Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenia i plany vs. rzeczywistość

Marzenia i plany vs. rzeczywistość

butterfly 22:16, 08 lut 2013

Kochane - jesienią to ja to miejsce całe zaminuje cebulkami
magnolia 22:18, 08 lut 2013

butterfly napisał(a)
O, Magnolio, ty o takiej porze na forum?

Zdrówko dopisuje? Wydobrzałaś?

Tak, cały dzień biegałam, więc wpadałam teraz

Z grubsza wylizaliśmy się.
Dziś co prawda jestem zatruta na maxa- moje siostry zafundowały mi fryzjera- pierwszy raz w życiu mam na głowie trwałą ( na dośc długich włosach).Mnie się podoba, M jak zwykle się podśmiewa- mówi że zrobiłam się na Boba Marleya.Łobuz jeden.
magnolia 22:19, 08 lut 2013

butterfly napisał(a)
Bordowe, strzeliste berberysy mi sie podobaja - Red Pillar fajny, Syla ma na froncie cos takiego.... zaraz, chyba Maria, one są zieloniutkie a potem się przebarwiaja na czerwono?
A te Red Pillar są cały czas czerwone?

Cisy strzeliste - ciezko u mnie ale może i to byłoby fajne bo zimą by nie było łyso...

A nie, właśnie sobie przypomniałam że mam tam 3 cisy, które sa do przesadzenia i bardzo ucirpiały poprzedniej zimy - to chyba nie najlepsze miejsce dla nich...

Maria są żółte, strzeliste- tez moga być. A jesienią pomarańczowe.
Zimą trawy w łanie tez będą zdobić
Zeta 22:22, 08 lut 2013

Przychodzę Tutaj tak po cichaczu ...w sprawie tej rabaty ...ale Magnolia ma nieziemskie pomysły to się nie odzywam raczej.....podglądam dalej z ciekawosci co z tego wyjdzie ....pozdrawiam
butterfly 22:24, 08 lut 2013

magnolia napisał(a)

Dziś co prawda jestem zatruta na maxa- moje siostry zafundowały mi fryzjera- pierwszy raz w życiu mam na głowie trwałą ( na dośc długich włosach).Mnie się podoba, M jak zwykle się podśmiewa- mówi że zrobiłam się na Boba Marleya.Łobuz jeden.

o, ja tez miałam kiedys trwała, tez na dłuższych włosach - ale jak sie juz wyprostowały to jakos nigdy nie powtórzyłam - moze czas to zmienic
Mój cały czas mi powtarza, żeby zrobiła sie na blond - byłabym wtedy dl niego taka obca
magnolia 22:26, 08 lut 2013

butterfly napisał(a)
Rozchodniki.... do tych jakos cały czas nie mogę sie przekonac.... wspominałas o nich też przy poprzedniej rabacie frontowej.... moze ja mam jakis wybrakowany model.... podarowany, może sa ładniejsze egzemplarze...
Tylko on szedłby taj jakby srodkowy pas tak nie na ciągło ( ale słowo utworzyłam !!!! ) tylko gdzieniegdzie?

Do naparstnicy tez nie jestem przekonana - nigdy jej nie miałam i pewnie dlatego jej sie boje...

A werbena - bede siać - widziałaś

Jak nie lubisz rozchodników, to nie sadzimy- nie ma co żeby Cie zęby bolały codziennie jak na nie patrzysz.

To o nieciagłym pasie nie rozumiem. Pas z trawami, jeżówkami, werbeną , potem berberysy , znów trawy, berberysy itd
butterfly 22:26, 08 lut 2013

To Maria odpadają

Zrobiłam cos na szybciora

limonkowy - pas żurawek w trawie
bordowe spreje - strzeliste berberysy
blado-liliowe spreje - werbena (tu nie jestem pewna czy aby na pewno cos w tym stylu)
reszta jak poprzednio
magnolia 22:27, 08 lut 2013

butterfly napisał(a)

o, ja tez miałam kiedys trwała, tez na dłuższych włosach - ale jak sie juz wyprostowały to jakos nigdy nie powtórzyłam - moze czas to zmienic
Mój cały czas mi powtarza, żeby zrobiła sie na blond - byłabym wtedy dl niego taka obca

Łobuz!!!!
magnolia 22:30, 08 lut 2013

butterfly napisał(a)
To Maria odpadają

Zrobiłam cos na szybciora

limonkowy - pas żurawek w trawie
bordowe spreje - strzeliste berberysy
blado-liliowe spreje - werbena (tu nie jestem pewna czy aby na pewno cos w tym stylu)
reszta jak poprzednio

Mi sie podoba,
Tylko jeżówki, nie żurawki w trawie, tak?
Bo napisałaś- żurawki.
Jeżówek na takim obszarze możesz miec kilka odmian, byle w jakiejś tonacji kolorystycznej- do bodziszków i żurawek i berberysów pasowałyby białe i różowe, może tez zielone
butterfly 22:35, 08 lut 2013

O ja gapa - oczywiście, że jeżówki !!!!

Tak, myslałam o rózowych, zielone tez mi się podobają (pamietam, że inne niż tobie, bo ja wole te pełne odmiany)- tylko jak mam policzyc ilość?
Mogłabym juz zamówic u p.Marka...

a te strzeliste berberysy to tak? Chodzi mi o ilośc szt - tu 3, dalej 1, jeszcze dalej 2 itd.