Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 21:10, 07 lip 2013

dajana napisał(a)
Przeszłam do ciebie bo wiedziałam że oko nacieszę twoimi różami New Dawn zawsze mi braknie Od dawna chce kupić i zawsze się spóznię Niespodzianki widzę też masz. ale chociaż ładne Cudnie u ciebie wszystko takie obsypane kwieciem,hortensje ci juz kwitną a u mnie dopiero pąki .Mnie to chyba życia braknie zanim stworzę ogród .Lawenda u mnie jest ładna ale pomaleńku rośnie a miała szybko Docelowo ma mieć 50 cm tylko ciekawe w którym roku?

Dziękuję Dajanko za miłe słowa .Nie wszystko kwitnie tak burzowo jak hortensje tego roku ,przyszedł ich czas,róże wcześniejsze już po kwitnieniu /pełna taczka po czyszczeniu/i powoli zaczynają następne.Wszyscy przeżywamy trudne początki Danusiu nawet tworząc nowe kompozycje nie możemy się doczekać ich zagęszczenia.Zobaczysz pierwsze lata są trudne a potem to wszystko rośnie jak na drożdzach.Cechą ogrodnika jest cierpliwość ,wiesz.Ale cię rozumiem doskonale.Jak już będziesz miała trawnik to zobaczysz jak rośliny zyskają na urodzie na jego tle. i Nawet w minimalistycznym ogrodzie taki piękny domek na tle zielonego dywanu ,pięknie się zaprezentuje.
akanta 21:33, 07 lip 2013

Sobota to dzień intensywnych prac ale podlewanie zostało na dzień następny.Gdyby nie te dziury po nornicach i kretach to byłaby najprzyjemniejsza robota w ogrodzie.Ale tak przechadzając się z wężem miło na to i owo popatrzeć.
Excelsa -r.pnąca wiotkopędowa

okrywowa Perenial Blue

okrywowa nn

Gabriela 21:33, 07 lip 2013

Aniu, nawet nie cytuję żadnego obrazka, bo o każdym musiałabym napisać że wyjątkowy. Twój ogród należy do moich zdecydowanych faworytów na forum - ta gra zieleni, kolorów, światła i cienia drzew. Przewijam już któryś raz ostatnie zdjęcia i nie mam dosyć. Pozdrawiam.
akanta 21:42, 07 lip 2013

nn

Maria Curie

Flamenco -parkowa

Montana

akanta 21:52, 07 lip 2013

Wiliam Szekspir

Bardzo stara odmiana -nazwa zapomniana /pięknie pachnie /

nn-okrywowa

alinak 21:58, 07 lip 2013

Aniu spacer po leśnych zakątkach u ciebie -- bajka a róże to druga bajka . pozdrawiam
akanta 22:05, 07 lip 2013

Gabriela napisał(a)
Aniu, nawet nie cytuję żadnego obrazka, bo o każdym musiałabym napisać że wyjątkowy. Twój ogród należy do moich zdecydowanych faworytów na forum - ta gra zieleni, kolorów, światła i cienia drzew. Przewijam już któryś raz ostatnie zdjęcia i nie mam dosyć. Pozdrawiam.

Bardzo mi miło Gabrysiu.Zdjęcia robię komórką i nie jestem jakąś specjalistką.A ta gra światła i cienia ...to usytuowanie ogrodu długością do południa /100 m/i szerokością /30/od wschodu do zachodu .Od poł.las więc cieniście. Z każdą godziną więc widać przemieszczanie cienia / mogę się orientować w czasie co do godziny/.Pierwsze duże drzewa sadziłam z zamysłem po skosie aby słońce rzucało smugi między konarami.Tak sobie to wymyśliłam a czy ten efekt jest widoczny to nie wiem.Ja go widzę.
akanta 22:11, 07 lip 2013

alinak napisał(a)
Aniu spacer po leśnych zakątkach u ciebie -- bajka a róże to druga bajka . pozdrawiam

Ach dzięki ,dużo jeszcze mam do zrobienia w tej "bajce" ,dwadzieścia lat pracy w samotności ,wszystko samiuteńka posadziłam i to jeszcze nie koniec.Tym bardziej miło poczytać takie pochwały ,bo pracy to wiemy ile .Podziwiajmy się więc na wzajem.
akanta 22:19, 07 lip 2013

A teraz ...do cienia

akanta 22:24, 07 lip 2013