Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenie o...

Marzenie o...

atena35 19:30, 04 maj 2014

Mam czas tylko na pismo obrazkowe - pięknie rzeźbisz te rabatki, tym że roślinki małe ja już się nie przejmuję Małe lepiej się przyjmują niż te wielkie
agam 13:02, 06 maj 2014

Przychodzę od Madżenki.
Kasiu u mnie też mróz liznął niektóre roślinki. Rano kwiaty rh były lekko oklapnięte, liście buka i miłorzębu też.
Miejmy nadzieję że Twój klonik się pozbiera.
kasiula79 21:08, 06 maj 2014

ewakatowice napisał(a)

Możesz zaspokoić moją ciekawość. Już tłumaczę skąd ona wynika. Otóż jak byłam nastolatką w wieku 14 lat przyprowadziłam suczkę, którą nazwałyśmy ZOLA
(inspiracja pisarstwem Emila Zoli). Sunia dożyła prawie 20 lat, my z siostrami wyfrunęłyśmy z gniazda na studia a ona została z rodzicami. Strasznie ją kochałyśmy

Kasila no, przepraszam, że u Ciebie taką prywatę mam ale ZOLKA nie ma swojego wątku....

Buziaki

Ewcia - nie ma za co przepraszać
kasiula79 21:09, 06 maj 2014

atena35 napisał(a)
Mam czas tylko na pismo obrazkowe - pięknie rzeźbisz te rabatki, tym że roślinki małe ja już się nie przejmuję Małe lepiej się przyjmują niż te wielkie

oczywiście Tosiu masz rację - ja już z "wielkimi " dostałam nauczkę.
kasiula79 21:14, 06 maj 2014

agam napisał(a)
Przychodzę od Madżenki.
Kasiu u mnie też mróz liznął niektóre roślinki. Rano kwiaty rh były lekko oklapnięte, liście buka i miłorzębu też.
Miejmy nadzieję że Twój klonik się pozbiera.

Aguś ten nocny przymrozek strasznie mnie wnerwił - zmroziło mi begonie, hosty, marikeny i dwa klony palmowe. najbardziej mi żal marikenów i klonów. Doczytałam, że listki klonów powinny się zregenerować, chociaż w przypadku jednego z nich czarno to widzę, a jak nie to mam końcem maja go poobcinać. Natomiast z marikenami nie wiem co będzie - pamiętam że jak we wrześniu przyszedł przymrozek to wszystkie spadły
ewakatowice 21:15, 06 maj 2014

lubię włóczyć się po Twoim ogrodzie....
kasiula79 21:46, 06 maj 2014

ewakatowice napisał(a)
lubię włóczyć się po Twoim ogrodzie....

milo mi to słyszeć (znaczy się czytać)
zolka 08:05, 07 maj 2014

ewakatowice napisał(a)

Możesz zaspokoić moją ciekawość. Już tłumaczę skąd ona wynika. Otóż jak byłam nastolatką w wieku 14 lat przyprowadziłam suczkę, którą nazwałyśmy ZOLA
(inspiracja pisarstwem Emila Zoli). Sunia dożyła prawie 20 lat, my z siostrami wyfrunęłyśmy z gniazda na studia a ona została z rodzicami. Strasznie ją kochałyśmy

Kasila no, przepraszam, że u Ciebie taką prywatę mam ale ZOLKA nie ma swojego wątku....

Buziaki

Ewa cudowna historia z Waszą suczką Zolą
Mój nick dosyc dawno przypadł mi do gustu i już w sumie nie pamiętam skąd się wziął
Kasila ja również przepraszam za swoją prywatę.
Pozdrawiam dziewczyny, idę poszwędac się po pięknych ogrodach...
leon60 09:57, 07 maj 2014

Kasiu co ile sadziłaś cyprysiki i choiny Jeddeloh ?
agam 10:57, 07 maj 2014

kasiula79 napisał(a)

Aguś ten nocny przymrozek strasznie mnie wnerwił - zmroziło mi begonie, hosty, marikeny i dwa klony palmowe. najbardziej mi żal marikenów i klonów. Doczytałam, że listki klonów powinny się zregenerować, chociaż w przypadku jednego z nich czarno to widzę, a jak nie to mam końcem maja go poobcinać. Natomiast z marikenami nie wiem co będzie - pamiętam że jak we wrześniu przyszedł przymrozek to wszystkie spadły

Kasiu u mnie poszły trzy młode miłorzęby, trzy perukowce, platan. Wszystkie drzewka które dopiero wypuściły listki. Klony przeżyły. Trzeba czekać co dalej będzie się działo.

Szkoda tych roślinek, begonii tyle nasadziłaś... .