Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

anna_studio 22:46, 16 kwi 2012

Może, ale pod nią mam trzmieliny i ok, więc ???
Wieloszka 22:49, 16 kwi 2012

Marzenko, tu instrukcja Danusi odnośnie koszenia trawnika przy rabatach:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika?page=14
A tu Ana-art docina kanciki wzdłuż obrzeża z kostki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika?page=2
W ogóle poczytaj cały ten wątek w wolnej chwili, bardzo pożyteczny!
Wieloszka 22:55, 16 kwi 2012

noemi napisał(a)

Potrzebuję takie 3 sztuki, ostatnio widziałam w szkółce za 55 zł sztuka, trochę wydawało mi się dużo? czy nie ? Bardzo dobrze Ci przezimowały ... były owinięte agro?

Magda, ja moje po tyle mniej więcej kupowałam. W tym miejscu mają dość zacisznie, ten załom muru osłania je przed większością wiatrów, więc nieokrywane przetrwały. Ale po poprzedniej zimie wyglądały znacznie gorzej i później odbiły. 5szt. rosnących w innym miejscu, gdzie silnie wieje nie przetrwały zeszłej zimy
Dlatego nie posadzę ich więcej, choć bardzo mi się podobają. Bez okrywania młode sztuki nie dzadzą rady, a ja nienawidzę
agniecha973 22:58, 16 kwi 2012

No niezły kawałek rabatki. Pyk i jest. Ładnie to wygląda. Czekam na to koło i pomysły nasadzeń. Kibicuję na bieżąco, ale po cichutku.
Wieloszka 22:59, 16 kwi 2012

Obie Anie - u mnie też trzmieliny wypadły, takie rosnące w zimnych przeciągch. Nie przetrwały poprzedniej zimy, 5szt. . Te pod oknem, za załomem muru mają się dobrze, teraz będzie ich 3 sezon u mnie
Czytałam, że takie formy szczepione na pniu, zwłaszcza młode egzemplarze powinno się zabezpieczać na zime przynajmniej w miejscu szczepienia, robić im z agro takie cukiereczki. Ja nienawidzę okrywania, więc poza tym jednym miejscem nie ma u mnie w ogrodzie miejsca dla trzmielin na pniu...
Wieloszka 23:01, 16 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)
No niezły kawałek rabatki. Pyk i jest. Ładnie to wygląda. Czekam na to koło i pomysły nasadzeń. Kibicuję na bieżąco, ale po cichutku.

To tak jak ja Tobie - plany które snujecie z Magnolią (między innymi) przerastają mnie i wciąż podziwiam, jak Ty to ogarniasz !
Sebek 23:06, 16 kwi 2012

Trzmieliny masz przepiękne - u mnie nadal pędy łyse, ale jeszcze trochę
Wieloszka 23:09, 16 kwi 2012

Sebek napisał(a)
Trzmieliny masz przepiękne - u mnie nadal pędy łyse, ale jeszcze trochę

Za to masz cuda, jakich ja nie mam - CEBULOWE!!!
agniecha973 23:10, 16 kwi 2012

Jak się pisze o swoich kątach, to wiadomo o co chodzi. Ja podziwiam Magnolię, że ona tak się orientuje. To jest bardzo trudne na odległość. Ja np. u Ciebie się w pewnym momencie zgubiłam i nie wiem gdzie jest ta nowa rabata z serbami w stosunku do tej z nowymi bukszpanami. Podejrzewam, że serby są na lewo od bukszpanów, ale pewna nie jestem.
Wieloszka 23:15, 16 kwi 2012

Aga, bo te serby są w dwóch miejscach - tak namieszałam Są serby - cisy - i znów serby w jednej linii n(takiej w sumie 60-cio metrowej) a obwódka bukszpanowa jest prostopadle do nich na prawo - taka przestrzeń, ze nie ma jak objąć tego jedną fotką, ani nawet dwiema... Spróbuje zrobić jutro zdjęcia z balkonów na piętrze.
I właśnie za to podziwiam Danusię, Magnolię, Ewę - one potrafią wpaść na chwilę, spojrzeć i już wiedzą o co chodzi ! Fachowcy!!!