Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

Krys 20:19, 11 lut 2012

Haniu ale piękne grzyby
weronika77 20:37, 12 lut 2012

Babcia siada przy pulpicie,
a już wnuczek okiem łypie...
Czy ta babcia zwariowała,
taka stara w gry by grała?
I z pode łba patrzy w ekran....
A u babci pogaduchy,
od rana aż do poduchy.
Piękne róże i werbeny,
Cis co nie zna swojej ceny
ogłoszenia zlotów nowych,
i szał kwiatów odlotowy!
Tu kolega,tu znajomy,
tu ktoś odwiedza jej strony,
Jeden pies nad tym ma władzę,
jak trzeba babcię wyprowadza.
A wtedy wnusio zaciera dłonie...
Nareszcie z babcią przy kompie koniec!

Hanusiu, muszę tu wracać... A Twój wątek to chyba powinien się inaczej nazywać, albo powinnaś mieć dwa wątki, np. Ogrodowiskowe rymy Hanusi, by w dowolnej chwili, bez szukania, je czytać na poprawę nastroju. Spotykam Cię w innych ogródkach też, ale to mało.
Szydełkowanie i druty, też mnie do Ciebie zbliżają. Sukienek, garsonek, płaszczyków zrobiłam dużo
swoimi rączkami.Obrusy i narzuty też (zdj. narzuta różowa z białymi różami ).Pozdrawiam i kończę, bo już mnie "wyrzuca" z tego cyt.

hanka_andrus 20:54, 12 lut 2012

Weronko ! Dziękuję za wizytę,jesteś bardzo dobra w te klocki/czytaj ,druty,szydełko/
Piękna narzuta.Wierszyki i rymowanki mają swój wątek,tam są nasze forumowe teksciki,moje,Jotki-Joli,Zbyszka i z Fb-Kazi.No teraz trochę więcej rymujących pokazało co potrafią,jest Sebastian,Igor i kilkoro innych.Odszukaj w wolnej chwili,albo jak pokaże się co w ,,powiadomieniach"
W Twoim ogrodzie bywam,ale ,ze czasu mało,to nie zawsze jest komentarz.We mnie masz wierną czytelniczkę.Buziaki!
AgnieszkaBK 21:00, 12 lut 2012

Haniu, bardzo lubię do Ciebie zaglądać.... tak wielu ciekawych rzeczy można się od Ciebie dowiedzieć
AgnieszkaBK 21:00, 12 lut 2012

an_tre 21:07, 12 lut 2012

Ja to zawsze zachodzę w głowę jak czytam nową rymowankę, skąd Hanusiu bierzesz te rymy, które tak gładko się układają bo wiedzę to masz ogromną i bo widać, że byłaś pilną uczennicą
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 22:24, 12 lut 2012

Ja też lubię zbierać grzyby. Jeść też lubię. Haniu robisz marynowane z warzywami. Nigdy tak nie robiłam. Tylko zwyczajnie jak marynowane się robi. Może zdradzisz przepis i umieścisz go w wątku ogrodowej kuchni. Na jesień jakby znalazł. Lubię wypróbowywać nowe przepisy. Grzyby na zdjęciach wyglądają jak "żywe"
hanka_andrus 22:39, 12 lut 2012

Bożenoprzy sposobności świeżego pozysku grzybowego,zrobię kilka zdjęć i wstawię taką sałatkę na forumową kuchnię.Ucho bzowe ,co prawda można i teraz znaleźć,ale jest suche i zmrożone,potrzebna jest plusowa temperatura i odwilż.....Pozdrawiam!
hanka_andrus 22:42, 12 lut 2012

Mala_Mi 23:33, 12 lut 2012

Wygląd raczej odstraszający, a nie apetyczny