Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi po zimie

Ogródek Hanusi po zimie

Mala_Mi 23:52, 09 lis 2012

Hanuś,...... moim zdaniem to lilia... strasznie oczotegliwa.. nawet wystosowałam w tej sprawie zapytanie w szmaragdowym
Rench 23:56, 09 lis 2012

Piękna cyfra,kiedy ja się takiej dopracuję
Gratulki i kwiat
hanka_andrus 00:01, 10 lis 2012

Renatko,cyfra owszem,ale Twoja róża........kolejna cudowność!Dziękuję.
Co do ilości stron.......jakoś samo wyszło....uzbierało się nie wiem kiedy....tzn.wiem:.....2 lata .
ewalm 00:02, 10 lis 2012

Haniu, u Ciebie jednak okazja za drugą. Gratulacje : ) (ziołowe, tym razem)

hanka_andrus 00:21, 10 lis 2012

Ewo,śliczny koperek,już chwaliłam! Dziękuję za wizytę,
Na dobranoc wstawię coś do śmiechu na poranne odwiedziny.....

W pewnej małej angielskiej mieścinie był sobie ksiądz który oprócz obowiązków duszpasterskich oddawał się zajęciom gospodarskim. Szczególnie lubił hodowle drobiu, która szła mu naprawdę nieźle. Któregoś jednak dnia księdzu zaginął kogut. Początkowo ksiądz myślał, że kogut po prostu uciekł, co mu się czasami zdarzało, ale zawsze wracał. Jednak minął jakiś czas, a koguta jak nie ma tak nie ma. Ksiądz zmartwił się i doszedł do wniosku, że mu ukradziono koguta. Z innych źródeł ksiądz wiedział, ze miejscowa ludność organizuje czasami zakazane w tym regionie walki kogutów. Postanowił załatwić sprawę podczas niedzielnej mszy. Po mszy wszyscy wierni zbierali się już do odchodzenia, ale ksiądz ich powstrzymał. Stwierdził:
- Mam jeszcze jedną bardzo wstydliwą sprawę do załatwienia. (W tym miejscu należy wyjaśnić, że po angielsku słowo cock znaczy kogut, ale może też oznaczać męskiego członka).
- Chciałbym spytać kto z tu obecnych ma koguta (wszyscy mężczyźni wstali).
- Nie, nie to nieporozumienie. Może spytam inaczej, kto ostatnio widział koguta (wszystkie kobiety wstały).
- Oj, nie, to też nie o to chodzi, może wyrażę się jeszcze jaśniej, kto ostatnio widział koguta, który do niego nie należy (połowa kobiet wstała).
- Parafianie - nie rozumiemy się, spytam wprost - kto widział ostatnio mojego koguta (wstał chórek chłopięcy, ministranci, organista i znajdująca się przypadkiem w kościele koza).
agniecha973 00:23, 10 lis 2012

Haniu, skąd Ty takie dowcipy wynajdujesz? Brawo!
ewalm 00:26, 10 lis 2012

O, kurcze. Dałaś Haniu czadu ,
hanka_andrus 00:29, 10 lis 2012

Dobranoc! Dziękuję wszystkim za mile spędzony wieczór! Pa
monteverde 00:30, 10 lis 2012

Haniu składam gratulację na 800 stronkę, przyjm kwiatuchy i dalej piękne stronki twórz
krisec 00:34, 10 lis 2012

hanka_andrus napisał(a)
Krzysztofie! Jakoś się uzbierało ,mimo woli,mimochodem, i nawet bez takiego cudownego ogrodu jakTwój. Ale ludziska chyba lubią bajdy starszych ludzi.....
Dziękuję za azalkę, cudowny kolorek, ja mam 2 pontyjskie żółte, i japońskie 3 żółtą,białą i czerwoną,ale nie wiem czy ,,japonki"przeżyją zimę,.....tej jesieni wsadziłam,
Na dłużej do Ciebie zajrzę,jak już śnieg spadnie,i po okolicy z psem szwendać się nie będę....
Pozdrawiam..

Haniu.Przesadzasz jakie bajdy, Twój ogród jest cudowny, ogród to Ty Haniu z jego oprawą w Twoim wykonaniu pokazujesz nam cudowny ogród.
Twoją wiedzą, doświadczeniem, poczuciem, humoru, miłością, dobrocią, ciepłem.
Haniu to jest cudowne.

Jak już, spadnie śnieg i po okolicy z psem nie będziesz mogła się szwendać to zapraszam do mnie. Serdecznie pozdrawiam.