Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

Marta 14:46, 17 wrz 2012

Jak tam jest 3m to Rh się nie zmieszczą. A miskant Morning light możesz dać pomiędzy lub przed hortensjami bo będą niższe. Od Alinki propozycja bardzo fajna.
Słuchaj Alinki ona ma duużo większe doświadczenie.
alinak 21:00, 17 wrz 2012

rododendrony byłyby piękne do tego miejsca , ale po pierwsze w cieniu słabo rosną i mało kwitną a pod murem zazwyczaj idą odwodnienia i woda wsiąka jak w gąbkę . myślałam już nad tym i szkoda kasy na takie pewne śmierci roślin.tym bardziej że rh dość drogie . pod murem domu proponuję rozchodniki, wysokie szałwie i żurawki . jednak można rzucić jeszcze hakonehloe makra -trawkę . rozjaśni rabatę
ewa004 09:04, 18 wrz 2012

Witajcie przy porannej kawusi

Wczoraj wzięłam się za przekopanie tego kawałeczka ,dałam troszkę kurzego obornika ,poprzesadzałam roślinki,pozostała tam tylko azalia i ten cis ,ale nie mam na niego pomysłu więc puki co niech tam siedzi.

Nie skończyłam kopać bo mój mąż mnie przegonił ,jestem 3 tygodnie po operacji ,więc pewnie miał rację ,ale jak się do roboty dorwałam to skończyło się na tym że wieczorem ruszyć się nie mogłam,ale dzisiaj skończę
Mam dla was troszkę zdjęć ,nie najlepszej jakości ,ale lepszego sprzętu brak-jeszcze

Na początek wykopałam cyprysiki ,zamieniłam je na tuje ,są troszkę mniejsze ale szybko podgonią
Co to za kwiaty koło tego kamienia ?nie wykopałam bo jeden ma pąki ,a w zeszłym roku nie zakwitły pewnie maja tam za mało słońca

[img
Czy ta trzecia hortenje da mniej więcej w miejscu gdzie jest azalia czy gdzie ?

Spory się zrobił tan kącik wydaje mi się że na ładną dużą trawkę starczy miejsca
Gardenarium 09:07, 18 wrz 2012

Fajne zakupy, idealne na to miejsce

Instagram Ogrodowiska
ewa004 09:14, 18 wrz 2012

Zobaczcie jakie skarby znalazłam przy kopaniu

W miare jedzenia apetyt rośnie
I jeszcze
CIEKAWE CZY DZISIAJ COŚ DOKOPIE DO KOLEKCJI
nieszka 09:30, 18 wrz 2012

Piękne skarby wykopałaś. Jeszcze troszkę a będziesz mogła co nieco nimi wybrukować
Ja nie wiem czy bym się nie zastanowiłam nad dokupieniem jeszcze jednej tui. Mi dwie to jakoś średnio pasują. A duży miskant przez pierwsze miesiące sezonu - kwiecień, maj będzie jeszcze zupełnie nie widoczny...
ewa004 09:52, 18 wrz 2012

Danusiu dziękuje za odwiedziny jest mi bardzo milo

Nieszko ,jak dosadzę jeszcze jedną tuje to wystarczy miejsca na jakąś trawkę czy już wtedy nie sadzić tam w kąciku tylko pomiędzy hortensjami
ewa004 10:52, 18 wrz 2012

MAM JUŻ TAKIE JEDNO MIEJSCE PRZED I PO
Może to nie tak całkiem na 100% ogrodowiskowe ,ale jak dla mnie dość ładnie ,jak jeszcze z wami pobędę troszkę dłużej to je upiększę

WIĘC PROSZĘ PRZED

I PO

Szkoda tylko że jakość zdjęć do d......
nieszka 19:58, 18 wrz 2012

ewa004 napisał(a)
Danusiu dziękuje za odwiedziny jest mi bardzo milo

Nieszko ,jak dosadzę jeszcze jedną tuje to wystarczy miejsca na jakąś trawkę czy już wtedy nie sadzić tam w kąciku tylko pomiędzy hortensjami

To zależy na co się zdecydowałaś.
Czy postokątna rabata czy taka półokrągła zachodząca na drugą ściane. Wtedy masz więcej miejsca na rośliny a mniej na trawnik więc pewnie jakiś duży miskant się tam zmieści.
ewa004 20:36, 18 wrz 2012

Nieszko zdecydowałam się na rabatę półokrągłą ,powinno być ok

Alinki projekcik jest fajny ,nie za dużo roślin ,podoba mi się ,nie wiem tylko jak posadzić te hortensje.
Jeżeli rabata ma być półokrągła to sadzić trzecią tuje ?,jeżeli tak to jak posadzić wtedy hortensje?

Dzisiaj skończyłam kopać ,zaraz pokażę zdjęcia jak to wygląda w całości