Cześć Seba!
Ale nastukałeś tych stronek! Po Danusiowym to najdłuższy wątek jaki tutaj przeczytałam
Jestem pod wielkim wrażeniem pracy, jaką wykonałeś w swoim ogrodzie w ciagu ostatnich 2 lat.
Nie wiem co bardziej mi zaimponowalo, czy to, że osoba w tak młodym wieku jest w stanie wykrzesać z siebie taką pasję do ogrodnictwa, czy to, że wszystko robisz sam ale z polotem dojrzałego znawcy tematu.
Widać też jak zmienia się Twoje podejście do ogrodu, upodobania, dobór roślin i coraz bardziej wyrafinowany kunszt w tworzeniu kompozycji. O jakości zdjęć nie wspomnę! Przeszedłeś w krótkim czasie kurs ogrodnictwa, projektowania i fotografii o jakim inni mogą marzyć latami.
Na pewno inspiracje zaczerpnięte z podróży do Anglii procentują - wizyta na ChFS w doborowym towarzystwie, i innych ogrodach w tym (moim ukochanym) Wollerton

Praktyki u Danusi i spotkania z Twoją mentorką - to też Cię ukształtowało jako ogrodnika i śmiem twierdzić - człowieka

Dobre wzorce w młodym wieku to podstawa!
Gratuluję metamorfozy frontu ogrodu, ostatnia wersja jest zachwycająca. Udało się osiągnąć elegancki przedogródek, ozdobny o każdej porze roku, a to nie lada wyczyn!
Muszę jednak powiedzieć, ze najbardziej podobają mi się bylinowe rabaty po lewej stronie domu, po dwóch stronach trawiastej ścieżki z kamieniami, prowadzącej do huśtawki. Przepiękny dobór roślin, zbyt rzadko ją pokazujesz
Ciekawa jestem już realizacji planów na poszerzonej działce, gdzie planujesz w przyszłości dom i kolejny ogrod, to dopiero będzie szaleństwo! A poza tym już wszystko zaplanowałaś, prawda?
Gratuluję pozytywnej energii, która bije z każdego Twojego postu, pięknego ogrodu, który sprawia Ci tyle radości, zdanego prawa jazdy, sukcesów w szkole (paska też!) i życzę realizacji kolejnych marzeń!
Seba, jesteś niezłomnym, dobrym duchem tego Forum. Żaden kataklizm, grad ani porażka ogrodowa nie jest w stanie Cię zniechęcić, tak trzymaj!
Pozdrawiam serdecznie