Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

eliza3 17:56, 25 cze 2013

Pięknie u Ciebie, róże boskie.
Myślę o zakupie New Down, czy mogłabyś zrobić zdjęcie całemu krzewowi, bardzo podoba mi się kolor. Słyszałam , że to mało wymagająca róża, więc może by dała radę u mnie u nowicjuszki różanej?
akanta 18:52, 25 cze 2013

Kasiek napisał(a)

Witaj Aniu,pytalas mnie czy to moze byc Edenka,otoz wydaje mi sie ze raczej nie,moja roza ma wszystkie paki cytrynowe,w trakcie rozkitu nabiera kolorkow.Nie jestem znawca,moze warto dalej popytac
Masz piekne roze i bardzo ladnie je prezentujesz
Pozdrawiam serdecznie.

Dziękuję Kasiu na ważną cechę zwróciłaś mi uwagę,pewnie z czasem jeszcze będzie możliwość porównania.
Kasiek 19:00, 25 cze 2013

akanta napisał(a)

Dziękuję Kasiu na ważną cechę zwróciłaś mi uwagę,pewnie z czasem jeszcze będzie możliwość porównania.

Nie ma za co Moge sie oczywiscie mylic ale spojrz prosze:

akanta 19:00, 25 cze 2013

marzena napisał(a)
Akanta, piękne masz róże
Maria Curie bardzo mi się podoba, również ze względu na nazwę

Cieszy mnie skoro ci się podoba Marzenko.Dodam, że moja koleżanka zasila ją magiczną siłą kilka razy w sezonie i ma pełniejszy kwiat i lepsze wybarwienie.A ja tylko nieco kompościku.
Marzenko cięłam rh po kwitnieniu już wypuszczają nowe odrostki ,i przez całe lato wzmocnią się a nawet zakwitną .....spokojnie.Sprawdziłam taki sposób cięcia mimo,że czytałam na forum zalecenia o cięciu wiosennym.Za chwilę będę wklejała zdjęcia .Pozdrawiam i zapraszam.
akanta 19:07, 25 cze 2013

Kasiek napisał(a)

Nie ma za co Moge sie oczywiscie mylic ale spojrz prosze:

Poszłam w myśleniu w stronę Biedermeier ,bo w opisie podają,że młode pędy są podbarwione czerwienią a nie całkiem zielone i pokazałam to na zdjęciu .Ciekawi mnie zatem czy i Edenka ma całkiem zielone nowe pędy.Muszę popatrzeć jeszcze raz.Patrząc na ten pąk na dole to jest podobna do Edenki.No może ten pęd coś wyjaśni.
akanta 19:10, 25 cze 2013

eliza3 napisał(a)
Pięknie u Ciebie, róże boskie.
Myślę o zakupie New Down, czy mogłabyś zrobić zdjęcie całemu krzewowi, bardzo podoba mi się kolor. Słyszałam , że to mało wymagająca róża, więc może by dała radę u mnie u nowicjuszki różanej?

Witam cię Elizko za chwilę wkleję serię zdjęć i m.in.New Down na stojaku.Z pewnością ci ją polecam ,to matka róż więc to przemawia Z A ! Bo od niej wywodzi się b.wiele dalszych gat.więc musiała sobie na to zasłużyć !
akanta 19:13, 25 cze 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Zaglądam i czekam na więcej...Pozdrawiam Aniu

Agnieszko mówisz i masz ! za chwilę tadam....poleci wklejanie !
Kasiek 19:39, 25 cze 2013

To ja tez przysiade cichutko i popatrze
roza333 19:55, 25 cze 2013

Jakie piękne róże pokazujesz
akanta 19:57, 25 cze 2013

Spacer tuż przed skoszeniem stokrotek.Widok spod drzewa ,parasola /Surmia/ na różane serce ogrodu.

I zmierzwiona różanka po wczorajszej ulewie.Kwitną pierwsze róże Flamenco /wiśniowa/ i Alchymist.
W głębi po lewej na stojaku 2 m /widać zbyt niskim / rośnie New Down rozkłada więc pędy jak parasol.Gdyby puścić ją w górę z pewnością poleciałaby na 3,5 m.Przy następnej okazji zrobię zdjęcie całości ,bliżej.