Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzenia i plany vs. rzeczywistość

Marzenia i plany vs. rzeczywistość

agniecha973 21:21, 06 lut 2013

Beata, rolka po papierze wg mnie za mała dla pomidorów.
butterfly 21:23, 06 lut 2013

Oki, to wykorzystam do innych kfitków
magnolia 21:56, 08 lut 2013

butterfly napisał(a)
Magnolio - duuużo zdrówka życze - ja od 3 tyg nie moge wyjśc z zapalenia oskrzeli... tzn. wg p. doktor wyszłam, tylko potem jeszcze się kaszle długo....
Ja dziś byłam tak klapnięta, że rano wstałam, wyprawiłam dzieci do szkoły i poszłam drzemac - o mało nie spóźniłam się do pracy...

Powiększyłam plamy

czerwony - Beatles

fiolet - żurawki

niebieski - bodziszek

limonkowy lub bordowy - jeżówki plus trawy

limonkowy lub bordowy - może rozchodnik okazały? nie bedzie za niski skoro obok będą jeżówki?

kulki zielone to bukszpany

dalej cos mi tu nie pasuje..... ale jeszcze nie wiem co....

może do tych większych plam dodać gdzieniegdzie mniejsze plamki czegoś jeszcze?
podobaja mi sie kuleczki berberysa Admiration ale nie wiem gdzie go wpasować i czy w ogóle tu pasuje...

wracamy do tematu?
Tess 22:01, 08 lut 2013

Się przyglądam i podglądam.
magnolia 22:05, 08 lut 2013

też coś mi nie gra.
napewno trawy z jeżówką za wysokie do reszty , jeśli reszta niska.

Mi by sie chyba podobało żeby tej trawy z jeżówka było bardzo dużo- może cały drugi pas. A żeby nie było smutno na wiosnę, można dodawać w tym pasie po kilka sztuk co jakiś czas bordowe, strzeliste berberysy, albo cisy o takim kształcie.
Berberysy- no Orange Rocket, albo Red Pillar.
A z przodu plamy bodziszków, żurawek, Beatlesów, można jeszcze rozchodników i bukszpany kulki jako dodatek.

Co myślisz?

Do wysokiego pasa można dodać werbenę, naparstnicę grupkami.
butterfly 22:07, 08 lut 2013

O, Magnolio, ty o takiej porze na forum?

Zdrówko dopisuje? Wydobrzałaś?
butterfly 22:11, 08 lut 2013

Bordowe, strzeliste berberysy mi sie podobaja - Red Pillar fajny, Syla ma na froncie cos takiego.... zaraz, chyba Maria, one są zieloniutkie a potem się przebarwiaja na czerwono?
A te Red Pillar są cały czas czerwone?

Cisy strzeliste - ciezko u mnie ale może i to byłoby fajne bo zimą by nie było łyso...

A nie, właśnie sobie przypomniałam że mam tam 3 cisy, które sa do przesadzenia i bardzo ucirpiały poprzedniej zimy - to chyba nie najlepsze miejsce dla nich...
Tess 22:13, 08 lut 2013

A jakby w te trawy z jeżówką tulipanów mnóstwo wsadzić? Byłaby wiosną fala tulipanowa.
magnolia 22:15, 08 lut 2013

Tess napisał(a)
A jakby w te trawy z jeżówką tulipanów mnóstwo wsadzić? Byłaby wiosną fala tulipanowa.

Tak, tak!
butterfly 22:15, 08 lut 2013

Rozchodniki.... do tych jakos cały czas nie mogę sie przekonac.... wspominałas o nich też przy poprzedniej rabacie frontowej.... moze ja mam jakis wybrakowany model.... podarowany, może sa ładniejsze egzemplarze...
Tylko on szedłby taj jakby srodkowy pas tak nie na ciągło ( ale słowo utworzyłam !!!! ) tylko gdzieniegdzie?

Do naparstnicy tez nie jestem przekonana - nigdy jej nie miałam i pewnie dlatego jej sie boje...

A werbena - bede siać - widziałaś