Mnie też trzyma, ale jutro pierwszy spacer... raz kozie śmierć. Już nie mogę w domu wysiedzieć, tydzień chyba wystarczy.
Pozdrawiam i zdrowienia życzę.
Kasik,przy chorobie nie wolno pić powoli,tylko szybko.A potem gorącą herbatką popić i do łóżeczka!
Gosiu...sól emska....z rana w południe i przed siedemnastą.A o 20-tej thiocodin.Od razu noc się przesypia prawie bez kaszlu.
Haniu nie wychodż na dwór ,plackiem tez nie leż ale wygrzewaj ciałko w łóżeczku .Przy takim kaszlu jak piszesz oklepywanie pleców jest wskazane .Posmarować plecy oliwą po czym spirytusem i porządnie oklepać .Składa się dłonie w muszelkę i oklepuje nigdy płaską dłonią bo to jest bicie nie oklepywanie ha,ha Widziałam już kogoś kto tak robił a chory zapytał pani czy chce tą dłonią w pysk bo na bicie to on się nie godzi haha, Niezle sie wtedy uśmiałam Spać w pozycji półsiedzącej nie płaskiej .Ta grypa i każda inna zresztą lubi powikłania które są niebezpieczne dla serca i całego organizmu .Szkoda ze nie mieszkam blisko wpadłabym na porządne oklepanko i pigwówki bym się z tobą napiła ,zaraz bym cię wyleczyła Buziaki Haneczko zdrowiej
Haniu Zdrowiej bo wnuczki szykują się do winszowania. Zrób sobie miksturę : 2 cebule skroić do szklanki , do tego 3 ząbki czosnku posiekać . 2 łyżki miodu , pół cytryny i to zasypać 3 łyżki cukru. Pić ten soczek - po łyżce co parę godzin. Jak sie skończy - następna dawka. Gwarantuję że po 3 dniach staniesz na nóżki. Pozdrawiam.