Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

Eve 16:04, 10 lut 2012

Witaj Haniu

Piękna różyczka ! Wyczytałam Haniu, że miałaś dynię makaronową, co z niej robiłaś? Czy rzeczywiście jest jak makaron? Jaka jest duża? Chciałabym ją posadzić w tym roku ale niewiele o niej wiem

Postanowiłam poszaleć trochę z warzywkami w tym roku, więc będę zamęczać Cię pytaniami, jeśli pozwolisz Bo warzywna ogrodniczka ze mnie marna.
hanka_andrus 16:12, 10 lut 2012

AniuDS,nie wiem jaki jest jest ostateczny kształt, wiem ,że miała nazwę Virgo,jest nie wysoka ,u mnie w pierwszym roku miała40cm,Pędy raczej wiotkie,pokładające się pod wpływem kwiatów,ale w tym roku dam jej wsparcie,może będzie bardziej widoczna...o ile nie przemarzła,bo dostała tylko kopczyk na korzenie.
Spróbuję znaleźć otwarty kwiat,za dużo płatków nie ma.
hanka_andrus 16:33, 10 lut 2012

EveDynię makaronową miałam i robiłam z niej zupę dyniową,jakoś na zapiekanie w piekarniku nie zebrałam się.U mnie nowości kulinarne nie prędko goszczą,ja muszę najpierw u kogoś zobaczyć i spróbować

.

Co prawda próbowałam raz,ale była chyba za wcześnie zerwana i nie rozpadała się w czasie pieczenia.
W tym roku spróbuję upiec ,ale taką,która poleży w domu z miesiąc.Przechowuje się doskonale,ma twardą skórkę,ja jeszcze w lutym ją miałam.Trzymałam w kuchni na parapecie.
Eve 16:36, 10 lut 2012

O wygląda super! Dziękuję za fotkę Poszukam jakiś przepisów. Może spróbujemy coś z niej upichcić.
hanka_andrus 16:38, 10 lut 2012

Ewuniu,pytaj,jak coś będę wiedziała,odpowiem,ze mnie znowuż marna kucharka.Podstawowe przepisy znam na pamięć,ale nowe,to córka wprowadza do domu.Życzę udanych nasadzeń i obfitych zbiorów!

Neska 16:40, 10 lut 2012

Haniu super dynia. Ja ugotowałam raz zupę dyniową nikt nie chciał jej jeść. Albo ze mnie kiepska kucharka, albo miałam zły przepis. Zresztą nikt z naszej rodziny nigdy nie jadł zupy dyniowej, a u mnie wejść z nową potrawą też jest ciężko. Dlatego odpuściłam sobie uprawę dyń, nadal jednak bardzo mi się podobają
Eve 16:41, 10 lut 2012

Wow, ale masz zbiory!!
Ja marzę o pomidorach i ogórkach przede wszystkim, nie ma to jak własne. W zeszłym roku miałam w doniczkach miniaturki, słodziuteńkie były, ale mało
Bogdzia 16:46, 10 lut 2012

hanka_andrus napisał(a)
Ewuniu,pytaj,jak coś będę wiedziała,odpowiem,ze mnie znowuż marna kucharka.Podstawowe przepisy znam na pamięć,ale nowe,to córka wprowadza do domu.Życzę udanych nasadzeń i obfitych zbiorów!

[/
quote]

Zajrzyjcie do spiżarki jakiejś marnej kucharki.
Eve 16:49, 10 lut 2012

No właśnie, Hania coś ściemnia
Milka 17:08, 10 lut 2012

Pokazałaś wszystkie moje ulubione smakołyki