Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Magdalena25 18:31, 23 lip 2014

Powiedz mi w jakiej odległości od świerków serbskich powinny być posadzone miskanty gracillimus. Zrobilam standardowy zestaw ogrodowiskowy, z tyłu serby, przed nimi w odległości 110 cm od dolnych gałęzi ( serby są metrowe) miskanty, przed nimi hortensje limki i zurawki?
Czy nie za daleko te miskanty, ale kiedys serby urosna i boje się zmniejszac te odległość
Pozdrawiam
jula81 21:31, 23 lip 2014

Poproszę Sebku jeszcze raz ( bo szukam i szukam i nie znalazłam ) zdjęcie rabaty pod domem od frontu - masz tam żurawki koloru jakiego?
buźka
Sebek 21:37, 23 lip 2014

Ewik napisał(a)
Sebek u Ciebie dużo się dzieje

No dużo Ale to fajnie, bo nie lubię nudy
Sebek 21:38, 23 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Nic się nie martw...dwa pachną tak samo jak dwadzieścia

Tylko wyglądają bardziej mizernie Ale co tam - i tak nie mam na nie pomysłu - chyba wsadzę je do woreczków i ułożę w szafce z ręcznikami jak ostatnio
Sebek 21:40, 23 lip 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Sebek, lawenda kwitnie po kwitnieniuu raz drugi? Naprawdę? Nie u mnie, jednak. Nie zdąży.

Pszczółko - przecież Ty na Dolnym Śląsku mieszkasz - musi zakwitnąć! Najwyżej je postrasz
Sebek 21:42, 23 lip 2014

ewa004 napisał(a)
Kurcze czemu wczoraj do Ciebie nie wpadłam ,poczytała bym jak się tnie lawendę :
Wczoraj swoja cięłam w garstkę i nożycami całą kitę ciach
Drugiego tłoczenia pewnie się nie doczekam w tym roku

Nigdy nie mów nigdy - jak aura będzie sprzyjać to i na trzecie tłoczenie będziemy liczyć Na gwiazdkę
Gabrysia_ 21:43, 23 lip 2014

ewa004 napisał(a)
Kurcze czemu wczoraj do Ciebie nie wpadłam ,poczytała bym jak się tnie lawendę :
Wczoraj swoja cięłam w garstkę i nożycami całą kitę ciach
Drugiego tłoczenia pewnie się nie doczekam w tym roku

Doczekasz się,ja podobnie tnę od czterech lat,nie wyobrażam sobie ciąć kwiatek po kwiatku
AgnieszkaW 21:44, 23 lip 2014

Czytam o cięciu lawendy, najlepiej ciąć tak jak Sebek mówi, tylko jak się ma trzy, nawet 10 krzaczków, to można, ale jak się ma ich...ponad 100 (chyba), to nie da rady. Ja ścięłam sekatorem przekwitle kwiatki, ale niestety razem z pędami, bo nie dalam rady oddzielać. Zdam relację, czy u mnie zakwitną ponownie. Pozdrawiam
Sebek 21:44, 23 lip 2014

ewakatowice napisał(a)
Wynik bycia nadpobudliwym, ech
Nic, najwyżej wymienię lub będę podziwiać lawendę w waszych ogrodach

Ja swoje ADHD regularnie redukuję ostrymi treningami U Ciebie granit grzeje im korzenie to spokojnie powinny zakwitnąć - przecież mamy lipiec!
Sebek 21:48, 23 lip 2014

Magdalena25 napisał(a)
Powiedz mi w jakiej odległości od świerków serbskich powinny być posadzone miskanty gracillimus. Zrobilam standardowy zestaw ogrodowiskowy, z tyłu serby, przed nimi w odległości 110 cm od dolnych gałęzi ( serby są metrowe) miskanty, przed nimi hortensje limki i zurawki?
Czy nie za daleko te miskanty, ale kiedys serby urosna i boje się zmniejszac te odległość
Pozdrawiam

Wydaje mi się, że to idealna odległość - zawsze będziesz mogła serby przyciąć od dołu, gdyby za kilka lat na nie właziły - w końcu to wielkie drzewa są