Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 21:24, 28 cze 2013

Haniu, jakie poświęcenie! No, całkiem niczego sobie ta różyczka. Moja właśnie przekwita. Przycinam ją z nadzieją na kolejne kwitnienie. Całkiem nieźle wygląda dywan z podagrycznika, ale u siebie takiego bym nie chciała. Wolę bodziszek. Moja ma z przodu lawendę.
Joku 21:27, 28 cze 2013

zawitka napisał(a)
Joleńko a może nic straconego jak nie pieszo to rowerem bo tam teraz jest ścieżka rowerowa.Pozdrawiam

Do emerytury mi coraz bliżej, to na pewno się wybiorę. Tak właściwie to w ubiegłym roku planowaliśmy z M taki spacer, ale się nie dało.
an_tre 21:31, 28 cze 2013

Joku napisał(a)

Jolu co to za niebieskie kwiatuszki?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 21:35, 28 cze 2013

Jolu, żadne poświęcenie,spacer z psem, i też wolę bodziszki od pana P.
Debra 22:02, 28 cze 2013

Joku napisał(a)

Piszesz że lubisz zieleń w ogrodzie. Fakt, różne odcienie, faktury liści, kształty mogą pięknie wyglądać.

Tak właśnie to widzę, ale nie da się jednak sadzić bylin bez kwiatów Więc mam ich coraz więcej.
Joku 22:43, 28 cze 2013

Aniu te niebieskie kwiatki to dzwonki Poszarskiego (chyba, bo myli mi się z dalmatyńskim).

Haniu, ja też

Debro, zazwyczaj kwiaty pojawiają się prędzej czy później. Można je ścinać żeby nie "szpeciły" jak to niektórzy robią w przypadku funkii czy żurawek. Ostatnio zwróciło moją uwagę zestawienie funkii z paprociami. Bardzo mi się podoba. Nawet tobie je podpowiedziałam Ciekawa jestem tej twojej rabaty w cieniu drzew.
an_tre 22:47, 28 cze 2013

Poczytałam, ze płoży się i jest dość ekspansywny, zadarnia teren, czy ty masz je długo, jak się zachowują? są ładne, widza mi się
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Joku 23:12, 28 cze 2013

Mnie też się widzą , nawet bardzo. Przeniosłam je z poprzedniego ogrodu, tam miałam je chyba jeden sezon. Nie pamiętam już, pewnie kupiłam jeden egzemplarz, a mam teraz kilka. Wyglądają na ekspansywne rośliny bo już widać nowe przyrosty. Obrywałam im pędy z przekwitniętymi kwiatkami to powtarzały kwitnienie. Fajnie zadarniają ziemię i zwisają z murków.
monteverde 00:42, 29 cze 2013

Joku napisał(a)
Lubię bardzo kolory w domu i ogrodzie, więc mój pewnie będzie taki kolorowy. Poprawiają mi nastrój, bo siedzi we mnie natura smutasa

A to ciekawe, w "Ogrodzie z przeszłością" nie było tego widać pięknie tam miałaś
nebel 12:26, 29 cze 2013

Witaj Jolu,
poczytałam, popatrzyłam i zostawiam pozdrowienia
Fajnie, że zamieszczasz nazwy roślin. Masz już parę takich, które bardzo chętnie będę chciała mieć również u siebie