Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

kaisog1 22:12, 08 sie 2013

Ale w czym pomóc??? Przeca gotowca masz
ewa004 22:19, 08 sie 2013

Pomyślałam żeby te limki zostały tam gdzie są czyli za ławką
Tam jest ciasno jak posadzę limkę tak jak na rysunku Sylwii to jak ona urośnie to połowę rabaty zajmie
może za limki posadzę jeszcze trawkę ML,a przed ławka tak jak namalowała Sylwia

monitka 22:20, 08 sie 2013

Fiu, fiu Ewa ale fajna zmiana się szykuje Będzie pięknie

Różanka z obwódką jeszcze bardziej urodziwa

Zza limki nie będzie widać ML, za niski jest
ewa004 22:30, 08 sie 2013

monitka napisał(a)
Fiu, fiu Ewa ale fajna zmiana się szykuje Będzie pięknie

Różanka z obwódką jeszcze bardziej urodziwa

Zza limki nie będzie widać ML, za niski jest

Monis bo ja taka gupkowata jestem ,na tamtej stronie nic nie mogę robić przez tę rozbiórkę co się szykuje ,a jak nic nie robię to mnie jakiś szał bierze
A że kącik będzie do zmiany to zaraz było wiadomo ....pierwsza moja rabata,jeszcze wtedy nie kumata byłam nie mówię że teraz jestem ale jakieś rozeznanie lepsze jest

kaisog1 23:07, 08 sie 2013

.... po pierwsze... nie wiem skąd sie wziełam mania sadzenia ML za hortensjami..... One nie są tak duże i hortensje je zakryją Jak sadzic to Gracillimusy.
Hortensje dac tak, żeby "obejmowały ławkę - czyli posadzić po obu jej stronach. Wtedy za ławką można wsadzić ML ale bardziej spektakularne będą Gracillimusy i te bym posadziła

Ooo takie coś....
wiunia 23:16, 08 sie 2013

Taki widok jak pokazała Małgosia jest "poierwyj sort" - bardzo wyraziście, elegancko i gustownie, bez zbędnego koglu-moglu, takie jest moje zdanie (jeśli ktoś weźmie je wogóle pod uwagę)
Urszulla 08:49, 09 sie 2013

Gosia napisała Ci to co i ja myślę :
Gracimullusy nie ML, bo są większe
Linki za ławkęlub obok, bo będziesz się czuła jakaś zakryta w tym kąciku.
A najlepiej byłoby prawdziwie sobie ławkę ustawić i zobaczyć w jakim ułożeniu ona najlepiej pasuje, może warto ją bliżej do przodu dać a tył mocniej obsadzić hortensjami,

planowanie takich małych przestrzeni nie jest łatwe,
mi się nasuwa w myśli skopiować Danusi ścieżkę donikąd (3 zdjęcie)
ale wtedy nie byłoby miejsca na ławeczkę
https://www.ogrodowisko.pl/watek/13-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-i?page=262
Mala_Mi 15:10, 09 sie 2013

Oooo takie coś mi się podoba
ewa004 19:12, 09 sie 2013

kaisog1 napisał(a)
.... po pierwsze... nie wiem skąd sie wziełam mania sadzenia ML za hortensjami..... One nie są tak duże i hortensje je zakryją Jak sadzic to Gracillimusy.
Hortensje dac tak, żeby "obejmowały ławkę - czyli posadzić po obu jej stronach. Wtedy za ławką można wsadzić ML ale bardziej spektakularne będą Gracillimusy i te bym posadziła

Ooo takie coś....

Małgoś podoba mi się to
Ale hortki za ławką chcę jednak zostawić ,mogę dosadzić jeszcze dwie po bokach ławki wtedy cała się zatopi w hortkach .tylko czy nie będzie za dużo ,albo po bokach dać trawy
No i przede wszystkim muszę dać tam mniejszą ławkę ,bo ta którą mam choć ładna będzie tam za duża
Ławkę można dać bardziej do przodu żeby hortki miały miejsce

Ciasno tam troszkę starczy na te nasadzenia po metrze z każdej strony ?
Tess 19:54, 09 sie 2013

Super - to mi się podoba! Ale przecież dopiero ten kącik urządzałaś, znowu przeróbka?