Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

Welka 19:41, 04 lut 2013

baraga1904 napisał(a)
....mam pytanie...czy ktoś z Was słyszał o użyźnianiu ziemi kawą, a w zasadzie fusami z kawy? podobno są niesamowite efekty ale ja nie mam żadnej wiedzy na ten temat...
... lecę spalac kalorie...

Witam!
Zapytaj Ani Monte, kiedyś mi o tym opowiadała, zakwasza chyba ziemię, ale dla pewności uderz do niej.
Wianek śliczny, ale i rogate myśli masz z tymi rogami
Pozdrawiam
baraga1904 19:46, 04 lut 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

....mam pytanie...czy ktoś z Was słyszał o użyźnianiu ziemi kawą, a w zasadzie fusami z kawy? podobno są niesamowite efekty ale ja nie mam żadnej wiedzy na ten temat...
... lecę spalac kalorie...

Witam!
Zapytaj Ani Monte, kiedyś mi o tym opowiadała, zakwasza chyba ziemię, ale dla pewności uderz do niej.
Wianek śliczny, ale i rogate myśli masz z tymi rogami
Pozdrawiam

...ja nie skojarzyłam rogów...Żon zapytał dlaczego ten wianek ma rogi? ...żaden symbol...
Gosiniak 20:14, 04 lut 2013

baraga1904 napisał(a)

Wianeczek śliczny, a ja mam jeszcze zimowy- teraz już wiem dlaczego ta zima bez przerwy wraca, muszę coś z tym jutro zrobić

..koniecznie zamieniaj...ale ja nie chciałam zapeszać dlatego mam wianek waletynkowo-rocznicowy... rocznica moja i Żona... pełnoletni staż...

No to gratulacje!!!! dla Ciebie i Żona
Gosiniak 20:15, 04 lut 2013

Ja też widzę rogi...hihi
baraga1904 08:09, 05 lut 2013

...jeszcze raz pokażę mój wianek...szczegóły...
baraga1904 08:11, 05 lut 2013

...przy okazji porannego spaceru szukałam wiosny....jest! jest! jest!...ale taka malutka że aparat miał problem ze złapaniem ostrości... ...no i wiadomo " jedna jaskółka.....
....na Śląsku dziś szaro. buro i ponuro.....

baraga1904 08:33, 05 lut 2013

...wiosenna inspiracja...
chyba zgapię....

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=343911
baraga1904 08:35, 05 lut 2013

...i wianek zrobię na mchu z jajkami i piórkami...podobne dodatki można kupić u nas...

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=315535
gierczusia 08:41, 05 lut 2013

baraga1904 napisał(a)

Aaa , znów Zbyszek nam tu namieszał z tymi hortkami ... Ale ja to uwielbiam .. I dalej nie wiem ,która wybrać .. Dobrze ,że to tylko jedna !... Wianek wyszedł Ci pięknie , nie widać po nim ,że ręka wiankowo dziewicza co to za gałęzie ?? Takie grubiutkie ??...

..namieszał że ho..! tez nie wiem ...wszystkie fajne...ogólnie lubię horti bardzo...hehehe ...ręka przeszła test ale z kompozycją jeszcze kiepsko...muszę się wspomóc może jakimiś pomysłami np z Gap - a...
...nie mam pojecia z czego ten wianek...kupiłam gotowy ..za całe 8.70...na wiosnę skuszę się na wianek z mchu..już oglądałam...
...jak tam zabieg? w porządku?

Dzięki za troskę , ryjoczek w całości nawet opuchlizny nie ma , tylko boli ... Nie mogę się dowiedzieć co to za grube gałęzie są w tych wiankach. A łażenie po lesie i szukanie właśnie tych gałęzi... Nieeee , no co to to nie aż tak zażarta nie jestem .. Natomiast w kwestii mchu.. Mech naprawdę można znależć w lesie , bez problemów ... Bea mi to kiedyś zareklamowała i naprawdę ,jak jest odmarzniete , to nie ma wielkiego kłopotu .. Mało tego , są różne odmiany tych mchów/ porostów... Są bardziej włochate i mniej ... Można sobie wybrać i potem przymocować nitką do gotowego podkładu .. Polecam

A co do cen w future ... Nooo , tanio to oni nie mają . Buziole miłego dnia
gierczusia 08:43, 05 lut 2013

baraga1904 napisał(a)
...wiosenna inspiracja...
chyba zgapię....

http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=343911

Mam takie jajca ... Wiszące ( jakkolwiek to brzmi )......w ubiegłym roku były w nomiku