Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Anita1978 13:35, 21 mar 2014

Malgoś
Widziałam szafirka! Piękny. Ja też je mam, nawet dosadzałam jesienią jeszcze , ale jeszcze u mnie nie kwitną...
Co do dolomitu to mam mieszane uczucia...słyszałam gdzieś ( tylko gdzie??) , że róże go nie lubią... a ja mam ta lawendę przy różach i to młodych na dodatek...wiec sie boje....zapytałam o tą kwestię AnięDS zobaczymy co powie...
Co do wyjazdu to sie cieszę, ale nie wiem jak Twój kręgosłup? Dasz radę jechać?
Mąż ma jutro trawnik wertykulować, jest go sporo,,więc chlopina sie dotleni . Chłodzą mu sie piwka w lodówce, dla ukojenia skołatanych tą czynnością nerwów
.
Pszczelarnia 13:56, 21 mar 2014

Hortensja odrośnie, toż to nie głowa!
Zbyszek czuwa.
Anita1978 13:58, 21 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Hortensja odrośnie, toż to nie głowa!
Zbyszek czuwa.

Pszczółko! Ale się uśmiałam! Monitor poplułam kawą
Pszczelarnia 14:06, 21 mar 2014

Ogrodowe poczucie humoru nie może nas opuścić w trudnych sytuacjach. Ja poharatałam swoją śliwę (zrobiłam ją prawie na bonzaja), a potem się dowiedziałam, że lepiej było jej nie ruszać.

Milka 14:57, 21 mar 2014

Anitko, odrośnie to roślina nie do zdarcia, a lawendy rzeczywiście szerzej, jak urosną dorosłe, to one i 60 cm mogą mieć w obwodzie

Pszczółko, sliwa podobnież się na nowo odradza
Pszczelarnia 15:07, 21 mar 2014

Ireno, a utrata owocu? a choroby wywołane cięciem? Zaniedbanie pewnych spraw okazuje się być zbawienne dla żądnych czynu ogrodniczek.
Margarete 15:13, 21 mar 2014

Anita1978 napisał(a)
Malgoś
Widziałam szafirka! Piękny. Ja też je mam, nawet dosadzałam jesienią jeszcze , ale jeszcze u mnie nie kwitną...
Co do dolomitu to mam mieszane uczucia...słyszałam gdzieś ( tylko gdzie??) , że róże go nie lubią... a ja mam ta lawendę przy różach i to młodych na dodatek...wiec sie boje....zapytałam o tą kwestię AnięDS zobaczymy co powie...
Co do wyjazdu to sie cieszę, ale nie wiem jak Twój kręgosłup? Dasz radę jechać?
Mąż ma jutro trawnik wertykulować, jest go sporo,,więc chlopina sie dotleni . Chłodzą mu sie piwka w lodówce, dla ukojenia skołatanych tą czynnością nerwów
.

Milka 15:15, 21 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Ireno, a utrata owocu? a choroby wywołane cięciem? Zaniedbanie pewnych spraw okazuje się być zbawienne dla żądnych czynu ogrodniczek.

Moje śliwy cięłam, potem smarowałam pastą i co rok rodziły olbrzymie zdrowe śliwki, ale zlikwidowałam wszystkie, myślę, że czasami dobrze coś zapomnieć, mniej szkód się zrobi
ja ostatnio nie plewię, bo nie wiem czy to będzie chwast, czy co innego, chyba że na 100% chwasta jestem pewna
Anita1978 18:08, 21 mar 2014

Irenko
Lawnda poprawiona- ma więcej miejsca . Jeszcze 4 się zresztowały to poszły między inne róże
Pszczółko
Dokładnie
Małgoś
No chłopu to trzeba jakieś zajęcie znaleźć bo inaczej tylko tv...

A poza tym piękna pogoda jutro ma być piękniej jeszcze
Sebek 19:21, 21 mar 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Ja gdzieś 4 lata temu tak pociachałem kilkanaście wiśni, że dopiero w zeszłym roku puściły kilka owoców Wszystkie razem oczywiście

Anita - jak kupisz większe sadzonki szałwii możesz je śmiało podzielić - one dobrze to znoszą - nie będziesz musiała kupować hurtowej ilości