Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 10:11, 13 kwi 2015

magnolia napisał(a)
Beatko, ale zdjęcia! Ślicznie to wygląda.

Berberysy chyba podrosły nieźle, czy takie duże były?

Seslerii ja nie ścinam, zostawiam bo nawet później będzie fajna, chyba że chcesz to zetnij, ale same kwiatki, nie liście bo ona będzie rosła i da ładny kształt

witaj Marto...i dziękuję bardzo za komplementy...

berberysy może i faktycznie podrosły...musze porównanie zrobić

w takim razie z seslerią zrobię jak radzisz...zostawię

buziaki Ładnej Pani
beta 10:14, 13 kwi 2015

babka napisał(a)

No dobra, zaciskam trudno, jutro lawenda się sadzić będzie bez udziału kciuków
Magnolio, pytałam u Małgośki ale nie odpowiedziała. Jak krótko przyciąć świeżo posadzoną lawendę i jak ją gęsto sadzić? 40 cm będzie oki ?
Beciu przepraszam, że u Ciebie w wątku ale Magnolię trzeba łapać gdzie się da i gdzie się pojawia

spoko...nie gniewam się...przy okazji ja skorzystam...a z Magnolią to tak właśnie jest...trzeba łapać
beta 10:16, 13 kwi 2015

ewa004 napisał(a)
Beaciu u mnie tez egzamin i wybór gimnazjum .
Ale moje dziewczę bardzo samodzielne na dni otwarte z mamą nie chce jeździć ,szkołę już wybrała ,więc jakoś stresu u nas mało
Buziaczki

to tylko się cieszyć...fajnie jak dziecko wie czego chce i samo potrafi sobie pewne rzeczy zorganizować...jest lżej

jak tam nóżka?
beta 10:19, 13 kwi 2015

babka napisał(a)
Niezła fotorelacj, pracy miałaś po łokcie ale efekty są i to najważniejsze Powiedz mi co to za odmiana berberysów ? Takie są fajne wyprostowane, podobają mi się Moje to w takie krzaczorki idą.
Co planujesz na nowej rabacie ? i jak ją chcesz podwyższyć ?
Stokrotki kocham, uwielbiam Piękna dekoracja

Olu te berberysy to Orange Rocket...póki co niesamowicie cieszą moje oko...i mam nadzieję ze tak już zostanie

a na nowej rabacie niespodzianka...powiem tylko, że będzie drzewo...podwyższona będzie na zasadzie takiej opaski z desek tarasowych...trzymaj kciuki żeby się udało

w tym roku stokroty zastąpiły bratki...i chyba tak wolę
beta 10:24, 13 kwi 2015

Zielona napisał(a)
Beatko, oficjalnie chcę wyznać, że Twoja rabata z perovskią była dla mnie inspiracją do ostatnich poczynań pod grabami. Perovskia będzie kontrastować z bordowymi żurawkami Ciekawe, jak mi to wyjdzie...

Porządek na wiosennych rabatach imponujący. Nic dziwnego, że plecy Cię bolą.

...miło mi niesamowicie...pierwszy raz chyba jestem dla kogoś inspiracją...żarcik...u Ciebie pod grabami myślę że będzie super..ona mało wymagająca jest a graby nico "wyciągają" więc chyba ten duet ma szansę zagrać... czytałam, że sadzisz tę niższą odmianę..dlaczego właśnie taki wybór?

Twoje porządki wiosenne imponujące...strasznie podoba mi się kontrast kolorystyczny w donicach -bratki +cyprysiki(chyba?)...pozdr
magnolia 10:24, 13 kwi 2015

beta napisał(a)

Olu te berberysy to Orange Rocket...póki co niesamowicie cieszą moje oko...i mam nadzieję ze tak już zostanie

a na nowej rabacie niespodzianka...powiem tylko, że będzie drzewo...podwyższona będzie na zasadzie takiej opaski z desek tarasowych...trzymaj kciuki żeby się udało

w tym roku stokroty zastąpiły bratki...i chyba tak wolę

ja trzymam. U nas tez sa nierówności, m. bardzi bdba żeby został trawnik w 'fale'- nawet dowoził w sobotę ziemi, żeby 'podbić' je lekko w górę.
A rabaty robimy równo, płasko- wtedy czasem jedna ścianka brzegu wystaje mniej niż inne. Wg mnie to wyglada dobrze.
beta 10:25, 13 kwi 2015

Juzia napisał(a)
Miło papatrzeć, bo ja takiej wiosny jeszcze nie mam

Nowa rabata? MMmmm

jak to nie masz????!!!!!...za to u Ciebie wiosna kółka kręci,,,wszystko widziałam

no ...nowa rabata...
beta 10:30, 13 kwi 2015

magnolia napisał(a)

ja trzymam. U nas tez sa nierówności, m. bardzi bdba żeby został trawnik w 'fale'- nawet dowoził w sobotę ziemi, żeby 'podbić' je lekko w górę.
A rabaty robimy równo, płasko- wtedy czasem jedna ścianka brzegu wystaje mniej niż inne. Wg mnie to wyglada dobrze.

ciekawe rzeczy z tym trawnikiem...większość chce "lotniska" a u Was fale...to może ja i przy swoich zostanę?

u nas z tą rabatą to będzie tak, że przy tarasie będzie równo, tzn. będzie oparta o ziemię ale idą bardziej w ogród konstrukcja może wisieć, bo tam właśnie spadek...więc albo podbijemy z tamtej strony drugą deską...albo wyrównamy teren...dziwne to wszystko...po prostu musimy zacząć i zdecydujemy
Zielona 10:41, 13 kwi 2015

Kontrast w donicach dokładnie z tego, co napisałaś. A perovskia niższa, bo... była dostępna na wyprzedaży Kupiłam pod koniec lata całkowicie przyciętą i zabiedzoną, ale pół darmo. Wyższą odmianę mam na froncie i lubię.
beta 10:51, 13 kwi 2015

Zielona napisał(a)
Kontrast w donicach dokładnie z tego, co napisałaś. A perovskia niższa, bo... była dostępna na wyprzedaży Kupiłam pod koniec lata całkowicie przyciętą i zabiedzoną, ale pół darmo. Wyższą odmianę mam na froncie i lubię.

czyli moje zwichrowane oko nie takie znów zwichrowane....niższa czy wyższa jakie to ma właściwie znaczenie...a czy Twoja perowskia ruszyła już?...moja jeszcze nie...i tak trochę zaczynam powątpiewać....