Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

kryniafu 08:57, 13 wrz 2011

hanka_andrus napisał(a)
Nieopatrznie pochwaliłam się moim gościom,że mamy w pobliżu taki piękny ogród- Hortulus. Oczywiście byli zainteresowani,ale zwiedzanie takiego ogrodu z ludźmi,nie związanymi uczuciowo z roślinami i laikami ogrodowymi,to męczarnia. Podziwiali,widoki,ale szczegóły dla nich nie były istotne.
Przebiegliśmy ogród w iście sprinterskim czasie,i żeby nie to ,że ja chodzę wolno, to byłoby pewnie jeszcze szybciej.Koniecznie muszę się wybrać do Hortulusa jeszcze raz tej jesieni,a najlepiej jeszcze we wrześniu.

Haniu, znaczy, że musimy razem Tam jechać. Moje wstępne ustalenia co do osób chętnych na wizytę w Hortulusie padły w gruz, więc my obie może pojedziemy?
Basiaw 10:58, 13 wrz 2011

Haniu, wczoraj miałaś inne zdjęcie a dzisiaj znowu inne, przy czym to dzisiejsze wskazuje na znaczny wpływ ciągłych opadów na Twoją cerę
Martek 11:50, 13 wrz 2011

A ja weszłam się przywitać i powiedzieć jaki piękny Hania ma awatar ,a tu ślimaczek ...Hania zapodaj tamtą Buźkę,śliczne zdjęcie .Tylko ja wczoraj nie miałam czasu napisać !!!
A tak fatalnie spaceruje się i podziwia z osobami bez czucia tej mięty ...Chętnie bym pospacerowała w tak miłym towarzystwie,te km...;( Pozdrawiam i życzę Haniu dobrego,pogodnego już zaraz po południa
anula_wn 12:50, 13 wrz 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Tak Haniu skąd ja to znam . Jeden z sąsiadów mi powiedział że lepiej w to miejsce posadzić ziemniaki jest mniej roboty - a i pożytek jest wymierny. Miałem mu ochotę dać w mordę.

hehe. Zbyszku , miałam jakiś czas temu to samo! sąsiadka (starsza pani) zmartwiona była, że mam tyle pracy i zero pożytku z tego.... co innego ziemniaki, buraki i inne jadalne
Safoya 12:59, 13 wrz 2011

Tak Haniu skąd ja to znam . Jeden z sąsiadów mi powiedział że lepiej w to miejsce posadzić ziemniaki jest mniej roboty - a i pożytek jest wymierny. Miałem mu ochotę dać w mordę.

Ja też tak raz usłyszałam...myśli miałam podobne
Safoya 13:05, 13 wrz 2011

Och smutno u Ciebie...a slimak się uśmiecha tak pięknie. I ja podpisuję się pod życzeniami. Zdrowie najważniejsze.
Martek 14:45, 13 wrz 2011

Wiecie jak dziś mam świadomość ,że mam brak świadomości czym raczę moje dorastające dzieci to całkiem inaczej odbieram takie uwagi typu "pożyteczne".Uważam ,że mając dużo ziemi do zagospodarowana jest grzechem nie wkomponowanie małej szklarenki ,a już z pewnością wyodrębnienia miejsca na warzywka .Sama chętnie bym je uprawiała i tak muszę robić to nic nie byłoby nowego ... Wiem ,że sąsiedzi nie mają na myśli zdrowia tylko stratę czasu na "dekorację",ale ja poddaje coś do przemyślenia
Martek 14:50, 13 wrz 2011

Joku napisał(a)
A masz Haniu jakieś okienko na wschód?

Nastawiłam w nocy około 2-ej budzik na 6:00 .Ledwo odkleiłam oczy na dźwięk znajomy,a za oknem taka ciemnizna ,że się przeraziłam ...Jak w zimowym poranku ... Cieszyłam się jak dziecko kiedy zorientowałam się ,że źle ustawiony mam czas w telefonie ...
Pwl 15:34, 13 wrz 2011

haha nie mogę co za teksty! xD współczuję Zbyszku!
hanka_andrus 19:00, 13 wrz 2011

Ja cały dzień w ogrodzie,a tu goście w wątku buszują!
Dziękuję wszystkim za odwiedziny!
Krysiu! Oczywiście ,że jadę z Tobą do Dobrzycy!
Martek! Ten ślimak ,to z przekory, poruszam się prawie w takim samym tempie.....avatar zmienię za jakiś czas.