Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Anita1978 14:17, 06 cze 2013

Margarete napisał(a)
Ale super u ciebie... róze kwitnąć zaczynaja... u mnie są młode wieć im sie nie dziwie, ale "stara" pnąca mogłaby ostrzej ruszyc a ona nic... podlewałam ja magiczna siłą do róż jakies 2 tyd temu ale nic sie nie zmienia, pare listków wypusciła i stoi, chyba jej ta mokra pogoda nie odpowiada.
A i u ciebie krzewuszka juz kwitnie, ja mam 2 szt takiej o ciemniejszych kwiatach aie u mnie dopiero pąki.... chyba mieszkasz w innym kraju Anitko !

Ja mam ją 2 rok- w tamtym nie kwitły wcale, a w tym jest obsypana kwiatami . Mówię o krzewuszce. .Myślę sobie, że po,prostu do roślin trzeba mieć cierpliwość, kiedyś się odwdzięczą.
A róża, choć jedna zaledwie, to widzę, że wywołałamporuszenie. . Ja sama ucieszyłam się jak nie wiem co
Anita1978 14:22, 06 cze 2013

Margarete napisał(a)
Anita - Szałwia u mnie choć tegoroczna - świeżo wsadzona to też juz ruszyła z kwitnieniem, na razie ta odmina fioletowa jak u ciebie, czekam jeszcze żeby ruszyła ta ciemno-niebieska, tej mam więcej. Chciałabym żeby sie rozrosła w takie piekne "kupki" okragłe jak w wątku u Ani z zielonego wzgórza, tyle że jej była kilkuletnia i ona cieła ją latem po przekwitnieciu dośc nisko to wtedy powtarzała kwitnienie we wrześniu czy w październiku i ładnie sie zagęszczała a nie była wysoka.. Tez bym tak chciała. A ty swoja tniesz ? Jak ? Kiedy ?

Tak, tnę szałwię po kwitnieniu, jak kwiaty zasychają, wtedy powtarza kwitnienie. Tnę tak więcej niż o połowę, nawt 2/3. Tak samo lawendę i kocimiętkę . Tak więc ciachaj śmiało
Anita1978 14:23, 06 cze 2013

Małgosiu

A co do magicznej siły do róż to ja ją stosuję raz w tygodniu.
Margarete 14:50, 06 cze 2013

Anita1978 napisał(a)
Małgosiu

A co do magicznej siły do róż to ja ją stosuję raz w tygodniu.

ok
JulkAd 21:25, 06 cze 2013

Nadrobiłam zaległości Anitko i obejrzałam "cudowną pierwszą damę" w tym roku......dzięki Tobie skusiłam się na róże, a teraz żałuję, że mam tak mało miejsca, a chciejstw różanych przybywa
......mam też pytanie o krzewuszkę, przycinałaś ją?
Anita1978 23:09, 06 cze 2013

JulkAd napisał(a)
Nadrobiłam zaległości Anitko i obejrzałam "cudowną pierwszą damę" w tym roku......dzięki Tobie skusiłam się na róże, a teraz żałuję, że mam tak mało miejsca, a chciejstw różanych przybywa
......mam też pytanie o krzewuszkę, przycinałaś ją?

W tamtym roku sadziłam wiosną i wtedy przycięta była. W tym roku nie. A dlaczego pytasz? Ma to jakieś znaczenie dla kwitnienie na przykład???
reni 08:45, 07 cze 2013

Ta mikstura jest na mszyce i inne owady gryzące. Ja pryskam raz w tygodniu jak jest szkodnik.
Na grzybowe choroby nie działa niestety...

Dzięki Anito..posyłam słonko
JulkAd 14:05, 07 cze 2013

Anita1978 napisał(a)

W tamtym roku sadziłam wiosną i wtedy przycięta była. W tym roku nie. A dlaczego pytasz? Ma to jakieś znaczenie dla kwitnienie na przykład???

No ja właśnie nie wiem i pytam, bo mojej nie przycinałam jeszcze i kiepsko kwitnie....też sadzona w ubiegłym roku....u mnie piękna pogoda
Anita1978 15:56, 07 cze 2013

JulkAd napisał(a)

No ja właśnie nie wiem i pytam, bo mojej nie przycinałam jeszcze i kiepsko kwitnie....też sadzona w ubiegłym roku....u mnie piękna pogoda

Nie wiem jak to jest z tym cięciem. Ta jest niecięta:

Anita1978 16:07, 07 cze 2013

A ta podmarzła i przycięłam ją wiosną: