Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 22:38, 22 cze 2014

Jag_58 napisał(a)
Aniu piękne zdjęcia ,ale masz ładny murek z dzwoneczkami ,to jest ten co go układałaś ??? bardzo ładnie u Ciebie naparstnice ,róże ,penstemony zachwycają pozdrawiam niedzielnie

Jagódko dziękuję za pozdrowienia.Drugi dzień siąpi i wieje więc nawet dziś fotki nie wychodziły.Murek ...tak układałam go ze starej górki kamienia porośniętej już mchem.Pięknej pogody życzę... tobie i sobie bo ja mam zaległości w koszeniu i plewieniu przez te opady.
dajana 01:08, 23 cze 2014

Aniu dziękuję za polecenie czyśćca wielkokwiatowego ,prześliczna roślinka i fajnie stoi bo te pokładające pomimo urody nie prezentują się dobrze na rabacie .Jak zwykle pokaz twoich róż powoduje u mnie niemal ślinotok Bonicę miałam okazje widzieć na żywo u Agusi z jurajskiego.To przepiękna róża nie kupiłam jej tylko dlatego aby nie żżynac ogrodu Agi .Szukam półcienia dla New Dawn bo tej róży nie moze i u mnie zabraknąć
akanta 19:41, 23 cze 2014

dajana napisał(a)
Aniu dziękuję za polecenie czyśćca wielkokwiatowego ,prześliczna roślinka i fajnie stoi bo te pokładające pomimo urody nie prezentują się dobrze na rabacie .Jak zwykle pokaz twoich róż powoduje u mnie niemal ślinotok Bonicę miałam okazje widzieć na żywo u Agusi z jurajskiego.To przepiękna róża nie kupiłam jej tylko dlatego aby nie żżynac ogrodu Agi .Szukam półcienia dla New Dawn bo tej róży nie moze i u mnie zabraknąć

Danusiu ND nie musi rosnąć w półcieniu,większość raczej na słońcu a ona wszędzie urośnie ,nie musisz się ograniczać.Może na małym domku z trawami jak go oplecie będzie druga cz. bajki.Bardzo dobrze wygląda w oddaleniu i nie będzie cię razić jak płatki będą spadać.Co tam moje biedaki ,byłam wczoraj u Vivy ,kompleksów się nabawiłam i pomyślałam co ja się wygłupiam i co ja pokazuje ....sama wiesz co można jednoosobowo zdziałać z tego co by się chciało....doba za mała !Sciskam Danusiu.
dajana 00:01, 24 cze 2014

No żartujesz Aniu w tym momencie!gdybym to ja nabawiła się kompleksów to rozumiem ale Ty? mając taki cudowny ogród? nie może być,po prostu nie rozumiem twych słów.Nie byłam nigdy chyba w ogrodzie u Vivy bo go nie znam ale znam twój .Dlaczego swego się nie ceni?nie rozumiem .Twój ogród teraz płacze po takich słowach On jest częścią ciebie i jest taki piękny Każda roślina którą sadziłaś otrzymała twą miłość Jest wiele ładnych ogrodów rózniących się od siebie, może podobać się każdy ale swój kocha się najmocniej bo jest w nim nasza dusza ,marzenia ,łzy ,radośc ,cierpienie ,nostalgia wspomnienia i jest tylko nasz A symbole ? twoje drzewa złączone konarami ?Twój ogród to historia twego życia pisana roślinami, każdy skrawek ziemi to pot i ciężka praca Twój ogród jest bezcenny i najpiękniejszy na świecie Co takiego ujrzałaś że złapałaś takiego doła? Aniu kochana rankiem pójdz do ogrodu i powiedz mu z jest najpiękniejszy na świecie bo tworzony dla Agusi z miłością i sercem który daje wam ogrom szczęścia . Twoje rośliny ci wybaczą i ja zapomniałam co napisałaś.Dostałam arytmii po tym co przeczytałam tak się przejęłam .Anusiu posadzę ND przy domku drewnianym ze wszystkich stron niech go wezmą w swe ramiona a spadające płatki nigdy mi nie przeszkadzały Dla mnie to nie smieci lecz droga usłana różami Ja je rzucam celowo a zapach roznosi się wszędzie.Kocham róże i kocham twój ogród!!!
weronika77 17:28, 24 cze 2014

Aniu, widzę, że nawet Ty masz NN wśród róż. Róże piękne i wśród nich poszukiwałam nazw dla moich NN.
Pozdrawiam Aniu.
Borbetka 20:36, 24 cze 2014

Przyciągnęły mój wzrok zdjęcia i Maruna podoba mi się szczególnie. To jakaś bylina? Muszę poszukać.
akanta 20:54, 24 cze 2014

dajana napisał(a)
No żartujesz Aniu w tym momencie!gdybym to ja nabawiła się kompleksów to rozumiem ale Ty? mając taki cudowny ogród? nie może być,po prostu nie rozumiem twych słów.Nie byłam nigdy chyba w ogrodzie u Vivy bo go nie znam ale znam twój .Dlaczego swego się nie ceni?nie rozumiem .Twój ogród teraz płacze po takich słowach On jest częścią ciebie i jest taki piękny Każda roślina którą sadziłaś otrzymała twą miłość Jest wiele ładnych ogrodów rózniących się od siebie, może podobać się każdy ale swój kocha się najmocniej bo jest w nim nasza dusza ,marzenia ,łzy ,radośc ,cierpienie ,nostalgia wspomnienia i jest tylko nasz A symbole ? twoje drzewa złączone konarami ?Twój ogród to historia twego życia pisana roślinami, każdy skrawek ziemi to pot i ciężka praca Twój ogród jest bezcenny i najpiękniejszy na świecie Co takiego ujrzałaś że złapałaś takiego doła? Aniu kochana rankiem pójdz do ogrodu i powiedz mu z jest najpiękniejszy na świecie bo tworzony dla Agusi z miłością i sercem który daje wam ogrom szczęścia . Twoje rośliny ci wybaczą i ja zapomniałam co napisałaś.Dostałam arytmii po tym co przeczytałam tak się przejęłam .Anusiu posadzę ND przy domku drewnianym ze wszystkich stron niech go wezmą w swe ramiona a spadające płatki nigdy mi nie przeszkadzały Dla mnie to nie smieci lecz droga usłana różami Ja je rzucam celowo a zapach roznosi się wszędzie.Kocham róże i kocham twój ogród!!!

Danusiu dreszcze emocji mnie przeszły,jak ty pięknie wyraziłaś swoje myśli.To wszystko prawda Danusiu wyrażamy siebie przez swoją pracę i to co robimy dla bliskich.Nie ..żebym go nie kochała...a doła faktycznie złapałam bo wiem ile mam jeszcze do zrobienia i jakieś zwątpienie mi się pojawiło.A pewnie i zmęczenie na dodatek.Jak tylko przyjdą cieplejsze noce ,zrobimy sobie z Agą wakacje...Danusiu ,tak się nie przejmuj kryzysy na szczęście mijają.Serdeczne przytulanki i buziaczki.
akanta 21:04, 24 cze 2014

weronika77 napisał(a)
Aniu, widzę, że nawet Ty masz NN wśród róż. Róże piękne i wśród nich poszukiwałam nazw dla moich NN.
Pozdrawiam Aniu.

Weroniko ja mam głównie stare gatunki ,kiedyś do nazw nie przywiązywano wagi i do dziś nie wszystkie zidentyfikowałam.Wysyłkowo nie kupuję i może to jest błąd.
akanta 21:45, 24 cze 2014

Borbetka napisał(a)
Przyciągnęły mój wzrok zdjęcia i Maruna podoba mi się szczególnie. To jakaś bylina? Muszę poszukać.

Boretko poczytaj tutaj http://ziola.pisz.pl/zlocien-maruna/.Chroni przed chorobami grzybowymi i robactwem.
Zachowuje się podobnie jak naparstnice.Nie wymarza do końca i wiosną odbija wkoło starego pędu/ten ścinam/no i siewek wkoło pełno.

dajana 00:28, 25 cze 2014

To prawda Aniu kryzysy się pojawiają, ale na szczęście mijają byle nas tylko nie złamały .Najbardziej przydałyby sie nam dodatkowe ręce do pracy, lecz nie każdemu pisana jest pomoc i wiele innych rzeczy Musimy zatem być silne a chwile słabości są bardzo ludzkie, nas również dotykają .Odpocznij Aniu nawet jesli coś zawalisz miej to gdzieś Poswięć odrobinę czasu tylko dla siebie, a zaraz poczujesz się lepiej.Ściskam cię serdecznie i gorąco Dziękuję za życzenia Lecę do łóżeczka