Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 17:07, 18 sie 2015

margaretka3 napisał(a)
Kurczę, jeśli to jest ogród spieczony, to nie wiem, czy wierzyć, że i ramiona masz spieczone
Przecież on soczyście zielony!
Ta biało-kremowa róża to jaka?
Naprawdę padało dziś u Ciebie?

Róża to Glamis Castle, angielka z arystokrackiego rodu
Ramiona lepsze, ale ratuję się czym mogę... Deszcz padał, wczoraj również i od razu jest mi lepiej Jednak ogród dopiero jutro zobaczę - mam nadzieję zobaczyć zielony trawnik, bo dostał papu przed wyjazdem
Sebek 17:11, 18 sie 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Piękne widoczki, mimo upałów

W takiej temperaturze marzyłem tylko o miejscówie na leżaku nad basenem czy też morzem
Sebek 17:12, 18 sie 2015

jazzy napisał(a)

Nie możesz się doczekać? Wiem, że będę kopać, choć jeszcze nic nie zaplanowałem jak to ma potem wyglądać... O runiance pamiętam, tylko podpowiedz mi jaką formę wysyłko wolisz? Do Wrocławia aktualnie się nie wybieram, a szkoda
Sebek 17:17, 18 sie 2015

Kacha123 napisał(a)
Co tam znów chcesz zmieniać mistrzu? Ty masz szwędacza ogrodowego jak Juzia

Kasia, jedynie pół tej rabaty

I być może hostowisko... I trawy muszę przerzedzić... I pewnie jeszcze parę innych rzeczy
Sebek 17:21, 18 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)

Takie doświadczenia są dobre. Też coś miałem tak posadzone i później przesadzalem. Nieraz jest napisane że stanowisko słoneczne a w słonecznym wszystko pali i później na jakieś polxieniste trzeba przesadzać.

Teraz już wiesz ze żurawki w tym miejscu nie dają rady. Trawka da radę, bo nawet jak trochę przyschnie to też może być dekoracja

Żurawki w tym miejscu były boskie - to było ich czwarte miejsce i pokazały na co je stać - liście miały wielkości dłoni Od lat walczę jednak z opuchlakami, które skutecznie pozbyły się kilkudziesięciu sztuk żurawek z mojego ogrodu i myślałem, że wygrałem tą walkę... Co najgorsze padają następne...
Sebek 17:29, 18 sie 2015

Mam nadzieję, że odpowiedziałem na wszystkie pytania jak i stwierdzenia Macham do Was i dziękuję za odwiedziny Nie wiem kiedy się nimi odwdzieczę, bo aktualnie zajmuję się zabawianiem gości w świecie realnym Wirtualny musi poczekać
popcorn 17:47, 18 sie 2015

i znowu zmiany! Sebek ty usiedzieć nie możesz! odpocznij, pięknie jest!
mateuszmichn 21:27, 18 sie 2015

Sebek napisał(a)

Żurawki w tym miejscu były boskie - to było ich czwarte miejsce i pokazały na co je stać - liście miały wielkości dłoni Od lat walczę jednak z opuchlakami, które skutecznie pozbyły się kilkudziesięciu sztuk żurawek z mojego ogrodu i myślałem, że wygrałem tą walkę... Co najgorsze padają następne...

No w takim razie przykro, tym bardziej że takie piękne okazy były.
Wstrętne gady. Ja na szczęście u siebie nie zauważyłem.
Sebek 18:50, 19 sie 2015

popcorn napisał(a)
i znowu zmiany! Sebek ty usiedzieć nie możesz! odpocznij, pięknie jest!

Nie wiem czy jest pięknie, ale dążę do optimum Do ideału chyba nigdy nie dojdę - zresztą chyba o to w ogrodniczkowaniu chodzi

Chyba zacznę od jutra Wreszcie mogę sobie pozwolić na wieczór poświęcony ogrodom, więc będę się inspirować
Sebek 18:53, 19 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)

No w takim razie przykro, tym bardziej że takie piękne okazy były.
Wstrętne gady. Ja na szczęście u siebie nie zauważyłem.

Swoje najprawdopodobniej przywiozłem z żurawkami w 2012 roku - do tej pory się z nimi bawię
Były to ładne okazy, ale dzięki temu mam powód do zmian Chyba pójdę na całość