Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

ewakatowice 15:20, 15 cze 2014

Kasiu,
Nie pomogę bo nie wiem za dużo na temat gatunków róż.
Sama szukam do siebie...

zabacz może u Anity:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2045-zielono-mi-czyli-zielone-pluca-czarnego-slaska?page=737

Marzenka poleciła mi wczoraj specjalistę od róż (doczytaj u mnie)

Sciska
kasiula79 20:52, 15 cze 2014

polinka napisał(a)
Czerwony klon mnie zachwycił Wygląda obłędnie i pięknie przyrasta.
Derenie to moja wielka niespełniona jeszcze miłość

Polinko - naprawdę Cię zachwycił??? Ja co do niego mam mieszane uczucia. Kupiłam go jako Royal Red, ale teraz na 100% wiem że to nie on. Ten mój jest kolumnowy - nie wiem jaka to odmiana. W tym roku też znacznie mniej przyrasta, w porównaniu do ubiegłego roku. Ale jest, rośnie - to nie wymieniam
kasiula79 20:53, 15 cze 2014

ewakatowice napisał(a)
Kasiu,
Nie pomogę bo nie wiem za dużo na temat gatunków róż.
Sama szukam do siebie...

zabacz może u Anity:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2045-zielono-mi-czyli-zielone-pluca-czarnego-slaska?page=737

Marzenka poleciła mi wczoraj specjalistę od róż (doczytaj u mnie)

Sciska

Ewuś dzięki - doczytam, ale chyba dopiero jutro, bo dzisiaj padam

Zielona 21:23, 15 cze 2014

Kasiu - klon... obstawiam crimson sentry... ale mogę się mylić. No i w sprawie róż muszę z Tobą pomówić
kasiula79 21:30, 15 cze 2014

Zielona napisał(a)
Kasiu - klon... obstawiam crimson sentry... ale mogę się mylić. No i w sprawie róż muszę z Tobą pomówić

o jak tak to zamawiam "malutką" rozmowę z Tobą - może w tygodniu? Obiecuję, że nie zajmę Ci tyle czasu co ostatnio
kasiula79 21:32, 15 cze 2014

a zapomniałam dodać, że w sprawie klona chyba masz rację - kiedyś przeszukiwałam internet w tej sprawie i właśnie Crimson mi najbardziej pasował, tylko ze zapomniałam nazwę...teraz już wiem
KingaR 22:01, 15 cze 2014

Kasiu zachwyt, zachwyt i zachwyt derenie, limki, bonica.....
kasiula79 06:50, 16 cze 2014

KingaR napisał(a)
Kasiu zachwyt, zachwyt i zachwyt derenie, limki, bonica.....

Kinga pięknie dziękuję - nawet czuję się trochę zażenowana, bo mój ogród to młodziak jeszcze, a tu jest tyyyyle cudnych ogrodów, ze nawet nie będę wymieniać, bo miejsca by nie starczyło...ale...ciesze się ze Komuś też się podoba, bo wkładam w niego mnóstwo wysiłku, aby dobrze wyglądał

a co tam u Ciebie, działasz ogrodowo? zresztą lecem zobaczyć - może zdążę jeszcze przed pracą
MalgosiaR 19:11, 16 cze 2014

Kasia dawno mnie nie było a tutaj tak pięknie jak zawsze zresztą... Kasiula derenie tniesz bardzo nisko? Przycięłam moje i bałam się że nie odbiją ale na szczęście wszystkie puściły liście, a kiedy mają największe przyrosty i jak tniesz, np o 1/3 skracasz czy prawie nad ziemią?
kasiula79 20:29, 16 cze 2014

MalgosiaR napisał(a)
Kasia dawno mnie nie było a tutaj tak pięknie jak zawsze zresztą... Kasiula derenie tniesz bardzo nisko? Przycięłam moje i bałam się że nie odbiją ale na szczęście wszystkie puściły liście, a kiedy mają największe przyrosty i jak tniesz, np o 1/3 skracasz czy prawie nad ziemią?

Małgosiu teraz to ciachałam je tak o 1/3, ale w ubiegłym roku ciachnęłam zdecydowanie mocniej i też ładnie odbiły...o swoje się nie martw, nawet jeśli ciachnęłaś je mocniej - będą gęściejsze i ładniejsze