Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu

Moje ogrodowe przedbiegi PART I : planowanie ogrodu

TheMagda 08:42, 23 sie 2012

nl_kinia napisał(a)
a planujesz ponasadzać sobie lawendy z lasu?
bo mnie taaaak korci wybrać się w Twoje okolice właśnie w tym niecnym celu, ale jeszcze nie miałabym ich gdzie ulokować, więc się wstrzymuję...

Dasia napisał(a)
A gdzie w naszych lasach można lawendę znaleźć?

No właśnie. gdzie ta lawenda rośnie bo pierwsze słyszę!
TheMagda 09:04, 23 sie 2012

No i znowu nie mogłam przestać
Oto moje nowe nabytki
hosta NN 3szt ( będzie 9 z tego)

heuchera Southern Comfort kupiłam 4szt, będzie 8 z tego)

Poszłam kupić fugę do gresu, patrze a tu przed sklepem pod cyprysem runianka, no to sobie pożyczyłam 2 sadzonki
romka 09:09, 23 sie 2012

nieeee noooo! królowa zakupów!!!
nl_kinia 11:50, 23 sie 2012

Madzioskoczek napisał(a)

a planujesz ponasadzać sobie lawendy z lasu?
bo mnie taaaak korci wybrać się w Twoje okolice właśnie w tym niecnym celu, ale jeszcze nie miałabym ich gdzie ulokować, więc się wstrzymuję...

Dasia napisał(a)
A gdzie w naszych lasach można lawendę znaleźć?

No właśnie. gdzie ta lawenda rośnie bo pierwsze słyszę!

ach ... faktycznie, że to nie lawenda dobrze, że mnie przystopowałyście bo byłabym pojechała i się moooocno zdziwiła! hihihi a to wrzosy tam w suśćcu rosną przeca ...

ale pytanie podtrzymuję, tylko treść nieco ulega modyfikacji - będziesz kopać wrzosy?

romka napisał(a)
nieeee noooo! królowa zakupów!!!
..i pożyczania ehehehe
a ja jeszcze runianki nie znam, muszę się chyba doszkolić w zakresie okrywowych
nl_kinia 11:57, 23 sie 2012

Madzioskoczek napisał(a)

kupiłam żurawki i turzycę - mam podjechać jeszcze raz, żeby dopytać o odmiany, bo pan nie pamiętał, ale miał przywieźć katalog

a kupić można, ale niewiele, bo tylko na kilku stoiskach mają dorodne roślinki - po prostu jedziesz z listą i patrzysz czy to co jest będzie Ci potrzebne - a zanim kupisz przechodzisz oczywiście całą alejkę ja muszę się jeszcze po RH wybrać mhhhy chyba że wcześniej do jakiejś nieodwiedzonej jeszcze szkółki dojadę i coś mi się w oczy rzuci...

O to fajnie, ale można tam kupić i żurawki i trawki i hosty i bukszpany? To całkiem fajnie by było

można, można
tylko trzeba poszukać, bo nie u jednego sprzedawcy i zapewnie nie co tydzień to samo - więc to taka trochę loteria ale właśnie nawet ładne kule bukszpanowe widziałam ostatnio, tylko nie pytałam po ile, bo już ich nie szukam
Dorka 21:14, 24 sie 2012

O matko, jak ja bym chciała mieć choć namiastkę tej Twojej roślinności, podziwiam Cię za to rozmnażanie wielki szacun
Joaska 16:59, 25 sie 2012

Madzia szalejesz kobieto z tymi zakupami!!!!
Faktycznie musiszz chyba balkon powiększyć bo miejsca Ci zabraknie ;
Milka 13:09, 27 sie 2012

!!

. Ja po prostu mam szała!! i rozmnażam co się da. Wszystko się przyda na pewno w ogrodzie. Rośliny będę wysadzać wiosną przyszłego roku. Do tego czasu mam zamiar je przechować w widnym i chłodnym pokoju

obejrzałąm ten szał i radość! same piękne hosty i faktycznie podziel ile się da i wiosną już sporo sadzonek będzie! a zebrinusy, prześliczne kępy; widziałam jak u innych one szybko rosną, moje podmarzły, ale odbiły, więc jest nadzieja i dla moich
będę zagladać i śledzić poczynania, to jak podróż w nieznane i za zakrętem, ciągle coś nowego, tak to już jest w ogrodzie
pozdrawiam Madziu
Kindzia 11:05, 28 sie 2012

Ludu złoty!!!! Jaką masz przechowalnię. Kobito!!! Będziesz sadzić to potem dwa tygodnie
Piękna ta żurawka! Daje radę w słońcu? Wiesz może?
Chodzę koło heuchera Southern Comfort już jakiś czas i na wiosnę będę musiała się zdecydować na duże ilości żurawek. Bardzo chcę wiedzieć, czy mogę ją posadzić na słońce. Mam dwa gatunki z czerwoniastych i dają radę

Kindzia 09:27, 31 sie 2012

I co? Daje radę na słońcu? Wiesz może?
Pozdrowionka