Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Anita1978 10:36, 06 cze 2013

Tak czy siak daj swojemu szansę Agatko, ja miałam w tamtym roku wykopać parę" okazów" ale z lenistwa tego nie zrobiłam , i dobrze, bo w tym roku ruszyły jak oszalałe, np taki dereń kousa

monitka 10:50, 06 cze 2013

Anitko wpadam do Ciebie z opóźnioną rewizytą i co widzę? Różę Artemis! Kupiłam ją wiosną i też ma już maleńkie pączki. Co mnie bardzo cieszy bo bardzo jestem ciekawa jej kwiatów i zapachu

A tak wogóle to fajnie masz już zagospodarowany ogród i warzywnik pierwsza klasa
Anita1978 11:15, 06 cze 2013

monitka napisał(a)
Anitko wpadam do Ciebie z opóźnioną rewizytą i co widzę? Różę Artemis! Kupiłam ją wiosną i też ma już maleńkie pączki. Co mnie bardzo cieszy bo bardzo jestem ciekawa jej kwiatów i zapachu

A tak wogóle to fajnie masz już zagospodarowany ogród i warzywnik pierwsza klasa

U mnie też ta róża kwitnie pierwszy raz!!! Na razie nie pachnie bo jest całkiem mokra.... Słońca potrzeba...
I dziękuję za komplementy, zawsze miło je słyszeć, a zwłaszcza jeśli włożyło się sporo pracy w osiągnięcie celu
Teraz to już każdą roślinkę znam po "imieniu"
Anita1978 11:16, 06 cze 2013

regli napisał(a)
W sumie blisko mieszkamy, a u mnie dzisiaj nawet kropelka deszczu nie spadła Chwastów mam też ogrom, ale z czasem kiepsko. Może jutro się uda coś wypielić.

A gdzie dokładnie, jeśli to nie tajemnica ?
regli 11:24, 06 cze 2013

A myślałam, że pisałam. Piotrków, Wierzeje
reni 12:47, 06 cze 2013

Witaj jak pięknie u ciebie...matko już masz róże cudna jest... u mnie w małych pączkach już nie mogę się doczekać aż rozkwitną.
Anita ty tą miksturą co robisz to co jaki czas pryskasz róże...wczoraj ją zrobiłam i zrobiłam oprysk, a ona właściwie to jakie ma działanie?
Margarete 14:09, 06 cze 2013

Ale super u ciebie... róze kwitnąć zaczynaja... u mnie są młode wieć im sie nie dziwie, ale "stara" pnąca mogłaby ostrzej ruszyc a ona nic... podlewałam ja magiczna siłą do róż jakies 2 tyd temu ale nic sie nie zmienia, pare listków wypusciła i stoi, chyba jej ta mokra pogoda nie odpowiada.
A i u ciebie krzewuszka juz kwitnie, ja mam 2 szt takiej o ciemniejszych kwiatach aie u mnie dopiero pąki.... chyba mieszkasz w innym kraju Anitko !
Anita1978 14:11, 06 cze 2013

regli napisał(a)
A myślałam, że pisałam. Piotrków, Wierzeje

To fajnie, możemy się wymieniać sadzonkami
Margarete 14:14, 06 cze 2013

Anita - Szałwia u mnie choć tegoroczna - świeżo wsadzona to też juz ruszyła z kwitnieniem, na razie ta odmina fioletowa jak u ciebie, czekam jeszcze żeby ruszyła ta ciemno-niebieska, tej mam więcej. Chciałabym żeby sie rozrosła w takie piekne "kupki" okragłe jak w wątku u Ani z zielonego wzgórza, tyle że jej była kilkuletnia i ona cieła ją latem po przekwitnieciu dośc nisko to wtedy powtarzała kwitnienie we wrześniu czy w październiku i ładnie sie zagęszczała a nie była wysoka.. Tez bym tak chciała. A ty swoja tniesz ? Jak ? Kiedy ?
Anita1978 14:14, 06 cze 2013

reni napisał(a)
Witaj jak pięknie u ciebie...matko już masz róże cudna jest... u mnie w małych pączkach już nie mogę się doczekać aż rozkwitną.
Anita ty tą miksturą co robisz to co jaki czas pryskasz róże...wczoraj ją zrobiłam i zrobiłam oprysk, a ona właściwie to jakie ma działanie?

Ta mikstura jest na mszyce i inne owady gryzące. Ja pryskam raz w tygodniu jak jest szkodnik.
Na grzybowe choroby nie działa niestety...