Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

Martek 22:50, 06 kwi 2011

Emilianoparmezano napisał(a)

Nie bój żaby,te co zostały,drżą teraz ze strachu,nie znając dnia ,ani godziny.Ale rabatka już prawie..... dobra.

żaba u mnie spokojna powalczymy z jałowcami niebawem. Właśnie robię swoją rabatkę w Bobolandii, zupełnie bez planu zobaczymy co wyjdzie...podobno brak planu to najlepszy plan
Są Emilu takie czasem dni nazwijmy je natchnienia ,gdzie głowa myśl zapoda ,a ręce już robią i na odwrót i takie dzieło lepsze niż 1000 projektów
an_tre 23:41, 06 kwi 2011

Haniu szukam u Ciebie obiecanej fotki dużego derenia...
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 00:09, 07 kwi 2011

Dziś nie był dobry dzień na zdjęcia-mżawka i mglisto,ale pamiętam....może jutro będzie lepiej.Codziennie przecież tędy chodzę.
an_tre 00:15, 07 kwi 2011

Dzięki za pamięć do jutra
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 16:10, 11 kwi 2011

Dziś-prace ogródkowe,szybkie.Z powodów transportowych.Zawiozłam nawóz pod truskawki i maliny.
Od razu posiałam.Przygrabiłam teren pod ogórki.Uporządkowałam rabatę z pierwiosnkami.I zdobyczną po jałowcach.Zaczyna to już wyglądać.
Ale do zadowolenia........daleko.
Podlałam szklarniowe wysiewy- rzodkiewkę,sałatę,astry, i wysiałam kalarepkę.Będę sadzić gdzie będzie jakaś luka .Zaczynają być widoczne żonkile.Ale coś ich mało tej wiosny?
Gardenarium 16:54, 11 kwi 2011

Sporo pracy pomimo chłodu i deszczu
Nie ma to jak szklarenka, ciepło i nie wieje

Instagram Ogrodowiska
bogumila 20:16, 11 kwi 2011

Haniu,mam prośbę...
Czy w wolnej chwili możesz napisać na mojej stronie jak przyciąć borówki?
Moje są już wiekowe - 4 b.stare i 2 młodsze -nazwy nie znam.
Jak mi napiszesz to nie uciekną ,a tak nie wiem gdzie mam szukać[wydawało mi się,że komuś radziłaś}.
hanka_andrus 21:31, 14 kwi 2011

Czy można usiedzieć w domu,jak zapowiedziano,że jutro mam dyżur z wnukiem?Zapowiadali na piątek lepszą pogodę,ale skoro areszt domowy dla babci,to babcia dała drapaka do ogrodu w czwartek.
Do dyspozycji 7 godzin.i wiele roboty!
Wykarczować ostatniego jałowca- zrobiono!

Rabatka czeka na nasadzenia.Częściowo już rosną 1 porzeczka krwista,i 3 krzewuszki.
Z drugiej strony podobna rabatka ma już trochę koloru,ale tu będą dalie.To kolor będzie dopiero latem.

W tej chwili kilka pierwiosnków rozjaśnia szarość.
Pod kątem prostym wzdłuż granicy z sąsiadem mam rabatkę z piwoniami

zbigniew_gazda 21:37, 14 kwi 2011

Ale się przejaśniło . Masz nową rabatkę do dyspozycji. Haniu idziesz do przodu jak burza !
hanka_andrus 21:41, 14 kwi 2011

Na poniedziałek jestem umówiona z Bogdą po odbiór roślinek,przysyła M-a.Niektóre kwiatki już czekają na nową właścicielkę.

Pozostałe będziemy wykopywać w momencie odbioru,