Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 21:25, 25 lut 2014

WilczaGora napisał(a)
czytam czytam...ale tu "wiosenne poruszenie"
a ja jeszcze ze "snu zimowego" nie wybudzona ...

macham z Wilczej

Witam miłego gościa
Syla 21:46, 25 lut 2014

Jak by dać wieczko na studnie z desek ,zrobić ja w kwadracie nawiazując do kształtu rabat ,a poniżej studni w koło wysypać kamyczek ?
Wieczko na studni mogłoby być z takich samych deseczek co na ścianie pomalowane oczywiście na odpowiedni kolor

oj tak tak
AlKa 23:14, 25 lut 2014

O ale dużo się dzieje, Ja jestem z deseczkami na tak z wycinaniem drzewka na nie W sumie drewniany płot masz odgradzający od sąsiada miedzy domem a budynkiem gospodarczym. Zastanów się nad powtórzeniem tego motywu tzn deseczek w innej ścianie tego budynku
wiunia 23:14, 25 lut 2014

Czytam Ewo, że też masz o czym dumać przed snem? Oj taki to już los Ogrodniczek przez DUŻE "O" Jak ja Cię rozumiem doskonale !!!
Sebek 23:47, 25 lut 2014

To sobie spokojnie śpij - ja nie przeszkadzam, bo zgłupiałem od tych ilości wariantów rozwiązania tego problemu
Mala_Mi 08:59, 26 lut 2014

Ewcia, ale sie u Ciebie dzieje ........ ufff, dobrze, że nie ja muszę sie mećzyć co z tym zrobić
Ale też ten klon z kółkiem mi tu nie pasuje.. a jako argument, klon w donicy będzie ci wymarzał.. kupa zachodu z przezimowaniem, niby u ciebie cieplej.. ale..

A kurier... miałam też już tak..

I w podobnym tonie.. bo mi sie przypomniało... do synusia mego miała przyjechać koleżanka.. z Warszawy.. pomyliła autobusy... i pojechała do Głogowa.. na Dolnym Śląsku... zamiast do Głogowa pod Rzeszowem.... czyli zamiast na południowy wschód..to pojechała na południowy zachód Niby tylko 2 literki.. a robią różnicę
Zielona 09:06, 26 lut 2014

Hej, Ewka. Wpadam, czytam, śmieję się z laterenek, drapię po głowie w zastanowieniu nad deseczkami i....

Dorzucam głos, bo wiem, że w czasie takich dywagacji chętnie czyta się opinie innych.

Deseczki na ścianie: jeśli zostaniesz przy tej opcji, to... niczego w nich nie wycinaj... Ogród w stylu zen pięknie wygląda z takimi motywami, ale to nie zawsze sprawdza się przeszczepione na inny grunt...

Studnia zabudowana według pomysłu Any mogłaby mieć wieko na zawiasach. Taka skrzynia, która łatwo otworzyć, żeby wyjąć wąż... co Ty na to?

Bluszcz: może się piąć po ścianie i pewnie pięknie by też zarósł deseczkową obudowę studni. W ten sposób optycznie schowasz elementy, które niekoniecznie mają się rzucać w oczy. To złagodzi też bryłę obudowy. Możesz też posadzić trzmielinę. Będzie w żółtym odcieniu /chyba tez gdzieś przewinął się pomysł na żółty kolor/ i bez problemu ujarzmisz ją cięciem, a kiedy zarośnie, również zniweluje poziomy.

A na koniec moje ulubione powiedzenie dotyczące nas, kobiet, które zapewne podsumuje to, co i tak się wydarzy w kwestii Twojej decyzji

Kobieta mówi jedno, myśli drugie, przeczuwa trzecie, czwarte wie, a piąte robi
Syla 09:09, 26 lut 2014

Kobieta mówi jedno, myśli drugie, przeczuwa trzecie, czwarte wie, a piąte robi

Czuję się w takim razie prawdziwą kobietą
ana_art 10:15, 26 lut 2014

kurza stopka ale ja nie wiem czy Ewa miała w tej donicy klona zapodać, to chyba tylko taka inspiracja była, no chyba że nie doczytałam o tym kloniku...
beta 11:22, 26 lut 2014

Ewa pewnie w pracy..ciekawa jestem jaka decyzja
buziaczek