Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

waska 21:04, 04 lip 2013

Sebek ile ma ta hortensja?
agatanowa 23:57, 04 lip 2013

Sebek, dzięki za zdjęcia Wszystko piękne albo słodkie, albo i jedno, i drugie
Milka 00:45, 05 lip 2013

hi, Sebek śpi, hortensję na własnej piersi wyhodował
są dwie Annabelle...sztuk chyba 2, czy się mylę?
Sebek 16:29, 05 lip 2013

Waska - te hortensje mają dwa lata - tak prezentowały się w 2011

A tak teraz po dwóch sezonach

Agata - dzięki....Nadal nie wgrałem wszystkich....matryca mi poszła w netbooku i piszę z drugiego....Ostatnio wszystko mi jakoś idzie pod górę.....

Irenko - na piersi to nie, ale w ogródku. Jak widać na powyższym zdjęciu posadzone są dwie sztuki.

Nie siedzę z Wami, bo pracuję.....Dzisiaj musiałem wstać już przed piątą, żeby zdążyć.....I nawet jak chcę dłużej posiedzieć to po prostu od razu zasypiam.....
TheMagda 16:46, 05 lip 2013

Sebku proszę o pomoc.
Rozkminiłam taką oto rabatę, powiedz mi czy ma to jakiś sens:
Na macie, przytwierdzonej do ogrodzenia wije się bluszcz pospolity, przed nim róża pudrowa, obok niej tawuła golden princess, z tyłu za nią białą ostróżka, i zaś róża, tawuła, ostróżka, wszystko podsadzone niską hostą/ żurawką.
Co o tym sądzisz?
Potrzeba wizualizacja?
Sebek 16:49, 05 lip 2013

Tawuł bym nie dawał - może zrób z nich żywopłocik przed tą rabatą - jaka ona jest duża?

Do róż bardziej pasują przywrotniki, ale nie są zimozielone...
TheMagda 17:06, 05 lip 2013

Sebek napisał(a)
Tawuł bym nie dawał - może zrób z nich żywopłocik przed tą rabatą - jaka ona jest duża?

Do róż bardziej pasują przywrotniki, ale nie są zimozielone...

No właśnie Sebciu to duża rabata, wzdłuż drenów POŚ więc duże rośliny, nawet krzewy odpadają
Przywrotniki mogą być ciekawe.
Tylko co dać jeszcze aby ta rabata była atrakcyjna nie tylko latem, mimo ograniczenia tą oczyszczalnią??
Dodam, że jej wymiary to 16 x 2 m
Sebek 17:12, 05 lip 2013

Fiu fiu - myślę, że najlepiej byłoby posadzić rośliny grupami - przez kawałek róże, potem kocimiętka, potem może tojeść orszelinowata, następnie odętka wirginijska z przodu przywrotniki, żurawki, orliki, firletki, bodziszki, hosty - tylko jakoś to mądrze ułożyć - poczytaj wątek o rabatach angielskich
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2642-rabaty-angielskie
i projektowaniu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2740-ogolne-ogrodnicze-wskazowki-w-projektowaniu-i-realizacji-ogrodow
TheMagda 17:39, 05 lip 2013

Czytam i oglądam i mi się już w głowie kotłuje, marzy mi się właśnie taka urocza angielka.
Bo taka monotonia róża, tawuła i róża, tawuła to nuda ;/
anax 20:55, 05 lip 2013

Sebek, po pierwsze spóźnione gratulacje paskowo-piesowe, a dodatkowo, ale cudne kompozycje!
Ile faktur, kolorów i kształtów. Jak Ty tak komponujesz roślinami to ja mam przechlapane .......... lat do tyłu jestem.

Ale ta hortensja ma kwiatów. Moje Unique dopiero się budzą.
Pozdrawiam