Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 07:16, 28 mar 2015

Wczoraj jedyne co zrobiłem w ogrodzie to patrzyłem na niego podczas mycia okien i prasowania firan... Pogoda nie pozwoliła na jakiekolwiek prace, a mi też się jakoś tonąć w błocie nie chciało

Na szczęście dziś juz nie pada i będę mógł coś podziałać Może cebulowe wreszcie dostaną jeść? Zostało mi przesadzanie rh i ułożenie darni w powstałych dziurach... "Bed nius" są takie, że obrzeża z kostki to góry i doliny... Będę ją musiał pewnie ułożyć na nowo Albo dobrze zamaskować

Pozdrawiam serdecznie zaglądających i lecę konserwować powierzchnie płaskie;
Gardenarium 08:15, 28 mar 2015

Tylko popatrzyłam na Cię

Instagram Ogrodowiska
ZielonaAnia75 15:26, 28 mar 2015

Sebek, a ja mam pytanko, jaka to roślinka (ta niska, jasno-zielona) rośnie przed żywopłocikiem bukszpanowym? Fajne połączenie, podoba mi się
Kacha123 16:26, 28 mar 2015

Ciekawa jestem, co tam dzisiaj nawyrabiasz, liczę na jakieś foty.Ja już po kolejnej rewolucji i padam
Sebek 23:25, 28 mar 2015

Dzisiaj były tylko drobne prace jak przesadzanie rh, kładzenie trawnika czy zrobienie kantów Plus drobnostki jak sprzątanie domu czy zrobienie paru dekoracji wielkanocnych - nawet dwie palmy machnąłem

Fotki? Jutro będą, bo całe popołudnie byłem poza domem Mam nadzieję, że zdążę je zrobić
Sebek 23:27, 28 mar 2015

Gardenarium napisał(a)
Tylko popatrzyłam na Cię

O 8 rano? Dopiero się rozkrecałem, nie było na co patrzeć Ale miło mi
Sebek 23:31, 28 mar 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)

Sebek, a ja mam pytanko, jaka to roślinka (ta niska, jasno-zielona) rośnie przed żywopłocikiem bukszpanowym? Fajne połączenie, podoba mi się

Wynorałem zdjęcie w większej rozdzielczości i stwierdzam, że to mi na trzmielinę wygląda
Sebek 23:35, 28 mar 2015

Kacha123 napisał(a)
Ciekawa jestem, co tam dzisiaj nawyrabiasz, liczę na jakieś foty.Ja już po kolejnej rewolucji i padam

Kasiu, u Was takie rzeczy się dzieją, że się Ci w ogóle nie dziwię Zapał zapewne wróci juz niedługo
Kasya 23:35, 28 mar 2015

Sebek napisał(a)

Chodzi o cyprysik groszkowy Filifera Aurea Nana? On wcale paskudny nie jest, tylko trudny do skomponowania jeśli dysponuje się jedną sztuką tej rośliny... Danusia je stosuje w większych grupach i zestawione z bylinami o kontrastowym odcieniu dają fajny efekt

Ach...tez aurea nana...mój nie jest ani aurea ani nana. Ciekawe jak będzie rósł
Nie wiem gdzie go posadzić i z czym
jazzy 00:02, 29 mar 2015

Sebek napisał(a)
Wczoraj jedyne co zrobiłem w ogrodzie to patrzyłem na niego podczas mycia okien i prasowania firan...
... lecę konserwować powierzchnie płaskie;

To kiedy ten pierścionek?
Takiego kandydata nie odpuszcze