Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 15:59, 21 kwi 2012

Marzena2007 napisał(a)
No ciekawa jestem czy będzie koszenie

Wyjąłem kosiarki, ale pada. Szczerze to trawnik w większości miejsc do koszenia się nadaje. Na razie je przeczyszczę i sprawdzę noże. za to zrobiłem dużo innych rzeczy dzisiaj - choćby kanciki
MilenaP 16:08, 21 kwi 2012

no Sebek, jesteś nieustraszony i żaden deszcz Ci nie przeszkodzi
Sebek 16:15, 21 kwi 2012

No właśnie przeszkodził - w plewieniu

Ale za to skończyli robić chodnik do domu - wydłużyli go i teraz muszę przerabiać kostkę przy rabatach - wszystko się wydłuży, dlatego wejdą też miskanty -kupię morning light - chyba w szkółce Pudełko jak będę w Pisarzowicach - tam mają te trawy, bo specjalizują się w ogrodach japońskich
MilenaP 16:19, 21 kwi 2012

mi też deszcz popsuł plany miałam poprawiać rabatę północną z hostami, rozkopaną przez moją ogrodniczkę-szkodniczkę, a tu teraz wszystko mokre
Madzenka 16:25, 21 kwi 2012

Sebek napisał(a)
No właśnie przeszkodził - w plewieniu

Ale za to skończyli robić chodnik do domu - wydłużyli go i teraz muszę przerabiać kostkę przy rabatach - wszystko się wydłuży, dlatego wejdą też miskanty -kupię morning light - chyba w szkółce Pudełko jak będę w Pisarzowicach - tam mają te trawy, bo specjalizują się w ogrodach japońskich

Sebku a czy możesz mi na prive polecić dobrą szkółki z trawami, która prowadzi sprzedaż wysyłkową ? Szukam miskantow, kilka gatunków, turzycę.
Sebek 16:44, 21 kwi 2012

Słuchajcie - mam plan, który chyba ma sens

Jest tak, ale musi być zmienione

Może takie coś?

Od dołu - lub od góry Cis na pniu, od niego zawijasek - hortensja silver dollar, miskant, hortensja, a dalej kompozycja z różnej wielkości kul bukszpanowych - między nimi może bym dał tojeść rozesłaną aurea?
Joanka 16:58, 21 kwi 2012

Nadrobiłam i jestem na bieżąco

Sebek, gratuluję pozytywnego załatwienia sprawy. Normalnie powinieneś zostać zawodowym negocjatorem
Joanka 16:59, 21 kwi 2012

A...... pomysł na rabatę mi się podoba
Safoya 17:01, 21 kwi 2012

Mi się podoba Ja bym pewnie upchnęła coś jeszcze wcześniej kwitnącego, ale ze mne kwiatkowa wariatka, więc się mną w ogóle nie przejmuj.
Sebek 17:03, 21 kwi 2012

Safoya napisał(a)
Mi się podoba Ja bym pewnie upchnęła coś jeszcze wcześniej kwitnącego, ale ze mne kwiatkowa wariatka, więc się mną w ogóle nie przejmuj.

Kwiaty będę chyba ustawiać w donicach. Po bokach będą chyba jeszcze żurawki - takie o ogromnych liściorach