Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Anita1978 11:08, 04 cze 2013

regli napisał(a)
Cześć Anitko U nas za to wczoraj grad padał Daleko mieszkacie od Luciąży, bo widziałam, że na spacery nad nią chodzicie? Na epiotrkow czytałam, że gdzieś wylała, ale podobno woda zaczyna opadać.
Jak sprawuje się u Ciebie dereń Kousa? Strasznie mi się podoba

Ja mieszkam niedaleko Luciąży, ale nie na terenie zalewowym , a wylała, faktycznie.
Dereń kousa to chyba dośč ciężka roślina, u mnie teraz, czyli po 2 latach po posadzeniu jakby odżył. To znaczy ja go reanimowałam, zobaczymy. Najgorsze są dla niego majowe przymrozki, ale w tym roku nas na szczęście ominęły
AniaDS 12:20, 04 cze 2013

Anitko, ale Ty masz przestronny ten ogród, pięknie u Ciebie
Margarete 13:43, 04 cze 2013

Hej Anitko
ale u ciebie pieknie i trawnik jaki ładny, mój ma takie place jakby wyliniałe, zmienione kolorystycznie, bede znów go nawozic to może mu pomoże. Bo nawoziłam tylko raz w tym roku po wertykulacji. A ty nawozisz go regularnie ?
Dzieki za dyskusje i informacje o opryskach bo na mojej pnącej ( starej ) rózy też sie chyba cos dzieje niepokojacego, ale jak tu pryskać kiedy co dzien pada, jak wracam z pracy, wciągu dnia jest ok i mama nadzieję na prace ogrodowe a jak wracam do domu to ulewa. Może ta ilośc wody tez tym rózom nie odpowiada, chociaz trzeba przyznac że dzieki tym deszczom to zieleń w ogrodzie jest taka śiweża i soczysta....
Podoba mi sie ten dereń kousa - czy ten twój jest prowadzony jako krzew czy jako drzewko? Ja na krzew to juz nie mam u siebie miejsca ale małe drzewko....to ...kto wie... może bym wcisnłęa.
Margarete 13:45, 04 cze 2013

A co do przywrotnika to też mi sie zawsze u innych podobał wiec kupiłam w tym roku na giełdzie pod halą sportowa po 4 zł takie 2 małe krzaczki i posadziłam razem żeby szybciej był widoczny jako tło dla moich róż. Na razie nie kwitnie ale z powodu deszczu cała jego uroda objawia sie w tych lśniących i utrzymujacych sie na lisciach kropelkach wody....ładna roślinka.
Anita1978 07:59, 05 cze 2013

AniaDS napisał(a)
Anitko, ale Ty masz przestronny ten ogród, pięknie u Ciebie

A żebyś wiedziała! Docelowo powstanie jeszcze kiedyś kilka rabat, w tym na 100% różanka . Jak szaleć to szaleć!
Anita1978 08:11, 05 cze 2013

Margarete napisał(a)
Hej Anitko
ale u ciebie pieknie i trawnik jaki ładny, mój ma takie place jakby wyliniałe, zmienione kolorystycznie, bede znów go nawozic to może mu pomoże. Bo nawoziłam tylko raz w tym roku po wertykulacji. A ty nawozisz go regularnie ?
Dzieki za dyskusje i informacje o opryskach bo na mojej pnącej ( starej ) rózy też sie chyba cos dzieje niepokojacego, ale jak tu pryskać kiedy co dzien pada, jak wracam z pracy, wciągu dnia jest ok i mama nadzieję na prace ogrodowe a jak wracam do domu to ulewa. Może ta ilośc wody tez tym rózom nie odpowiada, chociaz trzeba przyznac że dzieki tym deszczom to zieleń w ogrodzie jest taka śiweża i soczysta....
Podoba mi sie ten dereń kousa - czy ten twój jest prowadzony jako krzew czy jako drzewko? Ja na krzew to juz nie mam u siebie miejsca ale małe drzewko....to ...kto wie... może bym wcisnłęa.

Ja nawożę trawnik raz w miesiącu, ale to dlatego , że u mnie gleba piaszczysta. Poza tym czytałam, że trawnik to żarłoczna bestia...
A z tym deszczem to masakra...nie ma kiedy pryskać, a rośliny zaczynają już chorować...
Derenia mam w formie małego drzewka , ale do tej pory było z nim kiepsko, dopiero teraz odżył, jeszcze nie kwitł a rośnie już trzeci rok, zobaczymy jak z nim będzie...
reni 08:15, 05 cze 2013

Anita1978 napisał(a)

A żebyś wiedziała! Docelowo powstanie jeszcze kiedyś kilka rabat, w tym na 100% różanka . Jak szaleć to szaleć!

Taka różanka to i mi się marzy..pozdrawiam
Anita1978 21:23, 05 cze 2013

Dzisiaj w przerwie między deszczem a deszczem udało mi się wypielić warzywnik, chwastów było co niemiara, a trzeba przecież zrobić miejsce warzywkom
Teraz lecę zerknąć do was
Moniika 21:29, 05 cze 2013

Witaj Anitko. ! Stara- nowa rabatka z kamieniami śliczna, skrzynek na kwiaty zazdroszczę
U Was pada a u mnie susza ! Jutro koniecznie będę musiała mocno podlewac bo mi wszystko umrze ... Pozdr M
reni 22:01, 05 cze 2013

U mnie nie padało i udało się skosić trawę