Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Kondzio 20:53, 08 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)
trawek mi tam brakuje ... ale ja mam fioła trafkowego ... Adam się boi, że w zupie znajdzie ... zupełnie niepotrzebnie bo w życiu nie zabiłabym trafffki w zupie ))))
myślałem o takiej biało zielonej tylko mam nie taka lezącą tylko stojąca trawkę hi hi hi
Mala_Mi 20:53, 08 lip 2013

Oj muszę wrócić i pooglądać fotki Ale to jutro ..bo dziś nie czasowa jestem....

Konrad.. mam powiedzieć szczerze.... mi tu róże nie pasują... i kulki w równym rządku też nie.... dalej od strumyka, rabata tylko z kulkami, buksikami i trafkami np lub innymi bylinami co pasują do czerwonej róży ... swoja drogą piękna czerwień.. ale jakoś pasuje inaczej zagospodarować ten strumyk, tak bardziej naturalnie i by go było widać, bo jest piękny a tak go zasłonią róże.... może jedna tylko..... jako czerwony akcent.. no nie wiem....

Ale ja na projektowaniu się nie znam.. mi to nie pasuje.. sorki Kondzio, ale to moje zdanie.. i ja jak wiesz mam niekonwencjonalne podejście do ogrodu.. i też sadzę i mi potem nie pasuje.. bo nie umiem..... jutro rzucę okiem jeszcze raz.....

Baksiki i czerwone róże (kocham taka czerwień w różach)... byłaby to moja ulubiona rabata... ale nie nad strumykiem .... sorki ... może dziewczyny uznają, że to super.. i będzie super....... ale ja na razie jestem sceptyczna
Mala_Mi 20:55, 08 lip 2013

Jeszcze raz oglądam... za strumykiem by mi pasowało, ale przed nie pasuje..... zasłania wszytko.....
Mala_Mi 21:05, 08 lip 2013

Ja tam widzę np jakiś kamyk i zwiewna trawka.. coś płożącego i znów coś zwiewnego, może być nawet coś wyższego w jednym punkcie..... ale ja to ja .
Kondzio 21:11, 08 lip 2013

asc napisał(a)
Jeszcze raz oglądam... za strumykiem by mi pasowało, ale przed nie pasuje..... zasłania wszytko.....
hm poszedłem jeszcze raz zobaczyć trochę zrobiłem źle zdjęcia z tej perspektywy, normalnie nie patrzy się na strumień z boku
Kondzio 21:12, 08 lip 2013

asc napisał(a)
Ja tam widzę np jakiś kamyk i zwiewna trawka.. coś płożącego i znów coś zwiewnego, może być nawet coś wyższego w jednym punkcie..... ale ja to ja .
hm muszę się zastanowić
Kondzio 21:13, 08 lip 2013

asc napisał(a)
Oj muszę wrócić i pooglądać fotki Ale to jutro ..bo dziś nie czasowa jestem....

Konrad.. mam powiedzieć szczerze.... mi tu róże nie pasują... i kulki w równym rządku też nie.... dalej od strumyka, rabata tylko z kulkami, buksikami i trafkami np lub innymi bylinami co pasują do czerwonej róży ... swoja drogą piękna czerwień.. ale jakoś pasuje inaczej zagospodarować ten strumyk, tak bardziej naturalnie i by go było widać, bo jest piękny a tak go zasłonią róże.... może jedna tylko..... jako czerwony akcent.. no nie wiem....

Ale ja na projektowaniu się nie znam.. mi to nie pasuje.. sorki Kondzio, ale to moje zdanie.. i ja jak wiesz mam niekonwencjonalne podejście do ogrodu.. i też sadzę i mi potem nie pasuje.. bo nie umiem..... jutro rzucę okiem jeszcze raz.....

Baksiki i czerwone róże (kocham taka czerwień w różach)... byłaby to moja ulubiona rabata... ale nie nad strumykiem .... sorki ... może dziewczyny uznają, że to super.. i będzie super....... ale ja na razie jestem sceptyczna
nic się nie dzieje hi hi hi wyraziłaś swoje zdanie
Kondzio 21:15, 08 lip 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Hmm... ułożyłabym to tak: trzy różyczki czerwone obok siebie, potem dwie kulki, znów trzy różyczki, dwie kulki, trzy różyczki. Przed kulkami po trzy trawki, jakies turzyce np.
przymierzę jutro i zobaczymy
kaisog1 21:35, 08 lip 2013

Ha! No ta głowa z paprociami boska! Idea bukszpanu z różami fantastyczna ale czerwień nie w moim stylu W każdym razie rozmach masz i idziesz jak burza Buziaki przesyłam!!!!
Urszulla 21:52, 08 lip 2013

Kondzio napisał(a)
Czy tak może być jeszcze myślałem o biało zielonej trawie lub starca dodać ale nie wiem czy nie za dużo będzie i czy kule dać co drugą z różę czy inaczej to po układać

Kondziu,
wspaniale dobrane czerwień z zielenią bukszpanów.
Ja bym jednak nie ukladała wzdłuż strumyka bo go zasłonisz,
a mnie się on bardzo podoba i musi być widoczny.
Posadź więc róże i bukszpany w jakimś ustawieniu po 3 kule i 5 róż
lub inaczej
ale w 3 miejscach wybranych lub najlepiej przy zakrętach
i poszerzyłabym tą część żwirową żeby tam łezka z bukszpanów i róż w większej ilości wlazła.

Trochę namieszałam