Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród dla Agusi

Gabriela 23:51, 29 cze 2014

Mnie też żal każdej rośliny, nawet jak nie pasuje.
Myślę że ogród z samymi różowymi różami byłby nudny, zwłaszcza tak duży jak nasze. No i pozbyłabyś się pięknego Falstaffa czy Chopina. Natomiast zakątek w jednym kolorze różanym byłby ok, taki ogródek w ogrodzie.

akanta 23:51, 29 cze 2014

Gabriela napisał(a)
Takie widoki przed snem, to rozumiem... Piękne to wszystko u Ciebie bardzo.

Gabrysiu ja cichaczem zachwycałam się twoimi widokami.Strasznie dawno nie nawoziłam bardzo wiele lat i róże tak trochę zagłodziłam dopiero jesienią oborniczek zakupiłam i od wiosny im nim dogadzam licząc ,że rozbudują się.
akanta 23:58, 29 cze 2014

Gabriela napisał(a)
Mnie też żal każdej rośliny, nawet jak nie pasuje.
Myślę że ogród z samymi różowymi różami byłby nudny, zwłaszcza tak duży jak nasze. No i pozbyłabyś się pięknego Falstaffa czy Chopina. Natomiast zakątek w jednym kolorze różanym byłby ok, taki ogródek w ogrodzie.

I mnie też się tak wydaje dlatego pogrupowałam aby się nieco pocieszyć a pewnie pomyślę nad tym ulubionym kolorkiem zimnego różu najbliżej domku i też będę zadowolona.
viva 00:05, 30 cze 2014

Aniu, myślę, że ta róża, którą pokazujesz jako Falstaf to jest Astrid.
Falstaf ma całkiem inną budowę kwiatu.
akanta 00:14, 30 cze 2014

viva napisał(a)
Aniu, myślę, że ta róża, którą pokazujesz jako Falstaf to jest Astrid.
Falstaf ma całkiem inną budowę kwiatu.

Vivo ,ty to masz oczko do tych różyczek sprawdzę..poprawię ..może żle pyknęłam bo już senna jestem bardzo.Dzieki ,że wpadłaś na ogrodową dobranockę !
AgnieszkaW 09:12, 30 cze 2014

Aniu, werbenę obejrzałam, ciekawa jestem jej kwiatu, ale twoje róże są przecudnej urody, ech, piękne są te różane ogrody
akanta 14:00, 30 cze 2014

Gabriela napisał(a)
Cudne róże, cudne. Falstaffa mieć muszę.

Gabrysiu ,pomyłka ta bardzo ciemna róża to Astrid Grafin,dzięki vivie dostrzegłam pomyłkę przepraszam ...poprawiłam.
akanta 19:09, 30 cze 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, werbenę obejrzałam, ciekawa jestem jej kwiatu, ale twoje róże są przecudnej urody, ech, piękne są te różane ogrody

Ja też jestem ciekawa wszystkiego o niej a odnosnie róż to myślę ,że po tym lecie się poprawią te marniejsze krzaczki bo już widzę jak oborniczek im służy.
Jag_58 23:51, 30 cze 2014

Aniu wpadłam do Ciebie na przepiekną dobranockę Twoje róże są piękne ,ale walorem Twojego ogrodu jest jego różnorodność i piękne kompozycje i prosze nie zmieniaj tego mnie też jest żal każdej roślinki i staram się im znaleźć miejsce w ogrodzie
akanta 21:39, 06 lip 2014

Dzięki Jagódko.Zmienić generalnie moje nasadzenia to byłoby ponad moje siły.Zostawiam większe przestrzenie między roslinami aby w razie rozrostu właśnie unikać tego ciagłego przesadzania.Teraz mam na tapecie powolne tworzenie rabaty trawiastej pod brzozami i tylko dosadzanie ew.dodatkowo tych samych gatunkowo bylin.Plewienia znowu multum po ostatnich deszczach.Ale hortki już się pięknie wybarwiają ..to najpiękniejszy czas bo i róże ...