Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

malgocha1960 08:10, 13 lut 2012

Haniu,jak wstawisz przepis daj znać,bo ja tez uwielbiam grzyby pod każdą postacią.
przemekg 08:50, 13 lut 2012

Witaj Haniu, ale smakołyków się z rana naoglądałem u Ciebie W ubiegłym roku posadziłem borówki,może za kilka lat tez się pochwalę takimi zbiorami
hanka_andrus 11:44, 13 lut 2012

Dzisiaj Hanusia zwiastuje wiosnę,no może nie zupełnie już,ale aktualnie w cieniu +2,a słoneczko dalej przygrzewa!
Co prawda chodniki pływają od wody i soli,ale cóż .... widzieć wodę w zimie,raczej optymistyczna sprawa!
Słonecznie pozdrawiam!
Martek 12:16, 13 lut 2012

Ja też Haniu pozdrawiam i zazdroszczę tego plusa u nas jakoś się nie zanosi A opady zapowiadają u ciebie nie ?Śniegu ma się rozumieć ...
hanka_andrus 12:29, 13 lut 2012

Zapowiadają,Marto,ale raczej już deszcz,lub deszcz ze śniegiem.Krajowa szóstka będzie oblodzona.....masakra się szykuje!
Martek 12:31, 13 lut 2012

Ludzie muszą w końcu zacząć liczyć się z takimi nawirzchniami ,niech jeżdżą ostrożnie
malgocha1960 13:47, 13 lut 2012

Dobrze,że nie musze dzisiaj nigdzie wychodzić i widzę tylko czystą biel za oknem,a do wiosny serce rwie się do młodego chłopaka.
andziulka 20:45, 13 lut 2012

Haniu, odwiedziłam Twój ogródek. Uroczy !!!! Mam sentyment do takich ogródkow, bo nadal jestem właścicielką takiej pracowniczej działeczki. Teraz mama się nią opiekuje, ja tylko odwiedzam podziwiam Twoje hortensje. Pewnie je osłaniasz zimą i nawozisz latem - są takie piękne! Ja mam tylko jedną i każdego roku marzną pąki pewnie dlatego,że nie osłaniam
Doradź mi jakie mam kupić pomidorki? W tym roku chcemy zrobić tunel foliowy. Mam też borówkę amerykańską i chciałabym jeszcze posadzić żurawinę.Tylko nie wiem, czy gdzieś dostanę sadzonki i jak będzie rosła w ogródku?
Pozdrawiam cieplutko
bociek 21:06, 13 lut 2012

Hanus, u nas jeszcze mrozi, ale nareszcie troche odpuscilo, teraz dla odmiany troszke snieg proszy.
Masz racje, jak po deszczach przymrozi to bedzie niewesolo. Uwazaj prosze na siebie.
Napisz prosze czy zaklinasz juz wiosne i siejesz co nieco?
hanka_andrus 21:21, 13 lut 2012

Andziulko! Dzięki za wizytę i odpowiem po kolei.....Pomidory- kupuj takie,żeby nie miały dużej piętki zielonej.Ja sadziłam dotychczas bawole serca i malinowe, ale jest ich stosunkowo mało na krzaku ,bo są duże...coś za coś,W tym roku zrobię podmianę gatunków,ale rozsadę kupię na ryneczku,w sianie nie będę się bawić,mimo,że taniej wychodzi,bo tylko koszt nasion i ziemi.O pomidory zapytaj Ani -Monteverde,ona jest amatorką nowych odmian.
Ja żurawinę mam posadzoną pod borówką ,już kilka lat ,ponieważ mam taki kwadrat 5 x 5 m,cały mam podsadzony właśnie żurawiną.Pięknie się rozrosła,tylko w zeszły maj przymarzła i owoców nie było,A tak już zbierałam2 litry żurawin u siebie.Niestety część pędów też przymarzła ,Zobaczymy jak ruszy wegetacja w tym roku.Żurawina rośnie na bagnach ,potrzebuje więc podobnego stanowiska.Borówkę amerykańską mąż posadził w dole,wyłożonym folią,i wysypanym torfem,Na górę kładziemy wiosną zawsze dodatkową warstwę kory i torfu kwaśnego.Pod borówką żurawinie jest dobrze,bo całe lato dostaje wodę w dużej ilości,jak tylko jestem na działce.
Pozdrawiam