

sucho mam strasznie

lato i ciepełko UWIELBIAM !!!!!!!!
ale mogłoby czasem popadać...

mam duży ogród i nie jestem w stanie wszystko podlewać ...