Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu

Mathildis 18:16, 16 paź 2014

aga_pe napisał(a)
do wiosny gdzieś wyszukam.......jeśli padnie na pęcherznice . Wiosną pewnie na giełdę się wybiorę....

Paulina, a w tej nowej szkółce to tylko trawy, czy coś jeszcze?

Ania, też myślałam, by zrobić tam zakątek funkiowy.....i może paprocie

A jak bym dała hakone???

hakone musiałabyś "przymierzyć" czy będzie ok z juką i nie wiem jaki kolor w sezonie ma ta funkia... bardziej zielona czy żółta?
Mathildis 18:19, 16 paź 2014

aga_pe napisał(a)

a jak by w tej "dziurze" posadzić żółtą tawułę japońską lub berberys...albo pęcherznicę? Tylko żółtej niskiej nie mogę znaleźć...może nie ma

...

Polinka...ML muszę kupić dla siebie ..... ale to już wiosną

tawuła chyba będzie ok, pęcherznicy żółtej chyba jeszcze nie ma a tą dużą trzebaby mocno ciąć... ale one lubią cięcie
aga_pe 18:32, 16 paź 2014

funkia bardziej zielona jest. Gdzieś dziś natknęłam się w necie na bardzo żółte pęcherznice, tylko to cięcie.....czasami mogłabym się nie wyrobić hehehehe

To skłaniam się do zakupu tawuł
Milka 14:06, 17 paź 2014

A co masz przeciwko tawułom, śliczne są a cięcie, leci szybko, odrośnie jak krzywo wyjdzie
aga_pe 20:46, 17 paź 2014

Irenko, nic nie mam przeciwko tawułom. Lubię je. Sama wiesz, że w innym miejscu mam ich trochę
A Polinka wyszukała jakieś nowe źródło traw. Wiosną jedziemy sprawdzić
Kasia73 21:01, 17 paź 2014

Miałam dzisiaj chwilkę i przeczytałam cały wątek rośliny niesamowicie się szybko rozrosły pięknie!!!! te obwódki ze starej cegły takie klimatyczne. Brzózki mnie zachwyciły też się przymierzam dokładnie do doorenbos, a i wypatrzyłam choinę kanadyjską całkiem dużą gdzie tak piękne można kupić pamiętasz może?
aga_pe 21:50, 17 paź 2014

A dziekuję za uznanie . Teraz rosliny jeszcze wieksze, ale wstyd robić zdjęcia, bo za dużo chwastów
Choiny kupowałam wiosną w szkółce niedaleko Milicza. Sprzedaż detaliczną prowadzą tylko w soboty. Chyba 30 zł płaciłam
polinka 07:09, 18 paź 2014

aga_pe napisał(a)
Irenko, nic nie mam przeciwko tawułom. Lubię je. Sama wiesz, że w innym miejscu mam ich trochę
A Polinka wyszukała jakieś nowe źródło traw. Wiosną jedziemy sprawdzić

Koniecznie to musimy sprawdzić
Kasia73 12:19, 20 paź 2014

aga_pe napisał(a)
A dziekuję za uznanie . Teraz rosliny jeszcze wieksze, ale wstyd robić zdjęcia, bo za dużo chwastów
Choiny kupowałam wiosną w szkółce niedaleko Milicza. Sprzedaż detaliczną prowadzą tylko w soboty. Chyba 30 zł płaciłam

Jesteś wspaniałym "źródłem" informacji gdzie co kupić ja chwileczkę pomyślałam i już wiem co to za szkółka, ba nawet dzwoniłam i jeśli tylko pogoda pozwoli również będę cieszyć się pięknymi choinami mają takie 1-1,2 m idealne
Bardzo Ci dziękuję!

A co do chwastów kto ich nie ma? Mam wrażenie że rosną najlepiej z wszystkich roślin niestety
aga_pe 16:14, 20 paź 2014

cieszę się, że pomogłam. A Ty mieszkasz z której strony Wrocławia? A może bliżej Milicza? Zakładaj wątek

pozdrawiam