Basiaw
07:06, 26 maj 2017

Powiedzcie mi proszę, czy żelazo niszczy dwuliścienne jak herbicydy? Jestem załamana, co najlepszego sobie zrobiłam. Posypałam trawnik nawozem florovitu - antymech i teraz mam czarny trawnik, ale nie tylko z powodu mchu, ktory ściemniał ale dostała też mikrokoniczyna i inne dwuliścienne, ktore były w trawie. Koszmarnie to wygląda, płakać mi się chce. Nie przyszło mi do głowy, że preparat, który ma ograniczyć mech zniszczy i inne rośliny.
Czy komus się coś takiego zdarzyło? Na opakowaniu ani slowa, że szkodzi dwuliściennym, że nie stosowac na takie mieszane trawniki. najważniejsze pytanie, to czy żelazo zabija rosliny systemicznie, czy tylko liście dostały ale z korzeni na nowo odpuszczą?
Tyle pracy mnie kosztowało wsianie mikrokoniczyny, żeby marny trawnik był bardziej zielony a teraz własnoręcznie zrobiłam mu coś takiego
Czy komus się coś takiego zdarzyło? Na opakowaniu ani slowa, że szkodzi dwuliściennym, że nie stosowac na takie mieszane trawniki. najważniejsze pytanie, to czy żelazo zabija rosliny systemicznie, czy tylko liście dostały ale z korzeni na nowo odpuszczą?
Tyle pracy mnie kosztowało wsianie mikrokoniczyny, żeby marny trawnik był bardziej zielony a teraz własnoręcznie zrobiłam mu coś takiego