Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

kamila66 12:28, 01 lut 2016

ewa004 napisał(a)
hmm mówicie że jedna ?
Przypominam odcinek gdzie one maja być

Jak jedna ,to na środku ?

Jeśli dasz jedną to nie wiem czy nie będzie taka trochę od czapy masz tam tylko niski rząd, chyba, że masz w planach jeszcze coś dosadzić średniego rzędu,
te projekty Danusi dotyczą innego drzewa ale chodzi mi właśnie o coś takiego
https://www.ogrodowisko.pl/watek/162-milorzab-dwuklapowy-ginkgo-biloba?page=14 Dwie byłyby chyba ok, a trzy to typowo w kierunku ogrodu nowoczesnego
BarbaraM 14:13, 01 lut 2016

Ja tam nie widzę dwóch wiśni bo ten odcinek jest za krótki.
Widziałam takie dorosłe wiśnie.Korona miała ze 3 metry szerokości a pień jest gruby jak u czereśni. Jak posadzisz dwie to będą na siebie właziły.Poza tym musisz się zastanowić czy chcesz je posadzić tak żeby podkreślały długość drogi czy żeby ją optycznie skracały.
kamila66 16:32, 01 lut 2016

Barbara czy te wiśnie posadzone są za blisko siebie? https://www.ogrodowisko.pl/watek/1097-duzy-ogrod-malej-ogrodniczki-1?page=285 planowałam u siebie posadzić dwie przy tarasie i teraz zbiłaś mnie z tropu. Korygować je cięciem chyba można.
Madzenka 18:38, 01 lut 2016

BarbaraM napisał(a)
Ja tam nie widzę dwóch wiśni bo ten odcinek jest za krótki.
Widziałam takie dorosłe wiśnie.Korona miała ze 3 metry szerokości a pień jest gruby jak u czereśni. Jak posadzisz dwie to będą na siebie właziły.Poza tym musisz się zastanowić czy chcesz je posadzić tak żeby podkreślały długość drogi czy żeby ją optycznie skracały.

Jeśli maja średnicy 3 m tzn ze przy promieniu 1,5 M po wielu latach mogą sie stykać. Te wiśnie sa najpiękniejsze gdy się je delikatnie strzyże. Obserwuje jedna taka i ma koronę 3 M chyba po 10 latach. Pisałam moja sadzona w listopadzie 2010 nie ma nawet 1,5 M
Jedna mi nijak nie pasuje na tej rabacie
Ewa ale ty zmierz te rabate bo mi na 6 M nie wyglada....
Przy 6 M zmieszcza ci sie dwie sadzone od brzegów w odległości 1,5 M czyli pomiędzy pniami będzie 3 M. Ale Ty sprawdź 3 razy czy M po bokach nie npbędzie zawadzał, bo wtedy pozostanie ci jakis formowany grab lub buk lub coś o strzelistymi pokroju
Kasiek 19:42, 01 lut 2016

Dzisiaj to ja Cie caluje i przytulam...Jednosc jajnikow zobowiazuje

p.s Jedna? Nie....
beta 20:13, 01 lut 2016

Ewa...przypomnij mi ...na jakim efekcie ci zależny w kwestii tej rabaty?
ewa004 20:15, 01 lut 2016

Wiecie co ?kocham się w Umbrach , szalenie,marzę o niej i wiem że mam tylko dwa miejsca gdzie bym mogła je ewentualnie zmieścić
Właśnie na tej rabacie o której piszemy ,z tym że tu bym musiała je sporo ciąc ,ale po latach jak by za bardzo korona na drogę wychodziła
Drugie możliwe miejsce juz przez Derenia na psiowej zajęte .
A ja te wisienkę muszę mieć i już

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja bym jednak dwie dała bo lubię symetrię

I ja chyba właśnie dwie dam
Magda70 20:17, 01 lut 2016

ja też muszę mieć wisienkę
Juzia 20:19, 01 lut 2016

To w tym roku Madzia też kupujesz?
Magda70 20:21, 01 lut 2016

no o jednej ciągle myslę na tarasie...