Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

KasiaWB 22:34, 21 paź 2012

Pooglądaj sobie jeszcze projekty na tej stronie zakładka na górze "projects" http://www.gardenbuilders.co.uk/section.php/431/1/recent_project_1
alinak 22:55, 21 paź 2012

Ewa tak od reki to jak tylko ten żywopłocik zrobisz inaczej to już będzie lepiej , on tam robi krecia robotę na tej rabacie . jest źle posadzony . tak jakbyś przedzieliła cała rabatę . ona jest mała i nie powinna być dzielona . zróbże go koło tej kostki granitowej i już .a resztę tak jak radzi Kasia
ewa004 23:09, 21 paź 2012

Kasiu bardzo bym chciała żeby został ten żywopłocik z bukszpanu posadzony przy tarasie ale wtedy nic już się między nim a cisem nie zmieści ,no może malutka żurawka
Na zdjęciu może wydaje się że tam jest dużo miejsca ,ale jak odsunę trochę żywopłocik od tarasu to nic tam nie wejdzie.
Kasiu nie wiem czy zwróciłaś uwagę ,że przed hort.są posadzone hosty i morning light sztuk 4.
Coś na pniu rzeczywiście trzeba wysunąć troszkę do przodu,jak na twojej wizualce ,tak żeby było widać to z krzeseł
A gdyby cis był poza moim zasięgiem finansowym to myślisz że lepiej by wyglądały np 2 różnej wysokości trzmieliny czy jedna większa tuja na pniu (TAK PROFILAKTYCZNIE PYTAM )

A Twoja rabatka oczywiście piękna ,to zestawienie jest obłędne .Nie mam tego gatunku hosty muszę koniecznie nabyć
ewa004 23:12, 21 paź 2012

alinak napisał(a)
Ewa tak od reki to jak tylko ten żywopłocik zrobisz inaczej to już będzie lepiej , on tam robi krecia robotę na tej rabacie . jest źle posadzony . tak jakbyś przedzieliła cała rabatę . ona jest mała i nie powinna być dzielona . zróbże go koło tej kostki granitowej i już .a resztę tak jak radzi Kasia

Alinko wiem , sama nie umiem wytłumaczyć dlaczego tak go posadziłam ,ale jak już pisałam boję się teraz przesadzać więc muszę czekać do wiosny.
KasiaWB 23:37, 21 paź 2012

Ewa, spokojnie sobie jesienią i zimą zaprojektujesz, a wiosną do roboty! ))) masz dużo czasu, nie ma się co spieszyć.
Wszystko małe co masz w głębi (np. hosty) radzę od razu dać do przodu. Morning Light w przyszłości będzie za niski dla Limelight lepszy będzie Variegatus i bardziej pasuje. Natomiast Morning Light dobrze będzie wyglądał przy ciemnej zieleni cisów czy bukszpanów, ale to oczywiście moje zdanie
Za czymś na pniu możesz się rozglądać, teraz mogą być dobre ceny a wiosną musisz uważać żeby nie kupić przemarzniętego cisa lub bukszpana cisy są drogie, ale zobacz co ewentualnie teraz mają w Twojej okolicy kup coś jednego lub 3, lepiej wygląda niż 2 Ale nie kupuj do momentu jak już będziesz pewna co ma być
Jak między podestem a cisem jest mało miejsca to ja bym z boku już nie wciskała bukszpana, bo kiedyś i tak będziesz musiała przesadzić, bo cis urośnie ewentualnie możesz zacząć żywopłocik od rogu podestu/tarasu i dalej go pociągnąć, narazie zostaw do wiosny tam gdzie jest, a potem koniecznie przesadz

Na zdjęciu mojej rabatki jest akurat hosta Patriot, bo nie mogłam nigdzie dostać Fire&Ice, a ta byłaby najlepsza

Pooglądaj sobie jeszcze na spokojnie ogrody i inspiracje na Ogrodowisku napewno wiosną będziesz wiedziała co robić
Dobrej nocy i spokojnego tygodnia! papap
ewa004 09:03, 22 paź 2012

Kasiu masz racje trzeba czekać do wiosny ,ale pojadę dzisiaj zorientować się po ile mają cisy
Dziękuje ci za wsparcie
ewa004 09:43, 23 paź 2012

Byłam zorientować się jakie są u nas ceny cisów na pniu
Finał -cisy na zawsze znikają z mojej listy chciejstw są niestety poza moim finansowym zasięgiem.
Znalazłam na dzień dzisiejszy dwa , jeden 450 drugi 500 to jest jakiś obłęd

Ale kupiłam wczoraj okazyjnie ,naprawdę bardzo okazyjnie tuje na pniu .nie wiem czy do tego kącika czy gdzie indziej ale musiałam ją kupić ,bo cena bardzo atrakcyjna

ewa004 10:16, 24 paź 2012

Witam cieplutko wszystkich którzy tu zaglądają
Polatałam wczoraj z moja tują po ogródku i ostatecznie zdecydowałam że wyląduje tu

Moim skromnym zdaniem może być
Udało mi się tak ją ulokować że kulki bukszpanowe są nienaruszone ,wiosna to poprzesadzam
nieszka 10:37, 24 paź 2012

O jaką ładniusą to tuje masz Pięnie przystrzyżona.
Super ta rabata będzie wyglądać jak wszyskto się rozrośnie i jak z przodu dosadzisz resztę roślin. Możesz być z siebie dumna
ewa004 11:18, 24 paź 2012

Nieszko dzięki kochana połechtałaś mnie troszeczkę tą pozytywna opinią .A tuja rzeczywiście jest śliczna

Też sobie dzisiaj pomyślałam ,że nie mogę się już doczekać aż urosną hort. z tyłu i trawy i kiedy zobaczę zielone przyrosty na bukszpanach ,kurcze kiedy ta wiosna !!!!!!

Już układam w głowie rabatę koło grilla ,na miejscu wyrwanego żywopłotu ,szpaler hortensji i trawek