Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

Mysza 17:27, 23 kwi 2015

Piękna magnolia
ewa004 17:29, 23 kwi 2015

Ensata napisał(a)
A ja bym w ogole wywaliła bukszpany dała piekne róże pnące z clematisami, piwonię, ostrózki, kocimiętki. Stodoła, to stodoła, poszła bym w kącik nostalgiczno-babciny. No, powiedziała, co wiedziała A bukszpany by dostały miejscówkę w formalnej części. Ew malwy, takie piękne teraz są, a ja nie mam na nie miejsca. Jakaś kompozycja z malwami.

Kiedy mnie się zdaje że bukszpan wszędzie pasuje ,a jak ten utopi się w szałwi różach i ostróżce to będzie pięknie
Ja zakochałam się w ostróżkach ,ale malwy tez lubię .
Zobaczę jak to się rozrośnie jak to będzie wyglądało ,ewentualnie poprawki zawsze można zrobić ....i malwy np dosadzić
Ensata 17:32, 23 kwi 2015

Tess napisał(a)

Sielsko klimatycznie... Ale do pozostałych nasadzeń jednak by nie pasowały (tych z leżaczkiem i przed nim)
E tam, białe malwy, z trawami, cud, miód, malina ale ja lubię się bawić stylami
ewa004 17:33, 23 kwi 2015

Juziu ta lawenda juz tam rosła ,jej nie sadziłam ,dosadziłam tylko trawki
Mówisz że ciasno ....eee oka ni mosz .

Tesiu nie wiem jak ta trawa się nazywa ,kupiłam jako NN
Ale to jest ta niska brązowa ,bardzo ładnie zimuje
.
Ensata 17:34, 23 kwi 2015

ewa004 napisał(a)

Kiedy mnie się zdaje że bukszpan wszędzie pasuje ,a jak ten utopi się w szałwi różach i ostróżce to będzie pięknie
Ja zakochałam się w ostróżkach ,ale malwy tez lubię .
Zobaczę jak to się rozrośnie jak to będzie wyglądało ,ewentualnie poprawki zawsze można zrobić ....i malwy np dosadzić
Zabij mnie, ale formowany bukszpan pasuje do stodoły jak ogier do orki Ewik, mam nadzieje, ze Cie nie urazam, mam przypadłość mówienia tego co mysle.
ewa004 17:35, 23 kwi 2015

Ensata napisał(a)
E tam, białe malwy, z trawami, cud, miód, malina ale ja lubię się bawić stylami

Na pewno
Ale ja myślę że te moje malutkie kulki bukszpanowe będą takim dopełnieniem tej rabatki i nawiązaniem do poprzedniej
ewa004 17:37, 23 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Zabij mnie, ale formowany bukszpan pasuje do stodoły jak ogier do orki Ewik, mam nadzieje, ze Cie nie urazam, mam przypadłość mówienia tego co mysle.

I to się chwali nie obrażam się no co ty
Może i masz rację ,tylko co poradzę że to lubię ,a stodoły nie przestawię
Nie będzie aż tak żle
Ensata 17:39, 23 kwi 2015

Ewa ja uważam akurat że stodoła jest boska, serio. Marzy mnie się kiedyś ziemia ze starą stodołą, starymi odmianami jabłoni i piwoniami Podobać ma się Tobie przede wszystkim i tyle
Tess 17:42, 23 kwi 2015

Ensata napisał(a)

Mam działkę letniskową w środku podlaskiej wsi. I mam tam formowane bukszpany. Nie ja je sadziłam, rosną już od wielu lat. Wyglądają fantastycznie i wpasowały się w krajobraz, pomimo tego, że mój dom jest drewniany a wokół chałupy z ubiegłego i przedubiegłego stulecia.
W ogrodach przydomowych na wsi rosły bukszpany na długo wcześniej, zanim trafiły do miejskich ogródków.
ewa004 17:43, 23 kwi 2015

Ale teraz tak myślę ze mam kocimiętkę ,może posadzę ja tam zamiast żurawek
Kurcze boję się tych opuchlaków.

Chociaż z drugiej strony to te żurawki wniosą troszke kolorku ,a tak to wszystko by zakwitło na niebiesko -różowo