Betka dolomitem nie tylko ciemierniki możesz podsypać ale też i lawendę, perowskie, goryczki, lilaki, budleje, buki i wiśnie ozdobne, bergenie i powojnikipozdrówka
Marta...morze mam jakieś 20 min jazdy samochodem...i to są różne miejscowości...jedne są tak oblegane przez turystów że nawet szpilki w sezonie nie wepchniesz, a inne to znowu bardziej kameralne zakątki...choć i w sezonie obładowane...my w zasadzie tez cały czas odkrywamy te nasze tereny...eM najpierw zwiedza na rowerze a potem nas tam zabiera...i coraz trudniej o dzikie plaże...choć niektórzy twierdzą że jeszcze są...w tamtym roku zrobiliśmy sobie taki przemarsz brzegiem morza z jednej miejscowości do drugiej...nie był to długi odcinek, bo z Amelką szliśmy, a Ona jeszcze po małej kontuzji, więc nie chcieliśmy przeginać...ale było fantastycznie....w trakcie kąpiele w morzu i dalej w drogę...i powiem Ci, że w pewnych miejscach "ludziów" nawet nie było...marzy mi się taka wyprawa z plecakiem po plażach....myślę ze w tym roku tez sobie wyznaczymy jakiś odcinek...ale się rozpisałam...buziaki
Beatko nieustająco zazdroszczę morza tak bliziutko położonego. Nie wiem czy Ci juz to kiedyś pisałam ale uwielbiam polskie morze- jestem taką straszną lokalną patriotką. Lubię chłód wody, orzeźwiającą bryzę i ten wiatr też lubię i cudny szum morza i jego zapach. Niestety mam za daleko nad morze , żeby być tam częściej ale niustająco tęsknię. W tamtym roku pojechaliśmy tak właściwie spontanicznie pod sam koniec wakacji w takie juz zaprzyjaźnione miejsce w Mieroszynie niedaleko Jastrzębiej Góry i było cudownie bo było już mało ludzi , plaże w miare puste a trafiliśmy na piękną słoneczną pogodę . Tylko już trochę było za zimno dla moich synów na kapiel. Właściwie to młodzsy wskakiwał do wody bo jemu nie przeszkadza zimniejsza woda. Buziaki
U nas są fajne lasy, po których też przyjemnie się spaceruje, ale morze zawsze wprawiało mnie w zachwyt. To taki ogrom... że człowiek dostrzega, że jest tylko pyłkiem. Betka... spaceruj często, odnajduj te dzikie plaże i rób zdjęcia. Ja (a myślę, że nie tylko ja) zawsze chętnie pospaceruję z Tobą
Uściski w ten zimowy dzień