Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

Bea 18:52, 29 gru 2012

Piękny ten ratanowy, tylko jak to się zachowuję pod wypływem wody.
Czy przypadkiem nie musiałby stać pod zadaszeniem?
baraga1904 21:47, 29 gru 2012

malwes napisał(a)
Agnieszko, przyjmij i ode mnie najserdeczniejsze życzenia - niech Nowy Rok obfituje czym tylko może i niech przyniesie jak najwięcej życiowych radości.

Pozdrawiam ciepło, Gosia

...serdecznie dziekuję za życzenia noworoczne...
...pozdrawiam....
baraga1904 21:52, 29 gru 2012

Marzena2007 napisał(a)
Aga ten zestaw z naturalnego ratanu jest świetny.
Naturalny rattan jest trwały a technoratan to plastik niezależnie od tego jak dobrze jest wykonany...

...no właśnie...plastik to plastki... ale tego naturalnego boję się bo drewniany u mnie nie wytrzymał (z eukaliptusowego drewna) a co dopiero jakieś tam suche badyle ładnie polecione... no i kolorystyka w tym naturalnym też taka przyjemna nie intensywna...oj mam dylemat...a w dodatku po dzisiejszym dniu i odwiedzinach kilku sklepów przyszła mi ochota na remoncik w domu...oj...
baraga1904 21:54, 29 gru 2012

Bea napisał(a)

...tego własnie nie wiem...muszę pogrzebac w internecie....nie wiem tez jak te materiały reagują na słońce - mój taras jest od południa jak nagrzna patelnia i nie ma zadaszenia... może są na forum posiadacze takich mebli??? skorzystamy z Waszych obserwacji....
kasik778 21:55, 29 gru 2012

Ja mam zwykły komplet z drewna, tyle że nie wiem co to jest za drewno, bo dostałam w prezencie, pomalowaliśmy lakierobejcą i nic się nie dzieje, a stoi cały rok na dworze, bez zadaszenia
Bea 21:58, 29 gru 2012

baraga1904 napisał(a)

...tego własnie nie wiem...muszę pogrzebac w internecie....nie wiem tez jak te materiały reagują na słońce - mój taras jest od południa jak nagrzna patelnia i nie ma zadaszenia... może są na forum posiadacze takich mebli??? skorzystamy z Waszych obserwacji....

Ja mam foteliki z I i właściwie słońce im nic nie robi natomiast wilgoć tak, chociaż stoją pod
zadaszeniem
baraga1904 21:59, 29 gru 2012

...w naszym drewnianym złamała się listewka w stoliku...ale to nic w porównaniu z efektem jaki był po myciu karcherem..meble wyglądają jak w ciapki szaro - brązowe...olejowanie nie pomogło...kolory nie wróciły...
baraga1904 22:01, 29 gru 2012

Bea napisał(a)

Ja mam foteliki z I i właściwie słońce im nic nie robi natomiast wilgoć tak, chociaż stoją pod
zadaszeniem

...czyli od wody mogą się zniszczyc? u mnie muszą stac cały rok na zewnatrz tylko pod pokrowcem...jak ich żywotnośc?
Bea 22:05, 29 gru 2012

Właściwie to mam je już 5 lat, ale na zmimę wnoszne są do środka i z biegiem czasu zmieniają kolor na szary, ale przed deszczem trzeba je chować i najlepiej jak stoją w przewiewnym miejscu.
noemi 22:06, 29 gru 2012

Agnieszko meble jak muszą stać na zewnątrz to tylko technorattan , nic im nie będzie, u mnie w tym roku pierwsza zima, ale mój brat ma już drugi sezon, meble są jak nowe... wiem , że to plastik, ale co zrobić ... albo takie jak ma Danusia ... mój taras jest z kompozytu , teraz jest większy wybór w kolorach, nasz nie jest za śliczny, ale bardzo praktyczny ... a hiacynty też mam, dopiero będą kwitły i jak cieszą