Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lecę w kulki...

Lecę w kulki...

anna_studio 23:35, 10 wrz 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Aniu, a jeszcze mam pytanie. Te rośliny trzeba byłoby sadzić regularnie dookoła całego domku, czy plamami?

...chyba, że dwie ściany równoległe tak samo...a jedna inna...o zaczynam sie łamać
Altana nie jest olbrzymia...dlatego proponuję nie mieszać za dużo
grupa_trzyma... 23:41, 10 wrz 2012

A ja słucham doświadczenia!!!
Nie będę mieszać!
A taka wersja: z tyłu - ekraniki z bukszpana na całej długości. Przed nim hosty celem rozjaśnienia - jako baza a wiosną dosadzałbym surfinie. Przy rogach tak jak mi narysowałaś u Kapisów limki. No i na jednej ze ścian winobluszcz. Czy to nie będzie za dużo, za bogato?
anna_studio 23:45, 10 wrz 2012

Ta pomysła Aniu (hosta+bukszpan+limka) jest Twoja.

Mówisz pasami, czyli nie mieszać za bardzo?

....gryzłam sobie Ciniminis....i tak sobie myślę....muszę dokupić jeszcze jedno maleństwo...fire&ice
i tak pomyślałam, że Wam też by to mogło pasować...przed bukszpanem hosty...widziałam kiedyś piękne zdjęcie w gazecie Piękny Ogród....i tam też były buxusy z hostami, ale nie pamiętam jakie...,
poszukam i Ci pokaże, ale to dość częste połączenie...Danusia zresztą też sadzi bukszpany i hosty.
A co ktoś ma prawa autorskie do takiego zestawu ??? Nic nie wiem ?!
grupa_trzyma... 23:53, 10 wrz 2012

Chyba nie, nie słyszałam o takim przypadku...

A ja widziałam w "Moim pięknym ogrodzie" kulki bukszpanowe różnej wielkości a przed nimi białe tulipany!
Też tak chcę, ale nie pod altanką. Na innej rabacie. Hosta fire&ice jest bardzo ładna. Tylko czo ona lubi półcień czy słońce? Ponoć jest kilka host, które dobrze znoszą stanowiska słoneczne, ale zapomniałam które.

Chrupiesz ciniminis? Daj trochę!
anna_studio 23:55, 10 wrz 2012

Nie będę mieszać!
A taka wersja: z tyłu - ekraniki z bukszpana na całej długości. Przed nim hosty celem rozjaśnienia - jako baza a wiosną dosadzałbym surfinie. Przy rogach tak jak mi narysowałaś u Kapisów limki. No i na jednej ze ścian winobluszcz. Czy to nie będzie za dużo, za bogato?

....można spróbować...choć z samymi hostami masz bez roboty....
surfinie będą pieknie się odcinać od ciemnej zieleni bukszpanu, będą miały tło...przy tego typu hostach...zleją się...i zdominują hosty....
i może to ciekawie wyglądać...bo rabata będzie się zmieniać...hosty potem robią się tochę brzydsze...to surfinia je co nieco przykryją...a wiosną jak hosty są śliczne surfinie będą malutkie...i nie będą dominować....będzie ''ruch'' na rabacie...zmienność
anna_studio 23:58, 10 wrz 2012

Enya73 napisał(a)
Pięknie u Ciebie w każdym zakątku! Już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania z Tobą

....to trzeba kuć żelazo póki gorące
przechodzę na pr
sylllwia 07:42, 11 wrz 2012

anna_studio napisał(a)

lubię jak surfinia przytula się do bukszpana....

ale urocze
noemi 10:07, 11 wrz 2012

anna_studio napisał(a)

Nie będę mieszać!

....można spróbować...choć z samymi hostami masz bez roboty....
surfinie będą pieknie się odcinać od ciemnej zieleni bukszpanu, będą miały tło...przy tego typu hostach...zleją się...i zdominują hosty....
i może to ciekawie wyglądać...bo rabata będzie się zmieniać...hosty potem robią się tochę brzydsze...to surfinia je co nieco przykryją...a wiosną jak hosty są śliczne surfinie będą malutkie...i nie będą dominować....będzie ''ruch'' na rabacie...zmienność

Dziewczyny ale będzie pięknie Aniu surfinie z bukszpanem wyglądają bardzo elegancko .... zapisuję do inspiracji , za rok, muszę mieć takie zestawienie u siebie

gratuluję pomysłów
Urszulla 10:13, 11 wrz 2012

Aniu wspaniałe propozycje! Jeszcze miskant Morning Light do tego, aby było lekko i uroczo!
Pozdrawiam Cię, całuski
Milka 17:45, 11 wrz 2012

Aniu, ta twoja surfinia, to jak potwór Madżenki, rośnie i rośnie...piękna!