Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 20:04, 09 sie 2013

Tego cementu koło studni już nie ma ,można więc pociągnąć jeszcze dalej nasadzenia o dobry metr
Zostawić tylko miejsce przed studnią na wejście

A pod domem można dać nr RH na całej długości aż do tarasu ?
Wiem że one się rozrosną ale zanim to się stanie mine kilka lat i może będzie czas na zmiany

kaisog1 20:05, 09 sie 2013

Ewa a czemu sie upierasz, żeby te hortensje zostawić??? Nie widzę powodu dla którego nie można by ich przesadzić.
Metr dla tych nasadzeń będzie za mało. Trzeba liczyć metr na jeden rh po prawej. Po lewej kula jakieś 50cm , ta na nodze to w zasadzie miejsca niewiele, paprocie ile Ci wejdzie (tak, żeby było ładnie ) i żurawki z hostami.
kaisog1 20:08, 09 sie 2013

Rh można pociągnąc po całej długości ale w takim wypadku "rozluziłabym" je "wciskając" między nie jakieś carexy.... może takie coś - Carex elata Bowles' Golden Sedge
Gabrysia_ 20:30, 09 sie 2013

Gosia...na super projekt zrobiłaś,takie lubię od razu widoczne
...ale ja też bym hortki dała za ławkę
Ewa...a ty myśl dziewczyno
ewa004 20:49, 09 sie 2013

kaisog1 napisał(a)
Ewa a czemu sie upierasz, żeby te hortensje zostawić??? Nie widzę powodu dla którego nie można by ich przesadzić.
Metr dla tych nasadzeń będzie za mało. Trzeba liczyć metr na jeden rh po prawej. Po lewej kula jakieś 50cm , ta na nodze to w zasadzie miejsca niewiele, paprocie ile Ci wejdzie (tak, żeby było ładnie ) i żurawki z hostami.

Gosiu nie upieram się ale widzę jak teraz te hortki ładnie się tam prezentują .dlatego pomyślałam żeby je tam zostawić ,ALE POWTARZAM NIE UPIERAM SIĘ
Jeżeli musi być metr po prawej na Rh .i metr po drugiej stronie to zostanie metr na ławkę CIASNO !!
ewa004 20:53, 09 sie 2013

A i wydaje mi się ,że jak hortki z tyłu zostaną to ławka pójdzie bliżej tarasu to zniknie wrażenie że ta rabata to taka kiszka (tak teraz to wygląda )
ewa004 20:55, 09 sie 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Gosia...na super projekt zrobiłaś,takie lubię od razu widoczne
...ale ja też bym hortki dała za ławkę
Ewa...a ty myśl dziewczyno

Myślę ,myślę i już na bank nie zrobię nic pochopnie
Gosia świetnie to przedstawiła ,ja nie mam wyobraźni więc dla mnie taki gotowiec to super sprawa
Tess 20:55, 09 sie 2013

Chcesz mieć hortki za ławką (ja chyba też bym chciała) to je posadź. Przecież to nie drzewo, jak Ci się nie spodoba, to w przyszłym roku znajdziesz im nowe miejsce
A jak głęboka jest ta wnęka?
ewa004 20:56, 09 sie 2013

Tess napisał(a)
Super - to mi się podoba! Ale przecież dopiero ten kącik urządzałaś, znowu przeróbka?

ŻYCIE KOCHANIUTKA ,ŻYCIE
ewa004 20:58, 09 sie 2013

Tess napisał(a)
Chcesz mieć hortki za ławką (ja chyba też bym chciała) to je posadź. Przecież to nie drzewo, jak Ci się nie spodoba, to w przyszłym roku znajdziesz im nowe miejsce
A jak głęboka jest ta wnęka?

No właśnie dość głęboka bo aż 7 m ,dlatego myślałam żeby ją optycznie skrócić

A może zamiast Rh dać np azalie japońskie ,wolno rosną i są małe