Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 20:38, 30 mar 2015

Juzia napisał(a)

co tak zacieszasz?
monteverde 22:36, 30 mar 2015

Betka dolomitem nie tylko ciemierniki możesz podsypać ale też i lawendę, perowskie, goryczki, lilaki, budleje, buki i wiśnie ozdobne, bergenie i powojnikipozdrówka
Zielona 23:17, 30 mar 2015

Może i potrafię coś napisać, ale nie uchwycę u siebie takiego klimatu, jak na Twoich spacerach. A tak w ogóle... jak daleko od domu masz te widoki?

PS Czy Twoja rabata "perovskie + ciemna żurawka" może być moją ściągą...? Tak sobie bezczelnie pomyślałam, że chyba powtórzę ten zestaw u siebie...
beta 07:58, 31 mar 2015

monteverde napisał(a)
Betka dolomitem nie tylko ciemierniki możesz podsypać ale też i lawendę, perowskie, goryczki, lilaki, budleje, buki i wiśnie ozdobne, bergenie i powojnikipozdrówka

Aniu, perowskie i seslerie właśnie sypnęłam...w takim razie muszę się w większą ilość dolomitu zaopatrzyć żeby tę resztę podsypać...dziękuję
beta 08:09, 31 mar 2015

Zielona napisał(a)
Może i potrafię coś napisać, ale nie uchwycę u siebie takiego klimatu, jak na Twoich spacerach. A tak w ogóle... jak daleko od domu masz te widoki?

PS Czy Twoja rabata "perovskie + ciemna żurawka" może być moją ściągą...? Tak sobie bezczelnie pomyślałam, że chyba powtórzę ten zestaw u siebie...

Marta...morze mam jakieś 20 min jazdy samochodem...i to są różne miejscowości...jedne są tak oblegane przez turystów że nawet szpilki w sezonie nie wepchniesz, a inne to znowu bardziej kameralne zakątki...choć i w sezonie obładowane...my w zasadzie tez cały czas odkrywamy te nasze tereny...eM najpierw zwiedza na rowerze a potem nas tam zabiera...i coraz trudniej o dzikie plaże...choć niektórzy twierdzą że jeszcze są...w tamtym roku zrobiliśmy sobie taki przemarsz brzegiem morza z jednej miejscowości do drugiej...nie był to długi odcinek, bo z Amelką szliśmy, a Ona jeszcze po małej kontuzji, więc nie chcieliśmy przeginać...ale było fantastycznie....w trakcie kąpiele w morzu i dalej w drogę...i powiem Ci, że w pewnych miejscach "ludziów" nawet nie było...marzy mi się taka wyprawa z plecakiem po plażach....myślę ze w tym roku tez sobie wyznaczymy jakiś odcinek...ale się rozpisałam...buziaki
Mysza 09:01, 31 mar 2015

Super te liście
lojalna_ 09:11, 31 mar 2015

Pomarzyc o takim pejzazu dolomit miałam kupic ...zas zapomniałam
Gocha 09:31, 31 mar 2015

beta napisał(a)

Marta...morze mam jakieś 20 min jazdy samochodem...i to są różne miejscowości...jedne są tak oblegane przez turystów że nawet szpilki w sezonie nie wepchniesz, a inne to znowu bardziej kameralne zakątki...choć i w sezonie obładowane...my w zasadzie tez cały czas odkrywamy te nasze tereny...eM najpierw zwiedza na rowerze a potem nas tam zabiera...i coraz trudniej o dzikie plaże...choć niektórzy twierdzą że jeszcze są...w tamtym roku zrobiliśmy sobie taki przemarsz brzegiem morza z jednej miejscowości do drugiej...nie był to długi odcinek, bo z Amelką szliśmy, a Ona jeszcze po małej kontuzji, więc nie chcieliśmy przeginać...ale było fantastycznie....w trakcie kąpiele w morzu i dalej w drogę...i powiem Ci, że w pewnych miejscach "ludziów" nawet nie było...marzy mi się taka wyprawa z plecakiem po plażach....myślę ze w tym roku tez sobie wyznaczymy jakiś odcinek...ale się rozpisałam...buziaki

Beatko nieustająco zazdroszczę morza tak bliziutko położonego. Nie wiem czy Ci juz to kiedyś pisałam ale uwielbiam polskie morze- jestem taką straszną lokalną patriotką. Lubię chłód wody, orzeźwiającą bryzę i ten wiatr też lubię i cudny szum morza i jego zapach. Niestety mam za daleko nad morze , żeby być tam częściej ale niustająco tęsknię. W tamtym roku pojechaliśmy tak właściwie spontanicznie pod sam koniec wakacji w takie juz zaprzyjaźnione miejsce w Mieroszynie niedaleko Jastrzębiej Góry i było cudownie bo było już mało ludzi , plaże w miare puste a trafiliśmy na piękną słoneczną pogodę . Tylko już trochę było za zimno dla moich synów na kapiel. Właściwie to młodzsy wskakiwał do wody bo jemu nie przeszkadza zimniejsza woda. Buziaki
Zielona 12:41, 31 mar 2015

beta napisał(a)

Marta...morze mam jakieś 20 min jazdy samochodem...
...i coraz trudniej o dzikie plaże...choć niektórzy twierdzą że jeszcze są

U nas są fajne lasy, po których też przyjemnie się spaceruje, ale morze zawsze wprawiało mnie w zachwyt. To taki ogrom... że człowiek dostrzega, że jest tylko pyłkiem. Betka... spaceruj często, odnajduj te dzikie plaże i rób zdjęcia. Ja (a myślę, że nie tylko ja) zawsze chętnie pospaceruję z Tobą
Uściski w ten zimowy dzień
ewa004 20:13, 31 mar 2015

Ja tez zazdraszczam morza i plazy tak bliziutko ...uwielbiam morze i słońce
Poszukaj jakies bezludnej plaży to przyjadę pod namiot