Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ukochane miejsce na ziemi

Moje ukochane miejsce na ziemi

agata19762 22:33, 21 sie 2014

inag napisał(a)
Rób zdjęcia koniecznie! Jak już wszystko skończą i posprzątacie tak, że o blask będzie można się zabić, usiądziesz w fotelu i będziesz się zachwycać jaki kawał roboty wykonaliście

Ilonko robię na bieżąco
oooooo Kochana jeszcze długo w tym fotelu nie usiądę, czeka mnie duuuuuuuuże porządkowanie domu i ogrodu

ale coraz zimniej się robi wieczorami i jesienią to moje ulubione miejsce do siedzenia przy kominku, wtedy zapewne będzie tak jak mówisz
agata19762 22:39, 21 sie 2014

Aniulka napisał(a)

Agatko ale już bliżej jak dalej A potem będziesz wspominać jak szybko poszło Roślinki zregenerują się,tak jak napisałaś potrzebują czasu...
Powodzenia

Aniu ja im pomogę w regeneracji
właśnie wczoraj kupiłam turbo dopalacz do kompostownika i kompost został dobrze podlany deszczówką i tym środkiem ...zatem jeszcze przed zimą roślinki zostaną podsypane świeżutkim kompostem

agata19762 22:40, 21 sie 2014

Donia72 napisał(a)
Agatko, musisz jeszcze wytrzymać

Dorotko mam nadzieję, że przetrwam ;P
Donia72 22:45, 21 sie 2014

Agatko, to dla Ciebie kwiatuszek
Mala_Mi 23:23, 21 sie 2014

agata19762 napisał(a)
rabatka pod świerkiem srebrnym podciosanym idzie do likwidacji
żal ...plany i zamiary poszły się ...
to jest południowa strona,
ciągle pełno słońca i drzewo tak pije wodę,
że mało co tam rośnie,

ciągle sucho, nawet deszcz tam nie podleje

A ja nie płaczę nad tą rabatą.. bo i tak mi nie pasiła tu
Nowa rabata za dużo esów i floresów..... uspokój linie..
Chłopaki idą jak burza z ociepleniem.. patrząc na pogodę to są naprawdę jak błyskawica A że małe straty.. oni sie spieszą. a pod ścianami dżungla.. płacone maja od roboty, a sezon krótki.. i to nie ogrodnicy a budowlańcy .. troszkę ich muszę bronić...
A ja chcę ciepełko.. te zimno mnie do szewskiej pasji doprowadza.. miało być jeszcze lato a nie jesień..
Aneta1309 08:17, 24 sie 2014

Wpadłam sprawdzić jak tam prace budowlane roślinek szkoda ale przy takiej robocie straty muszą być.Najważniejszy efekt końcowy,jak już domek będzie odpicowany to i straty w roślinach będą mniej boleć. U mnie w tym tygodniu kładli tylko klinier i mam wrażenie że nikt się moimi roślinami nie przejmował kostka cała w kleju a ekipa już sprawdzona była.Jak nic trzeba będzie całą jesień to do ładu doprowadzać a pogoda nie dopisuje.
Agatko czym pryskałaś swoje buksy od grzyba bo moje zaczynają na dobre chorować
11:35, 24 sie 2014
agata19762 napisał(a)

...czeka mnie duuuuuuuuże porządkowanie domu i ogrodu

ale coraz zimniej się robi wieczorami i jesienią to moje ulubione miejsce do siedzenia przy kominku...

Witaj Agatko
Ech jak mi się marzy kominek,nie mam i nie będę mieć bo nie mamy jak tego zrobić ale jak zachodzę do koleżanki na kawę w porze jesienno-zimowej to wygrzewam sobie kostki u niej

Raz dwa ogarniesz dom,ogródek,nawet się nie obejrzysz.A potem będzie błysk jak się patrzy.Wiosną rośliny odbiją z podwójną siłą jak ten kompost poczują

Agatko jak masz ochotę zobaczyć mój bałagan ogródkowy to od strony 57 pokazałam jak to było z moimi "Anulkowymi.."
Udanej niedzieli
agata19762 19:49, 24 sie 2014

Aneta1309 napisał(a)
Wpadłam sprawdzić jak tam prace budowlane roślinek szkoda ale przy takiej robocie straty muszą być.Najważniejszy efekt końcowy,jak już domek będzie odpicowany to i straty w roślinach będą mniej boleć. U mnie w tym tygodniu kładli tylko klinier i mam wrażenie że nikt się moimi roślinami nie przejmował kostka cała w kleju a ekipa już sprawdzona była.Jak nic trzeba będzie całą jesień to do ładu doprowadzać a pogoda nie dopisuje.
Agatko czym pryskałaś swoje buksy od grzyba bo moje zaczynają na dobre chorować

Anetko prace budowlane idą do przodu z dnia na dzień,
jak tylko pogoda pozwala
jutro będzie już kolor

mam nadzieję, że do soboty wszystkie prace budowlane będą zakonczone
w czwartek przychodzi kolejna ekipa do kamienia ...

i zacznie się wieeeeeeeeeeeeeeeeelkie sprzątanie i kolejne przeróbki w ogrodzie
odkładane ze względu na pogodę i na ogólny rozgardiasz, który mnie rozprasza

swoje buksiki pryskałam topsinem ...
agata19762 20:00, 24 sie 2014

Aniulka napisał(a)

Witaj Agatko
Ech jak mi się marzy kominek,nie mam i nie będę mieć bo nie mamy jak tego zrobić ale jak zachodzę do koleżanki na kawę w porze jesienno-zimowej to wygrzewam sobie kostki u niej

Raz dwa ogarniesz dom,ogródek,nawet się nie obejrzysz.A potem będzie błysk jak się patrzy.Wiosną rośliny odbiją z podwójną siłą jak ten kompost poczują

Agatko jak masz ochotę zobaczyć mój bałagan ogródkowy to od strony 57 pokazałam jak to było z moimi "Anulkowymi.."
Udanej niedzieli

Aniu kominek był moim marzeniem
i spełniło się...a na początku mówili, ze się nie da...
uwielbiam jak się w nim pali...

byłam u Ciebie wszystko nadrobiłam
kawał roboty odwaliliście !!!!!! szacun jak moja córcia mówi
agata19762 20:02, 24 sie 2014

jeszcze wczoraj było takie piękne niebo
a dzisiaj od rana deszcz i zimno