Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zielony galimatias

Zielony galimatias

monteverde 23:47, 21 sie 2012

Madzenka 23:47, 21 sie 2012

Ewa a Ty się nie stresuj, że M nadnianie zrobi. Teraz bedzie ten kształt rabat, a za dwa lata będziesz dodawać rabaty i zmniejszac coraz bardziej trawnik.... I M bedzie chętny bo koszenie i wszytskie zabiegi go będą męczyć...

To koło u Irenki z brzegiem obsadzonym żurwakami miodzio... Wyobraź sobie swojego rozczochrańca na takim wielkim półkolu + zurawki !

No i te graby pomiędzy kulami oslaniające przed sąsiadami
grupa_trzyma... 01:13, 22 sie 2012

Wpadłam Ci powiedzieć, że znalazłaś się w dziale: "popularne na forum..."
A ktoś tu niedawno jeszcze biadolił, że nikt do niego nie zagląda...HA!
Madzenka 06:51, 22 sie 2012

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Wpadłam Ci powiedzieć, że znalazłaś się w dziale: "popularne na forum..."
A ktoś tu niedawno jeszcze biadolił, że nikt do niego nie zagląda...HA!

Uprasza się o doradzanie, bo na wadnianie trzeba robić!
Evchen 08:52, 22 sie 2012

Ewa to ja niewdzięcznik. Ja to bym zawęził wybór do fal lub kwadratowego rokokoko. Ponieważ takie rokokoko będzie paskudne to oddaję głos na fale.Zresztą my też ich użyjemy u siebie. Aga ma zupełnie nowe spojrzenie na sprawę-zauważyła piękno kwadratu. Ponoć to już jej 3 wersja. Jak na czas jej przynależności do forum, to i tak nieźle. Pomyśl ile ja wersji znisłem przez prawie 20 lat! zgroza.

Jędrek!.... Jak to rokokoko paskudne??????... o zraniłeś mnie.. zraniłeś mnie na wskroś...

.. coś czuję, że się przyczyniłam do oczarownia Agi kwadratami!....no to masz chłopie placek!
Tess 08:54, 22 sie 2012

Ewuś, przeczytałam jeszcze raz wszystko dokładnie i dalej nie wiem, co Ci doradzić.
Evchen 08:56, 22 sie 2012

Sio! teraz ja - Aga! Ewa, nie bij, ale ja dzisiaj jestem za kwadratowymi formami. Ładnie o nich napisałaś, wybierz to, co Ci w duszy gra. A na załączonych obrazkach widać, że są to geometryczne formy!
Pomagamy???? Bo chcemy zabrać Cię też na wycieczkę do Lobau. Piszesz się? Innych też zachęcamy!
Niewdzięcznik się ze mnie naśmiewa a mi ciężko podjąć decyzję, wszystko mi się podoba. Dobrze czułabym się chyba u Irenki, bo jak sama pisze ma wszystkiego po trochę.

Aga, czuję, że mamy wiele wspólnego! ... "Kobieta zmienną jest..".

A daleko do was do Lobau..?.. I kiedy?... I czy Ty wiesz, że wtedy zrobimy sobie totalny mętlik... bo jak się tak człowiek napatrzy to gotów na całym ogrodzie sad kwitnącej wiśni zrobić...
Jak nic przyjdzie nam zamieszkać w domku gościnnym Irenki
Evchen 08:59, 22 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Ewa a Ty się nie stresuj, że M nadnianie zrobi. Teraz bedzie ten kształt rabat, a za dwa lata będziesz dodawać rabaty i zmniejszac coraz bardziej trawnik.... I M bedzie chętny bo koszenie i wszytskie zabiegi go będą męczyć...

To koło u Irenki z brzegiem obsadzonym żurwakami miodzio... Wyobraź sobie swojego rozczochrańca na takim wielkim półkolu + zurawki !

No i te graby pomiędzy kulami oslaniające przed sąsiadami

Za dwa lata mówisz...? Nawet mu tego nie sugeruję..

PS.
Pokochałam łany pasychandry (runianki )..
Graby i kule to genialna opcja - nawet nie chodzi o zasłanianie się przed sąsiadami, ale ścieżka nabierze charakteru Taki ciąg drzewek a pod spodem kule i cebulowe sezonowe (tulipany- białe oczywiście)...
Evchen 09:02, 22 sie 2012

Tess napisał(a)
Ewuś, przeczytałam jeszcze raz wszystko dokładnie i dalej nie wiem, co Ci doradzić.

Tessi,... to może napisz jakie są argumenty za falami i przeciw nim?... I za póżnym rokokoko takowoż...
grupa_trzyma... 10:49, 22 sie 2012

Widzę dziewczyny, że macie ciężki orzech do zgryzienia. Gdyby to miał być mój ''wymadżony" ogród to bliższe mojemu sercu są łagodne fale, koła i półkola. Mam wrażenie jednak, że Ewie bardziej pasują figury geometryczne...o ile pamiętam z matmy (a nie byłam orłem - niestety) to koło też jest figurą geometryczną. Może więc udałoby się połączyć te linie proste z kołami?
Podoba mi się ta inspiracja, którą zachwyciała się Ewa już wcześniej. Głosuję za czymś podobnym. Muszę dołączyć link.